Antalya Büyükşehir'in Meslek Edindirme Kursları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir'in Meslek Edindirme Kursları Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir\'in Meslek Edindirme Kursları Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi’nin (ATASEM), ‘Deri Kösele Çanta Yapımı’ kursuna katılan kursiyerler, makine kullanmadan el işçiliğiyle çanta, cüzdan, kemer ve anahtarlık gibi birçok ürün tasarlıyor.

15.12.2022 12:54  Güncelleme: 12:59

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi'nin (ATASEM), 'Deri Kösele Çanta Yapımı' kursuna katılan kursiyerler, makine kullanmadan el işçiliğiyle çanta, cüzdan, kemer ve anahtarlık gibi birçok ürün tasarlıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin MEB Onaylı Sertifikalı ücretsiz sanat ve meslek edindirme kursları devam ediyor. Kepez ATASEM'de 'Deri Kösele Çanta Yapımı' kursuna katılanlar derileri, sanat eserlerine dönüşüyor.

Kepez ATASEM'in 'Deri Kösele Çanta Yapımı' kursiyerleri, kursa ilişkin düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Şenay Akdağ: "Deri sanatını yaşatmaya çalışıyoruz. Ham deri üzerine özel çivi uçlarıyla 'craft' adı verilen malzemelerle döverek şekil veriyoruz. Hayal ettiğimiz motifleri ham deri üzerine işleyebiliyoruz. Çanta, kemer, bileklik gibi birçok şeyi yapmayı öğrendim. Atölyede arkadaşlarımızla birlikte keyif içinde çalışıyoruz."

-Nail Sökmen: "Emeklilik hayatımı evde geçirmek istemiyordum. Yeni şeyler öğrenerek aktif kalmak istiyorum. Kursta el işçiliğimizle güzel eserler çıkarıyoruz."

-Leyla Maviş: "Deriyi ham olarak ilk defa burada gördüm. Nasıl işlendiğini bilmiyordum. İlk olarak deriden cüzdan yaptım kendim de çok şaşırdım. Severek kursa geliyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir'in Meslek Edindirme Kursları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement