Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'dan Sakarya'ya Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'dan Sakarya'ya Tam Destek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar\'dan Sakarya\'ya Tam Destek

AK Parti Sakarya İl Başkanı ve Milletvekilleriyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı ziyarete giden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Sayın Bakanımızdan yürüttüğümüz bazı çalışmalarla ilgili destek istedik."

25.01.2012 18:19

AK Parti Sakarya İl Başkanı ve Milletvekilleriyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı ziyarete giden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Sayın Bakanımızdan yürüttüğümüz bazı çalışmalarla ilgili destek istedik. Bize her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Sakarya heyeti, şehrin önemli konularını Ankara'da Bakanlarla görüşmeye devam ediyor. Daha önce Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile yapılan görüşmelerin ardından Sakarya heyeti bu kez Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştü.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş katıldı.

Gerçekleştirilen ziyaretle ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Şehrimizin sorunlarını çözüme kavuşturmak ve yeni yapmayı planlanan hizmetlerle ilgili Sayın Milletvekillerimizle Ankara'da başlattığımız görüşmeler devam ediyor. Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bir süredir Kentsel Dönüşüm yasa tasarısı üzerine çalışmalar yapıyor. Yakında bu çalışma yasalaşacak. Bu konu hakkında da bazı görüşmelerimiz oldu" dedi.

Orta hasarlı binalar sorunuyla ilgili olarak da Sakarya'da yürütülen çalışmalar hakkında Bakan Bayraktar'a bilgi verdiklerini dile getiren Başkan Toçoğlu, "Sakarya'da vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden orta hasarlı binalar sorununu çözüme kavuşturmak için çalışma başlattık. Bu konuyla ilgili Sayın Bakanımıza bilgi verdik. Sayın Bakanımız yürüttüğümüz çalışmanın çok doğru ve Türkiye'ye örnek bir çalışma olduğunu belirtti. Ayrıca bu konuda TOKİ'yle birlikte yapmayı amaçladığımız projeye de tam destek veriyor. Bu bizim açımızdan çok önemli bir gelişme olmuştur. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız yeni hizmetler ilgili olarak da bazı kredi taleplerimiz oldu. Sayın Bakanımız bu konuda da tam destek verdiklerini belirtti. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Milletvekilleri adına açıklama yapan AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise, "Sakarya'nın sorunları ve talepleri Ankara'da en üst seviyede tartışılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz ile şehrimize yapılacak hizmetlerin takipçisiyiz. Ankara'da Sayın Bakanlarımızla görüşerek bu konulara masaya yatırıyoruz. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile yaptığımız görüşme olumlu geçmiştir. Büyükşehir Belediyemizin talepleri yerine getiriliyor. Ayrıca mera vasfını yitirmiş arazilerin belediyemize ve özel idareye devri konusunda yaşanan sıkıntıların önüne geçmek adına bazı yasal düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Bu konuda da Sayın Bakanımızla görüş alışverişinde bulunduk ve bir yol haritası belirledik. Bu konuda yaşanan sıkıntıları da çözüme kavuşturuyoruz. Ayrıca Karasu ilçemizin arıtma tesisi, Kaynarca'nın arıtma ve kanalizasyon sorunu ile Altındere ve Çamlıca beldelerimizin de kanalizasyon sorunlarını çözüme kavuşturmak üzere Sayın Bakanımızdan taleplerimiz oldu. Bu sorunlar da çözüme kavuşturuluyor. Bu konuda Sayın Bakanımız tam destek verdi. Bu yatırımlar şimdiden Sakaryamıza hayırlı uğurlu olsun. Sakarya'nın çözülmeyecek bir sorunu yok. Hep birlikte yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Bakanlarımızla yaptığımız görüşmeler bundan sonra da devam edecek" dedi.

Toplantı hakkında kısa bir değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise Sakarya'nın yaptığı çalışmanın Türkiye'ye örnek olacak nitelikte olduğunu söyledi. Bakan Erdoğan Bayraktar, "Sakarya heyeti ile bir araya gelmekten memnun olduk. Sayın başbakanımız da Sakarya'ya büyük önem veriyor biz de Sakarya'yı önemsiyoruz. Orta hasar konusunda Sakarya'da yürütülen çalışmaları destekliyoruz. Bu çalışmalar Türkiye'ye örnek olmuştur. Orta hasarlı binalar sorununda başlattığınız çalışmaya biz destek vermeye hazırız ve gereken desteği de vereceğiz. Sakarya son yıllarda büyük bir değişim yaşıyor, bunun farkındayız. Bizler de hükümet olarak Sakarya'nın yanındayız. Sakaryalı hemşerilerimize bizden selam götürün" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'dan Sakarya'ya Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement