Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

29.10.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Aydın Valisi Kerem Al, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile valilikte tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Atatürk Meydanı'nda devam eden törenlerde Vali Al, Tuğgeneral Karataş ve Çerçioğlu, vatandaşların bayramlarını kutladı.

Törende konuşan Al, Cumhuriyetin, Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği "en büyük atılım", "en muhteşem zirve" olduğunu belirtti. Cumhuriyetin kuruluş sürecinin de milli tarihin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadeleden biri olduğunu ifade eden Vali Al, "Bu mücadele, toplum olarak yakılmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir. Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Şüphesiz ki, Cumhuriyet insan onuruna ve yaradılışına en yakışan bir rejim, farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır" diye konuştu.

Şiirlerin okunmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi, geçit töreni yapıldı.

Aydın'da daha sonra "Cumhuriyete bağlılık yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşe Vali Al, Jandarma Bölge Komutanı Karataş, Belediye Başkanı Çerçioğlu, milletvekilleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş, valilik önündeki Atatürk heykeli önünde son buldu.

-İlçelerde bayram coşkusu-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Aydın'ın ilçelerinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Germencik ilçesindeki törende konuşan Kaymakam Resul Çelik, "89. yıl içinde ülkemize ve milletimize kazandırılanları görmek ne kadar doğru yolda olduğumuzu göstermektedir" dedi.

Halk oyunları gösterileri sunulan kutlama programı, geçit töreni ile sona erdi.

İncirliova'daki törene Kaymakam Adem Ünal, Belediye başkanı Fadime Orbay, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Mehmet Lütfi Yılmaz da katıldı. Kaymakam Ünal, "Cumhuriyete en iyi şekilde sahip çıkılması gerektiğini" söyledi.

Konuşmanın ardından geçit töreni ve "Cumhuriyet yürüyüşü" gerçekleşti.

Söke'deki törende konuşan Aydın Vali Yardımcısı ve Söke Kaymakam Vekili Hayrettin Çiftçi ise bayramı sevinçle kutladıklarını belirtti.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından folklör gösterisi sunuldu. Karate gösterilerinin ardından tören geçişi yapıldı.

Daha sonra "Cumhuriyete bağlılık" yürüyüşü gerçekleştirilerek kutlamalar sona erdi.

Çine Yüksel Yalova Stadı'ndaki törene Kaymakam Celalettin Cantürk, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cemalettin Giden, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, daire amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar katıldı.

Törende şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Didim Atatürk Stadı'ndaki törende konuşan Kaymakam Ersin Emiroğlu, "Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele, bu sefer birliğimizi, dirliğimizi, sevincimizi göstermek için toplandık. Cumhuriyetimizin 89. yılı hepimize kutlu olsun" dedi.

Konuşmanın ardından 29 Ekim dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından okulların halk oyunları ekipleri gösterilerini sunarken, kutlamalar resmi geçit töreniyle sona erdi.

Muhabir: Ekip/ Suat Deniz/ Halil Şahin

Yayıncı: Ramazan Ercan - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyetimiz 89 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement