Yenimahalle Belediyesi'nden İlçedeki 9 Bin 854 Depremzedeye Gıda ve Hijyen Yardımı - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle Belediyesi'nden İlçedeki 9 Bin 854 Depremzedeye Gıda ve Hijyen Yardımı

Yenimahalle Belediyesi\'nden İlçedeki 9 Bin 854 Depremzedeye Gıda ve Hijyen Yardımı

Yenimahalle Belediyesi, depremlerin ardından Ankara’ya gelerek ilçeye yerleşen afetzedelere yönelik 'Derman Market' aracılığıyla başlattığı destek kapsamında bugüne dek 9 bin 854 depremzedeye gıda ve hijyen yardımı ulaştırdı.

23.02.2023 11:27  Güncelleme: 12:18

Yenimahalle Belediyesi, depremlerin ardından Ankara'ya gelerek ilçeye yerleşen afetzedelere yönelik 'Derman Market' aracılığıyla başlattığı destek kapsamında bugüne dek 9 bin 854 depremzedeye gıda ve hijyen yardımı ulaştırdı.

Yenimahalle Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere destek vermek için yaşama geçirdiği projeleri aralıksız sürdürüyor. Düzenlenen yardım kampanyası ve yardımseverlerin desteği ile toplanan gıda ve temizlik ürünlerini geçici konutlara yerleşen yurttaşlara ulaştıran ekipler, Yenimahalle Belediyesi Üretim Tesisi aracılığıyla da kıyafet ve ayakkabı desteği veriyor. İlçeye gelen 723 yurttaşa da ilçe sakinlerinin desteği ile geçici konut desteği sunan Belediye, depremzedelere Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda kurulan yardım merkezinden koltuk, yatak, beyaz eşya ve mutfak gereçlerinden oluşan ev eşyalarını ulaştırıyor.

Afetten etkilenen yurttaşlara yönelik desteğin sürdürüleceğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları kaydetti:

"Deprem felaketinin yaralarını belediye olarak hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile sarmaya devam ediyoruz. Derman Market, Yenimahalle Belediyesi Üretim Tesisi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'muzu depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tahsis ettik. Depremzede vatandaşlarımızın kayıtları yapılıyor, ardından gıda, giyinme, temizlik gibi acil ihtiyaçları gideriliyor. Gün birlik günüdür. Ekiplerimiz afetten etkilenen vatandaşlarımızın derdine derman olabilmek adına gece gündüz demeden çalışıyor. Bu süreçte birlik ve beraberlik duygularını ön planda tutarak yardımlarını bir an olsun esirgemeyen tüm Yenimahalle sakinlerine sonsuz teşekkür ediyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yenimahalle Belediyesi'nden İlçedeki 9 Bin 854 Depremzedeye Gıda ve Hijyen Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement