Bursa'nın Yaz Halleri Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Bursa'nın Yaz Halleri Ödüllendirildi

Bursa\'nın Yaz Halleri Ödüllendirildi

Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD işbirliği ile gerçekleştirilen, Bursa’nın yaz mevsimindeki görüntülerini konu edinen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması Yaz Kategorisi’nde dereceye giren eserler ödüllendirildi.

12.09.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD işbirliği ile gerçekleştirilen, Bursa'nın yaz mevsimindeki görüntülerini konu edinen 'Bursa'da Zaman Fotoğraf Yarışması Yaz Kategorisi'nde dereceye giren eserler ödüllendirildi.

Türkiye genelinden toplam 948 fotoğrafın katıldığı yarışmada Ümmü Kandilcioğlu'nun 'Uluabat'ta bir sabah' adlı fotoğrafı birinciliğe, Mustafa Gezer'in 'Bursa Çalı güreşleri' adlı fotoğrafı ikinciliğe, Yılmaz Dinçer'in 'Fıskiye' isimli fotoğrafı ise üçüncülüğe değer bulundu. 46 fotoğrafın sergilenmeye hak kazandığı yarışmada; Oğuz Korkmaz, İbrahim Demirel ve Veysel Kaya'nın fotoğrafları da mansiyon ödülüne değer bulundu.

Başta Bursa olmak üzere Ankara, Aydın, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, İstanbul, Kayseri, Konya, Kocaeli, Manisa, Sakarya ve Tekirdağ'dan yarışmaya gönderilen 'Yaz ve Bursa' konulu fotoğrafları değerlendirmek üzere toplanan yarışma seçici kurulu, toplam 948 fotoğrafı zorlu bir elemeden geçirdi. Fotoğraf Sanatçısı Yusuf Darıyerli, UÜ Öğretim Görevlisi Alper Bilsel, Fotoğraf Sanatçısı Egemen Ergin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ve BUFSAD Temsilcisi Bülent Suberk'ten oluşan seçici kurul, 5 aşamalı bir değerlendirme sonucunda dereceye giren fotoğrafları belirledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, yarışma sonucu dereceye girenlerden birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL, mansiyon ödüllerine ise 500'er TL para ödülü verdi.

Bursa Kent Müzesi'ndeki ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa'nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birlikte her mevsim çok güzel bir kent olduğunu vurguladı. Yarışmaya katılan sanatçıları tebrik eden Başkanvekili Karlık, Büyükşehir Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya olan desteğinin artarak devam edeceğini söyledi.

BUFSAD Başkanı İlhan Özer de Bursa'da fotoğraf sanatının daha geniş kitlelere ulaşması ve fotoğrafın sevdirilmesi adına yarışmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Ödül töreni konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, yarışmada dereceye giren çalışmaların sahiplerine plaket ve ödüllerini takdim etti. Daha sonra Bursa'nın yaz hallerini yansıtan fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı.

Bursa'da kış, bahar, yaz ve güz olmak üzere 4 kategoriden oluşan yarışmanın kış ve bahar kategorilerinin ödül törenleri daha önce yapılmıştı. Kış kategorisine 805, bahar kategorisine ise 724 fotoğraf katılmıştı. Güz kategorisinin sonuçları ise 2 Aralık'ta belli olacak. Yarışmanın ödül töreni ise 12 Aralık'ta yapılacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'nın Yaz Halleri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement