Çalışan Gazeteciler Günü 'Google' Yardımıyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Çalışan Gazeteciler Günü 'Google' Yardımıyla Kutlandı

Çalışan Gazeteciler Günü \'Google\' Yardımıyla Kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Şanlıurfa'da Google'den kopyala yapıştır metoduyla gönderilen mesajlarla kutlandı. İşte o mesajlar...

10.01.2014 12:46

BELEDİYE BAŞKANI FAKIBABA
Başkan Fakıbaba, yayınladığı mesajda, basının ve basın mensuplarının önemine değinerek, her koşulda kamu hizmeti veren gazetecilerin bayramını kutladı.

Fakıbaba, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Türk basını, tarihin her döneminde yurttaşlarımızın gözü, kulağı, sesi olma kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmiştir. Basınımız aydınlatıcı, iyi ve doğruyu gösterici, fikir, haberleşme düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan haklarının ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür. Çağımızın en dinamik mesleklerinden olan gazetecilik mesleği insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bir ülkede demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesi basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlıdır. Bu görevlerin yerine getirilmesinde gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının AB standartlarına kavuşturulması medyamıza da güç kazandıracaktır. Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen "Çalışan Gazeteciler Günü"nde medyamızın tüm çalışanlarına içten sevgi ve selamlarımı sunuyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

TİCARET BORSASI BAŞKANI MEHMET KAYA
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda; gazetecilik mesleğinin dünyada ve ülkemizde iletişim çağının hızla geliştiği, bilginin aktarılmasına ve paylaşılmasına katkı sağlayan önemli mesleklerin başında geldiğini söyledi.

Gazetecilerin ülke ve dünya gündeminde gelişen olayları kamuoyuna anında ve başarıyla ulaştırdıklarını aktararak, çalışan gazetecilere başarılar dileyen Başkan Kaya; "Yerel basın, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülen projelerin kamuoyuna aktarılmasında büyük önem taşımaktadır." dedi. Başkan Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutlayarak tüm çalışan gazetecilere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diledi.

KAMU HASTANELER BİRLİĞİ DR. TURHAN SULHAN
Turhan gün ile ilgili açıklamasında "10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanun ile yürürlüğe girerek, Basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarının haklarını düzenleyen ve 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 53. Yılını kutluyoruz.

İlkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla, vatandaşlarımızın haber alma hakkı doğrultusunda, toplumun vicdan ve duygularına da tercüman olarak, olayları aktaran basın mensubu arkadaşlarımız, idareciler olarak bizlere de çalışmalarımızda büyük faydalar sağlamaktadır. Sağlık alanında yürüttüğümüz çalışma ve projelerin, vatandaşlarımız tarafından bilinip sahiplenilmesinde, ilimizde olan gelişmeleri halkımıza anlatarak bilgilenmelerinin sağlanmasında, en önemlisi de devlet ve millet arasında köprü görevini yerine getirirken, zaman ve mekân farkı gözetmeden, mesleki risklerinin fazla olmasına aldırmadan canı gönülden görevini ifa eden, başta yerel basınımızın değerli çalışanları olmak üzere tüm gazetecilerin ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü''nü kutlar, saygılar sunarım" dedi.

MİLLETVEKİLİ A. EMİN ÖNEN
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı. Önen mesajında, gazetecilik mesleğinin çok önemli ve fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu söyledi.
AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, gazetecilik mesleğinin çok önemli ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu belirterek, "Haberleri doğru, farklı görüş ve düşünceleri uygun bir dille ortaya koymada, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde basının önemli payı vardır. Demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde etkin rol oynayan gazetecilik mesleği, en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir. Her zaman gerçeğin ve doğrunun peşinde, basın meslek ahlak ilkelerine bağlı, kamu yararını her şeyin üzerinde tutan, insan haklarına ve farklı düşüncelere saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum" dedi.

ŞUTSO BAŞKANI SABRİ ERTEKİN
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin, 10 Ocak Çalışan Gazetecilerin Günüyle ilgili bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Ertekin mesajında" Vicdanlı ve dürüst gazetecilerin toplumun en önemli dinamikleri olduğunu ifade etti.
Başkan Ertekin mesajında şu ifadeleri kullandı "Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, kamuoyuna bilgi ve haber akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine sunmak gibi önemli bir misyonu vardır. Doğru ve tarafsız haberleriyle, yayınlarıyla, yorumlarıyla ülkemizdeki ve dünyadaki olaylardan haberdar eden gazetecilerimiz bu anlamda son derece önemli bir meslek icra etmektedirler. Biliyoruz ki vicdanlı ve dürüst gazeteciler toplumun en önemli dinamikleridir. Bu mesleği icra ederken de bu hassasiyeti taşıdıklarından şüphemiz yoktur. Bu vesile ile ilkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir misyonu yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında muvaffakiyetler dilerim" dedi. (İPEKYOL)

GAZETECİLERE İÇTEN MESAJ GÖNDEREN ADRESLER YİNE AYNI OLDU
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde kendi duygu ve düşüncelerini derleyerek gerek telefonla gerekse basın açıklamalarıyla gazetecilerin günün kutlayan isimler bu yıl da değişmedi. İşte o mesajlar:

GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANI VEYSEL POLAT
Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Polat mesajında, Basının milletin sesi olduğunu söyledi.
Polat mesajında, "Gazetecilik, önemli ve etkin bir denetim organıdır. Aynı zamanda Demokrasinin temel unsurlarından biridir. Basın mensupları kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken toplumun duygularına da tercüman olmaktadırlar. Doğru, güvenilir, objektif, zamanında ve ilkeli habercilik anlayışı ile küreselleşen dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlayan basın mensuplarımızın 'Basın Ahlâk Esasları' çerçevesinde özel hayata ve kişilik haklarına saygılı olarak meslek etiğini her şeyin üzerinde tutmaktadır. Hak ve sorumluluk bilincinin güçlenmesinde; ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde de etkin bir rol üstlenmektedir. Basın milletin sesidir. Gazetecilerin gördüklerini, düşündüklerini ve bildiklerini samimiyetle yazmaları, doğru ve dürüst bir şekilde yayın yapmaları şarttır" dedi.

BİK MÜDÜRÜ ŞÜKRÜ KILIÇ
Basın İlan Kurumu (BİK) Şanlıurfa Şube Müdürü Şükrü Kılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dünyanın en zor ama en önemli mesleklerinden birini yapan gazetecilerin gününü kutlayan Kılıç, kamuoyunu sürekli bilgilendirme çabası içinde olan gazetecilerin, gece gündüz, yağmur çamur, yaz-kış demeden her türlü doğal ve sosyal olumsuzluklara rağmen mesleklerini icra etme gayreti içinde olduklarını söyledi. BİK Şanlıurfa Şube Müdürü Kılıç, "Gazeteciler, halkın doğru bilgiye ulaşmasında çok önemli bir aracılık görevi yapıyor, bunu yaparken birçok güçlükle de karşı karşıya kalıyor; hayatını riske atıyor, kaçırılıyor, rehin alınıyor, darp ediliyor. Maruz kaldıkları tüm bu güçlüklere rağmen mesleğini yapmaktan bir an olsun geri durmayan gazetecilerin yılda bir gün bile olsa hatırlanması önemli ve anlamlıdır." dedi.

VALİ VEKİLİ RAMAZAN SEÇİLMİŞ
Vali Vekili Ramazan Seçilmiş10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında
"Toplumun haber alma hakkının teminatı olan ve bu yönüyle kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli bir işlevi olan basının demokratik ve kültürel hayatımızın gelişmesine ve ülkemizin çağdaşlaşma sürecine katkısı olduğu bir gerçektir.
Objektif ve doğru habercilik anlayışı içinde meslek ve ahlak ilkelerine bağlı, gücünü kamu yararı doğrultusunda kullanan basının, kamu hizmetlerinin halka duyurulması ve tanıtımı konusunda kendisinden beklenen faydayı en üst seviyeye çıkaracağı şüphesizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük bir özveri ve fedakârlık içerisinde görevlerini yürütmeye çalışan gazetecilerin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü" kutlar, tüm basın camiasının ve aile fertlerinin sağlık, mutluluk ve huzur içinde yaşamlarını sürdürmelerini en içten dileklerimle temenni eder, saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ MEHMET LİKOĞLU
Müdür Likoğlu mesajında şu ifadelerine yer verdi: "Her yıl 10 Ocak, basın sektöründe çalışanların haklarının yasallaştırıldığı kanunun kabul edildiği tarihin yıl dönümü ve Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır. Ulusal basının yanı sıra Şanlıurfa ilindeki yerel medya mensupları da kentimizin gelişimine ve tanıtımına katkı sağlamakta, sorunların çözülmesi noktasında etkin görev yapmakta, yürütülen ve örnek çalışmalar hakkında kamuoyunu aydınlatmaktadır.
Bazı durumlarda zaman merhumu gözetmeden, kısıtlı imkânlarla ve özveriyle görevlerini yerine getiren, basın mensuplarının "Çalışan Gazeteciler Günü" nü kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çalışan Gazeteciler Günü 'Google' Yardımıyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement