Aü'de Türkiye Almanağı Sergileniyor - Son Dakika
Yerel

Aü'de Türkiye Almanağı Sergileniyor

Aü\'de Türkiye Almanağı Sergileniyor

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, (TMFD) 2011 yılında çekilmiş ve ödül almış 55 fotoğraftan oluşan sergisini ilk kez Antalya Akdeniz Üniversite'sinde açtı.

02.04.2012 18:22

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, (TMFD) 2011 yılında çekilmiş ve ödül almış 55 fotoğraftan oluşan sergisini ilk kez Antalya Akdeniz Üniversite'sinde açtı.

Türkiye'de en fazla yankı uyandıran olayları anlatan haber fotoğraflarını 27 yıldır düzenlediği yarışmalarla ödüllendiren TMFD 2011 yılında çekilmiş ve ödül almış 55 fotoğraftan oluşan sergisini ilk kez Antalya'da açtı. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi fuayesinde bir hafta boyunca gezilebilecek olan sergiyi getiren TMFD Başkanı Rıza Özel ile 2011 Yılın Haber Fotoğrafı ödülünün sahibi Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş konferans verdi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Varkıvanç, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni serginin açılış kurdelesini birlikte kesti. Rıza Özel Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen 2 bin 224 fotoğraf arasından bu serginin oluşturulduğunu anlatırken, 4 kez fotoğraf sergisi açtığı belirten Mevlüt Yeni ise tarihi bir ana tanıklık ederken yazılamayanların fotoğraflarla anlatılabildiğini çok iyi bildiğini söyledi. Son konuşmacı Rektör Kurtcephe, fotoğrafın dili olmayan ve insanın beyni ile yüreğine mesaj verebilirken aynı zamanda bir sanat olduğunu vurguladı.

HER AN ÖLEBİLİRSİNİZ

Konferansın en çarpıcı konusu, en fazla basın şehidinin verildiği savaş foto muhabirliği oldu. Çok daha tutucu olan Türk basınının dünya basını kadar yeniliğe açık olmadığı için geride kalabildiğini anlatan Rıza Özel, savaş ve çatışmaların yaşandığı sırada gittiği Lübnan, Somali gibi ülkelerde yaşadığı tehlikeleri anlattı.

Dönünce çekilen fotoğrafları göstermenin, bir şeyler değiştirmenin ve ödüllendirilmenin çok havalı olmasına rağmen çok tehlikeli bir iş yaptıklarını belirten Bektaş, "Düzenli ordular savaşı yerine terör örgütlerinin çatıştığı ve bölgeye hakim olduğu yerlerde, her an ölebilirsiniz. Ben uçuşan mermilerden çok, mayınlardan korkarım" diye uyardı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aü'de Türkiye Almanağı Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement