Bayramiç Belediyesi, Şiir Yarışması Düzenliyor - Son Dakika
Yerel

Bayramiç Belediyesi, Şiir Yarışması Düzenliyor

Bayramiç Belediyesi, Şiir Yarışması Düzenliyor

İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un adına ulusal şiir yarışması düzenleyen Bayramiç Belediyesi, başvuruları, 4-14 Kasım 2022 tarihleri arasında 'www.edebiyatodulleri.com/mehmet-akif-2022' üzerinden alacak.

03.11.2022 14:23  Güncelleme: 14:33

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un adına ulusal şiir yarışması düzenleyen Bayramiç Belediyesi, başvuruları, 4-14 Kasım 2022 tarihleri arasında 'www.edebiyatodulleri.com/mehmet-akif-2022' üzerinden alacak.

Bayramiç Belediyesi, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 86. yılı dolayısıyla "Mehmet Akif Ersoy Ulusal Şiir Yarışması" düzenliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, "Resmi kayıtlara göre Bayramiç'te doğan ve çocukluğunun bir kısmını ilçemizde geçiren İstiklal Marşı Yazarımız Mehmet Akif Ersoy'un adını yaşatmak amacıyla ulusal şiir yarışması düzenliyoruz. Halkımızın edebiyata olan ilgisini geliştirmeyi hedefliyor, bizim için büyük değer taşıyan Mehmet Akif Ersoy'u en anlamlı şekilde anmak istiyoruz" dedi.

Yarışmanın birincisine 3.000 TL, ikincisine 2.000 TL ve üçüncüsüne 1.000 TL ödül verilecek. Yarışmaya 18 yaşını doldurmuş, yurt içinde ya da yurt dışında yaşayan her Türk vatandaşı katılabilecek. Yarışmaya katılım 300 kişiyle sınırlı olacak.

Yarışmanın seçici kurulunda Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Yazar Gürsel Koyuncu, Şair Bülent Güldal, Şair Cahide Hanilçe ve Yazar Osman Kutlu yer alacak. Yarışmaya başvuru 4-14 Kasım 2022; şiirlerin seçici kurul tarafından değerlendirilmesi 15-25 Kasım 2022; yarışma sonuçlarının açıklanması 1 Aralık 2022 tarihinde yapılacak. Ödül töreni ise 27 Aralık'ta Mehmet Akif Ersoy için düzenlenen anma programında gerçekleşecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bayramiç Belediyesi, Şiir Yarışması Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement