Antalya'nın İmar Planlarına Tüm Vatandaşlar Kolaylıkla Ulaşabilecek - Son Dakika
Yerel

Antalya'nın İmar Planlarına Tüm Vatandaşlar Kolaylıkla Ulaşabilecek

Antalya\'nın İmar Planlarına Tüm Vatandaşlar Kolaylıkla Ulaşabilecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi imar planlarının ulaşılabilirliğini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) Antalyalılar'ın kullanımına açıldı. Sistem aracılığıyla vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne gitmeden internet üzerinden imar planlarını sorgulayabilecek.

15.12.2022 13:08  Güncelleme: 13:14

Antalya Büyükşehir Belediyesi imar planlarının ulaşılabilirliğini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) Antalyalılar'ın kullanımına açıldı. Sistem aracılığıyla vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ne gitmeden internet üzerinden imar planlarını sorgulayabilecek.

İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) vatandaşın kullanımına açıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi ve Bilgi İşlem Dairesi'nin ortak çalışmasıyla ilk etapta kurum içerisinde kullanıma açılan İMOS sistemine artık tüm vatandaşlar erişebiliyor.

KENT BİLGİ SİSTEMİ

Vatandaş, ' adresinde yer alan kurumsal bölümünden, önce imar, daha sonra da kent bilgi sistemine girerek kendi parselinin hangi kullanımda kaldığını görebilecek. Uygulama sadece alt ölçekli planlar değil 1/100.000 Çevre Düzeni Planı, 1/25.000 Nazım İmar Planı, 1/5000 Nazım İmar Planı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan 1/1000 ölçekli alanların imar durumlarına ulaşabilecek. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu çalışmayla imar planlarında yer alan otoban, çevreyolu ve yeni açılacak yolların nereden geçeceğini de rahatlıkla öğrenebilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Antalya'nın İmar Planlarına Tüm Vatandaşlar Kolaylıkla Ulaşabilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement