Başbakan Erdoğan, Nysa Çileğini Tattı - Son Dakika
Yerel

Başbakan Erdoğan, Nysa Çileğini Tattı

Başbakan Erdoğan, Nysa Çileğini Tattı

Sultanhisar Nysa Çilekleri Tanıtım Günler kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Çilek Dünyası' adlı özel sepet hediye edildi.

04.06.2013 11:36

Sultanhisar Nysa Çilekleri Tanıtım Günler kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Çilek Dünyası' adlı özel sepet hediye edildi.

Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve Sultanhisar heyeti çilek fidesi, çilek reçeli, jeotermalle kurutulmuş çilek, taze çilek, çilek turşusu ve Sultanhisar Halk Eğitim Merkezinin el emeği ile hazırladığı çilek sepeti süslerinden oluşan ve ismini "Çilek Dünyası" olarak adlandırdığı özel sepetten hediye etti.

Parlamento önünde gerçekleştirilen tanıtımda milletvekilleri ve halka çilek fidesi, çilek reçeli, jeotermalle kurutulmuş çilek, çilek turşusu ve 2 ton taze çilek dağıtıldı.

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal yaptığı açıklamada, Sultanhisar'da yaklaşık 8 bin dekar alanda, 40-45 bin ton çilek üretimi yapıldığını söyledi. Bu çileklerin Romanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, İran, Irak ve Rusya gibi ülkelere ihraç edildiğini dile getiren Ünal, şunları söyledi: "Bu proje ile, Türkiye 2.si olan ilçemizi birinci sıraya yükseltmek olan hedefimizi gerçekleştirmek ve Sultanhisar'ın hakettiği yere gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bu amaçla Aydın Milletvekillerimiz Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Ali Gültekin Kılınç öncülüğünde, Sultanhisar'dan meclis üyelerimiz ve çilek üreticilerimizden oluşan bir heyetle Ankara'ya gelerek TBMM'de yaptığımız çalışmalarımız çileğimizin ve ilçemizin tanıtılması içindi. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz projemiz amacına ulaştı. Bundan sonra da buna benzer projeler gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Buradan projede emeği geçen herkese ve basın mensuplarına gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum, ilçemiz için çalışmalarımız devam edecek" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başbakan Erdoğan, Nysa Çileğini Tattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement