Artvin Arhavi'de dere çalışmaları yeniden başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Artvin Arhavi'de dere çalışmaları yeniden başlatıldı

Artvin'in Arhavi ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından dere yatağında yapılan çalışmalar, bölge halkının itirazları nedeniyle durdurulmuştu. Ancak eski mahalle muhtarı Ergün Atalay, çalışmaların yeniden başlatılmasına tepki gösterdi ve projenin amacı hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini belirtti.

18.02.2024 11:52  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UĞUR İSTANBULLU

Artvin'in Arhavi ilçesi Boğaziçi Mahallesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından dere yatağında yapılan ve bölge halkının itirazları nedeniyle durdurulan çalışmaların yeniden başlatılmasına eski mahalle muhtarı Ergün Atalay tepki gösterdi. Atalay, "Dört tane ağaç kesileceği söyleniyor bu dört olur, on olur bilemeyiz tabii. Ama burada bu yolun yapılması sakıncalı. Burada dere yatağı darlaştırıldı ve dereye ne kadar girileceği belli değil. Bütün bunlardan dolayı bu proje konusunda bilgi sahibi olmak istiyoruz. Yarın burada oluşabilecek bir felakette kim sorumlu olacak" dedi.

Artvin Arhavi Boğaziçi Mahallesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından dere yatağında yapılan çalışmalar bir süre önce durmuştu.  Ancak çalışmaların dün yeniden başladığını söyleyen eski Boğaziçi Mahallesi muhtarı Ergün Atalay tepki gösterdi.

"ŞU ANDA BURADA YAPILAN ÇALIŞMANIN NE ŞEKİLDE YAPILDIĞINI VE AMACININ NE OLDUĞU KONUSUNDA NET BİR BİLGİ VERİLMİYOR"

Atalay şunları söyledi:

"Şu anda burada yapılan çalışmanın ne şekilde yapıldığını ve amacının ne olduğu konusunda net bir bilgi verilmiyor. Belediye Başkanı 'benim bu işten haberim yok ve ben onay vermedim' diyor. Perşembe günü dilekçe verdik ama dilekçeye cevap verilmedi. Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanı burada incelemeler yapmışlar ve bu konuda haberlerinin olmadığı gibi onayımız da yok demişler. Ama burada bu projenin ne olduğunu bilmiyoruz ve burada trafik yoğunluğu var ve buradan yolun ineceği söyleniyor ama bu yolun inme şansı yok çünkü çok tehlikeli ve trafik yoğun. Biz bu durumdan şikayetçiyiz.

"DÖRT TANE AĞAÇ KESİLECEĞİ SÖYLENİYOR BU DÖRT OLUR, ON OLUR BİLEMEYİZ"

Dört tane ağaç kesileceği söyleniyor. Bu dört olur, on olur bilemeyiz tabi. Ama dediğim gibi burada bu yolun yapılması sakıncalı. Burada dere yatağı darlaştırıldı ve dereye ne kadar girileceği belli değil. Bütün bunlardan dolayı bu proje konusunda bilgi sahibi olmak istiyoruz. Yarın burada oluşabilecek bir felakette kim sorumlu olacak. Burada duvarın kırılması DSİ'nin işi diyorlar. DSİ bu duvarı zamanında neden yaptı ve değişen durum nedir ki duvar kırılıyor. Bu projenin asıl amacı nedir? Eğer birilerini zengin etmemi ya da dere yatağını temizleyip buradan malzeme çıkarmak mı? Burada deniz dolgusu yapılıyor ve bu da ayrı bir suç ve yetkililer buna bir dur demeli ve neden dur denilmiyor.

Dilekçe verdik ama dediğim gibi dilekçeye cevap verilmediği gibi üç gün boyunca duran çalışma neden cumartesi pazar devam ediyor. Mesai saatlerinin dışında bir çalışma, işi oldu bittiye mi getirmek istiyorlar?"

Artvin Arhavi\'de dere çalışmaları yeniden başlatıldı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Artvin Arhavi'de dere çalışmaları yeniden başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement