Çaykur Tır'la Çay Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Çaykur Tır'la Çay Dağıttı

Çaykur Tır\'la Çay Dağıttı

Türkiye'nin çay firması Çaykur'un tanıtım TIR'ı Balıkesir'de 10 bin bardak ücretsiz çay dağıttı.

28.04.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin çay firması Çaykur'un tanıtım TIR'ı Balıkesir'de 10 bin bardak ücretsiz çay dağıttı.

Çaykur'un tanıtım TIR'ı Balıkesir Toplu Taşıma Merkezi'nde vatandaşlarla buluştu. Özel Çaykur tasarımı ile hazırlanıp Türkiye'yi dolaşan Çaykur TIR'ı Balıkesir'deki çay tiryakileriyle buluştu. Rize'den yola çıkan ve Ankara, Eskişehir, Bursa, Çanakkale'den sonra Balıkesir'e gelen TIR'ın sonraki durağı ise İzmir olacak. Çaykur tanıtım TIR'ı yetkilisi İbrahim Baş, Balıkesir'deki 3 gün kalacaklarını söyledi. Vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını kaydeden Baş, gün içinde 10 bin bardak civarında ücretsiz çayı vatandaşlara dağıttıklarını söyledi. Paket çay satışının olmadığını ifade eden Baş, "Amacımız Çaykur'un tanıtımını yapmak. Bunun içinde TIR'ımıza gelen vatandaşlarımıza çayımızın toplanmasından, bardağa konulmasına kadar geçen süreyi anlatıyoruz ve bir bardak çay ikram ediyoruz" dedi.

İYİ ÇAY NASIL DEMLENİR?

Rizeli olduğunu söyleyen İbrahim Baş, "Çaykur, Türkiye'nin yaşadığı afetlerde, depremlerde her zaman vatandaşının yanında olmuştur. En son yaşanan Van Erciş depreminde 3 ay kadar Çaykur TIR'ımız deprem bölgesinde kaldı ve orada çay dağıttı. Daha önce yaşanan Simav depreminde de deprem bölgesinde vatandaşlara bir bardak çay verebilmenin mutluluğunu yaşadık" dedi.

Vatandaşların kendisine en çok, 'İyi çay nasıl demlenir?' diye sorduğunu anlatan İbrahim Baş, "Bir kere çayı demleyeceğiniz su kireçli olmayacak. En çok yapılan yanlış ise, çayı demliğe koyup ateşe bırakmak. En güzeli kaynamış suya Çaykur çayı atıp, karıştırmadan 15 dakika demleyeceksin" diyerek iyi bir çayın nasıl yapılacağını bu şekilde anlattı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaykur Tır'la Çay Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement