Deva Partili Şahin: "şu Andaki Sağlık Sistemi ile 90'lara Dönmüş Durumdayız" - Son Dakika
Yerel

Deva Partili Şahin: "şu Andaki Sağlık Sistemi ile 90'lara Dönmüş Durumdayız"

DEVA Partisi Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Şahin, sağlık sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, "Şu andaki sistemle 90'lara geri dönmüş durumdayız. Bakın önceden 90'larda hastanelerin önünde veznelerin önünde insan kuyrukları olurdu. Bugün tekrardan aynı günlere dönmüş durumdayız. İnsanlar muayene olmak için bile randevu alamıyorlar" dedi.

24.12.2022 16:01  Güncelleme: 16:24

DEVA Partisi Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Şahin, sağlık sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, "Şu andaki sistemle 90'lara geri dönmüş durumdayız. Bakın önceden 90'larda hastanelerin önünde veznelerin önünde insan kuyrukları olurdu. Bugün tekrardan aynı günlere dönmüş durumdayız. İnsanlar muayene olmak için bile randevu alamıyorlar" dedi.

DEVA Partisi Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Şahin, Elazığ'da açıklamalarda bulundu. Şahin, asgari ücrete ilişkin "Asgari ücretin yükselmesiyle beraber işverenlerin özellikle girdi maliyetlerinde ciddi bir artış olacak. Bu artış sebebiyle almış olduğumuz sütten, ekmeğe herhangi bir mağazadan aldığımız tişörte kadar her şeyin maliyetinde artış olacak. Çünkü işverenlerin ana gider kalemlerden birisi işçilik maliyeti. İşçilik maliyetleri de ister istemez kişilerin sattığı ürünlere yansıtılacaktır ve bu sebepten dolayı da asgari ücretin artışıyla beraber bu şekilde artışı hep beraber yaşamak zorunda kalacağız" dedi.

ELAZIĞLILARA VERİLEN SÖZLER TUTULMAMIŞ

Elazığ ziyaretiyle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Yusuf Şahin, şunları söyledi:

"Elazığ insanının genel olarak yakındığı problem sahipsizlik. Sahipsizliğinden yakınıyor Elazığlı, kendilerine sahip çıkılmadığını, Elazığ'ın sorunlarıyla ilgilenilmediğini, söz verildiğini ancak verilen sözlerin tutulmadığından yakınıyorlar. Böyle bir problemli şehirde, bu kadar fazla sorunun olduğu bir şehirde maalesef ilimizi yöneten vekillerimiz siyasilerimiz bu konularda duyarsızlar. Genel olarak insanların yakındığı en baştaki problem bu. Tabi bunun yanında ülkede ekonomi sebebiyle bir yangın yeri var. Bu yangın yeri sebebiyle insanlarımız geçinmekte, hayatlarını idame ettirmekte çok büyük güçlük yaşıyorlar. Dün Saray Cami civarında esnaf gezisinde bir esnaf arkadaşımızın söylediği bir söz bana çok tesir etti. 'Benim çocuğum evde makarna ve pilav yemek zorunda kalırken, ülkeyi yönetenlerin zevk-i sefa içerisinde yaşaması benim zoruma gidiyor ve hakkımı da helal etmiyorum' dedi maalesef işte Elazığ'da ve ülkemizde görünen ve yaşanan en büyük problemlerden biri de bu.

"ŞU ANDAKİ SAĞLIK SİSTEMİ İLE 90'LARA DÖNDÜK"

Bildiğiniz gibi ülkemizde sağlık problemleri her geçen gün derinleşmekte. Özellikle doktorlardan randevu alınmasında, randevu alındıktan sonra doktorun istediği tetkiklerin yapılmasında çok uzun süreli randevular verilmekte. Bugün muayene olduğu doktora MR için en az 6 ay sonraya gün verildiğini, röntgen gibi basit bir işlem için bile 1 ay, 1,5 ay, 2 ay sonraya gün verildiğini bugün maalesef hepimiz şahit oluyoruz. Bu problemin ortadan kaldırılması için devletin yetkili kurumlarının bir an önce bu işe bir çözüm bulması gerekiyor. Şu andaki sistemle 90'lara geri dönmüş durumdayız. Bakın önceden 90'larda hastanelerin önünde veznelerin önünde insan kuyrukları olurdu. Hastane kapılarında muayene saati başlamadan önce uzun kuyruklar oluşurdu. Bugün tekrardan aynı günlere dönmüş durumdayız. İnsanların Alo 182'den veya merkezi sistem üzerinden randevu alınmasında ciddi problemler var. Çünkü randevular dolu olduğu için insanların bu randevuları alıp muayene olması, muayene olduktan sonra gerekli tetkikleri yaptırması mümkün değil.

"İNSANLAR BİR ŞEKİLDE ÖZEL HASTANEYE YÖNLENDİRİLİYOR"

İnsanların bir şekilde özel hastanelere yönlendirilmeye çalışıldığını hissediyoruz. Ancak ülkemizin ekonomik şartları ortada, Elazığ'ın ekonomik şartları ortada. Bu ekonomik şartların olduğu bir ortamda insanların özel hastaneye gidip de doktor muayenesi olması, devamında tetkik yaptırması mümkün değil. Buradan yine çağrıda bulunmak istiyoruz Sağlık Bakanımıza. Lütfen bu sağlık sistemindeki problem bir an önce çözülsün. Gerekirse devlet özel hastanelerle gerekli iş birliğini sağlasın ve insanların bu mağduriyeti bir an önce çözülsün."

Deva Partili Şahin: "şu Andaki Sağlık Sistemi ile 90\'lara Dönmüş Durumdayız"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Deva Partili Şahin: 'şu Andaki Sağlık Sistemi ile 90'lara Dönmüş Durumdayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement