Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(27.4.ADANA Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu bahar konseri verdi.)

27.04.2013 14:41  Güncelleme: 14:57

(27.4.2013, FOTOĞRAF)

///////////////

Feyzullah Eti'ye konserde veda

ADANA Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu bahar konseri verdi. Konseri izleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, emekli olmayı planlayan konservatuar hocası Feyzullah Eti'ye plaket ve çiçek verdi. Feyzullah Eti'nin çok değerli bir sanatçı olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, "Böylesi değerli kişiler kolay kolay yetişmez. Biz yine kendisini aramızda görmek isteriz. Altın Koza ile bu yaz da Anadolu'yu dolaşacağız. Birlikte olmak istiyoruz" dedi. Feyzullah Eti ise "Hepinize çok teşekkür ediyorum ve hepinizi seviyorum. Buradan gidiyorum ama gönlüm hep sizinle" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

///////

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı, dünyanın sayılı konservatuarlarından oluşan Avrupa Konservatuarlar Birliği'ne (AEC) aktif üye olarak kabul edildi. Üyelik sayesinde, önemli bir prestij elde edilirken, öğrenci ve öğretim üyelerine Avrupa'da eğitim ile sanatlarını icra etme olanağı tanınıyor.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(27.4.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Tiyatro festivalinin kapanışı görkemli olacak

SABANCI Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 15. Devlet Tiyatroları - Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nin kapanış töreni, görkemli bir gösteriye sahne olacak.

Tiyatro coşkusunu bir ay boyunca sahnelere ve sokaklara taşıyan festival, 30 Nisan'da Hollandalı Close Act'in gösterisiyle sona erecek. Geçtiğimiz yıllarda "Pi Leau" ve "Malaya" adlı gösterileriyle festivale damgasını vuran Close Act, "İstila" adlı gösterisiyle bir kez daha Adana halkının karşısına çıkacak. Close Act, 30 Nisan akşamı saat 20.00'den itibaren Atatürk Parkı'ndan başlayarak tren garına uzanan güzergahta gösterilerini gerçekleştirecek. Sislerin içinden çıkan devasa yaratıklar, ejderhalar, sesleri sokaklarda yankılanan mitolojik hayvanlar gibi fantastik öğeler içeren gösteri, Adanalıları keyifli bir akşam yaşatacak.

ADANA,(DHA)

//////////

Tarsus yemekleri yarıştı

TARSUS Belediyesi'nce Eshab-ı Kehf'te düzenlenen Hıdrellez etkinlikleri kapsamında 'humus, baklava, şalgam ve cezerye' yarışmaları yapıldı.

Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği'nin sorumluluğunda yapılan seçme ve değerlendirme sonunda dereceye girenler belirlendi. Baklava yarışmasına katılan 22 tatlıcı arasından Develiler 1'nci, İbodo 2'nci, Şekeroğlu ise 3'üncü oldu. 6 şalgam üreticisinin katıldığı şalgam yarışmasında ise Murat Kurt 1'inci, Toros Şalgamları 2'nci, Ailifakı Şalgamları ise 3'üncü seçildi. Humus yemeği yarışmasında 5 katılımcı lokanta arasından Kervan Humus 1'inci, Akın Humus 2'nci, Can Humus ise 3'üncü sırada yer aldı. Cezerye yarışmasına ise 8 üretici katıldı. Bunlardan Ateşler Kuruyemiş, Ziya Dede ve Tarsus Kelebek Şekerleme ilk üç sırayı paylaştı.

Kente özgü yiyecek ve içecekler tanıtmak amacıyla bu tür etkinlikler yaptıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, yarışmaya katılan tüm firmalara teşekkür etti.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(27.4.2013)

///////////////////////////

Prof.Dr.Ülkü'den Almanca-Türkçe sözlük

MERSİN Üniversitesi kurucu Rektörü Prof.Dr.Vural Ülkü tarafından hazırlanan "Almanca-Türkçe Büyük Sözlük" yayımladı. Sözlük, Alman Dil Enstitüsü ile AvH Vakfı'nın desteğiyle eğitim dünyasına sunuldu. Almanca öğrenen, öğreten ve çeviri yapanlara yönelik sözlükte, günümüz Almancasından yaklaşık 60 bin kelime yer alıyor. Sözlük, antropoloji, arkeoloji, astronomi, tıp ve zooloji gibi çeşitli bilimlerin terim ve kavramları ile Avusturya ve İsviçre Almancalarından örnekleri de içeriyor.

MERSİN, (DHA)

(27.4.2013)

///////////////////////////

Mersin'de Teknik Bilimler Projesi sergisi

Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezuniyet projeleri, görücüye çıktı. Toplam 78 projenin yer aldığı sergi sonunda bir değerlendirme yapılacak ve başarılı seçilen projeler ödüllendirilecek.

Okul bahçesindeki serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yüksel Özdemir, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Bahadır Kürşat Körbahti, müdür yardımcıları Öğr.Gör.Akın Çömelekoğlu ve Öğr.Gör.Kader Metin, Mersin Sanayi ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt, Makine Mühendisleri Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası yetkilileri ile sanayi ve ticaret kuruluşlarından temsilciler ile öğrenciler katıldı.

Sergide, Bilgisayar Programcılığı, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Elektronik Teknolojisi, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, Elektrik, Elektronik Haberleşme, Gıda Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Makine, Mobilya ve Dekorasyon, Otomotiv Teknolojisi, Saç ve Güzellik Hizmetleri ile Harita ve Kadastro programlarında öğrenim gören öğrencilerin hazırladığı toplam 78 proje yer aldı.

MERSİN, (DHA)

(27.4.2013)

///////////////////

Resim festivaline ilgi

TÜRKİYE'nin çeşitli yerlerinden Tarsus'a gelen ressamların katılımıyla açılanTarsus 2. Resim Festivali, yoğun ilgi gördü. Mehmet Bal Sanat Galerisi'ndeki etkinlik hakkında bilgi veren Tarsus Ressamlar Derneği Başkanı Hülya Atakan "Bu etkinliğe katılmak için İstanbul'dan ve ayağının tozuyla Amerika'dan gelen değerli ressam arkadaşlarımız var. Bu etkinlikte Mustafa Dulda hocamızla yola çıktık ve Tarsus Belediye başkanımızın destekleriyle Tarsus 2. Resim Festivalini nihayetinde tamamladık. Sanata ve sanatçıya bu kadar destek veren sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Tarsus'a ve Tarsusluya iz bırakacak eserleri ortaya çıkaranlara teşekkür eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise sanata ve sanatçıya destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. 17 ressamın eserlerinin yer aldığı sergi 30 Nisan'a kadar açık kalacak.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(27.4.2013)

//////////////////////////

ÇÜ'de sanat müziği esintisi

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Türk Sanat Müziği Korosu, Mithat Özsan Anfi'sinde bahar konseri verdi. Üniversitede okuyan gençlerden oluşan koro, Şef Şükrü Birbaş yönetiminde, çeşitli makamlardan sevilen eserler seslendirdi. Konseri Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Baş Danışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hasan Fenercioğlu, dekanlar, yüksek okul müdürleri ve davetliler izledi. Konserden sonra Şef Şükrü Birbaş'ı çiçekle kutlayan Rektör Kibar "Bu başarılı konseri bize hazırlayıp ve sunan Kültür Müdürlüğüne, Hocamız Şükrü Birbaş'a, saz heyetine ve genç solistlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

ADANA,(DH)

//////////

Ağız bakımını ihmal etmeyin

ADANA'daki Beyaz Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nin sahibi Diş Hekimi İbrahim Kocacık, ağız ve diş sağlığının korunması için herkesin en az 6 ayda bir diş hekimine görünmesini istedi.

Polikliniklerinde, ağız ve diş sağlığıyla ilgili her türlü işlemi uzman ekipleriyle gerçekleştirdiklerini anlatan İbrahim Kocacık, "Ortodontik tedavilerden diş beyazlatmaya, eğri dişlerin düzeltilmesinden implant işlemine kadar herşeyi son teknoloji ve gelişen uygulamalarla yapıyoruz" diye konuştu. Ağız ve diş sağlığının korunması için uzman kontrolünün önemini aktaran Kocacık, "Polikliniğimize gelenlerin ücretsiz olarak panoramik diş filmini çekiyor ve muayene ediyoruz. Belirlenen işlemlerin neler olduğunu ve hastanın neler yapması gerektiğini ücretsiz olarak anlatıyoruz. Bu nedenle herkesi en az 6 ayda bir diş hekimine görünmeye çağırıyoruz" dedi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(27.4.2013, FOTOĞRAF)

//////////////

Grup Mask ile coştular

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Bahar Şenliği nde sahne alan Gurup Mask öğrencilere keyifli anlar yaşattı. 5'inci Korkut Ata ve Kültür Şenliği Karacaoğlan Yerleşkesinde yapıldı. Gençlik sahnesindeki Gurup Mask konserine, rock müziği seven öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Üniversite öğrencisi olan gurubun bas gitaristi Mahmut Aslan, davulda Şevki Can Sarıcalar, elektro gitarda Dilem Sarıyıldız ve öğretim görevlisi solist Burcu Saygıdeğer Demir, yaklaşık bir saat süren programda izleyenlerden tam not aldı. Bas gitarist Mahmut Aslan "Bizleri dinlemeye gelen ve program sonuna kadar ayrılmayan öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(27.4.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Çocuk oyunları finali

MERSİN'in Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2.Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışması, final gösterileri ile sona erdi. Erdemli Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda yapılan finalde

Sultan Akın İlkokulu birinci, Turgut Özal İlkokulu ikinci, Atatürk İlkokulu üçüncü oldu. Bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması bakımından bu tür organizasyonların önemli olduğunu belirterek, "Bu tür oyunlar hem bizim kültürümüz için hem de dünya kültürü için zenginliktir. Çocuk oyunlarının modern kuşaklara ayak uydurularak gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Oyunlara katılan bütün öğrencilerimize ve okullarımıza teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum" dedi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, 27-31 Mayıs tarihlerinde 2'ncisi düzenlenecek olan geleneksel çocuk oyunlarına 10 ilden 135 öğrencinin katılacağını söyledi. Konuşmaların ardından dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(27.4.2013)

////////////////////////////

'Koyu renk, güneşten korur'

Medical Park Tarsus Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Ulaş Güvenç, yazın güneş ışınlarından korunmak için bilinenin aksine 'koyu renk' giysileri tercih etmek gerektiğini söyledi

Dr. Ulaş Güvenç, güneşten gelen ve cilde zarar veren ultraviyole ışınlar ve korunma yöntemleriyle ilgili bilgi verdi. Dr. Güvenç, yazın yaklaşmasıyla güneşin etkisinin arttığını belirterek, 'koyu' renkli giysilerin giyilmesini önerdi.

TEHLİKELİ DÖNEM BAŞLADI

Ultroviyole ışıklarının bölgemize daha dik düşmeye başlaması, açık hava faaliyetlerinin artması, doğru korunma yöntemlerinin tam olarak bilinmemesi gibi nedenlerle cilt için tehlikeli olan yaz döneminin başladığını kaydeden Güvenç, "Bu dönemde yapılması gereken en önemli şey uygun güneşten koruyucuyu doğru bir şekilde kullanmak ve arındırıcı-koruyucu özelliği olan cilt bakımlarını yaptırmak. Diğeri koyu renkli giysiler kullanmak" dedi.

10 CM KENARLI ŞAPKA

Koyu renkli kıyafetlerin UV ışınlarını absorbe ederek güneşin zararlı etkilerini engellediğini kaydeden Dr. Ulaş Güvenç, ıslak kıyafetler ve sık dokunmuş tekstil ürünlerinin de iyi koruduğunu vurguladı. Dr. Güvenç, kaliteli güneş gözlüğü ile kenarı 10 cm ve daha uzun şapka kullanımının da güneşten korunmaya yardımcı olduğunu belirtti. Güvenç "Doğru güneş koruyucu seçimi çok önemli. Bunun dışında güneş koruyucu sürerken en çok unutulan bölge de alın ve kulaklar. Oysa buralara da güneş koruyucu sürülmesi gerekiyor" diye konuştu. Dr. Ulaş Güvenç, güneş lekeleri için tedaviye yazın başlamak gerektiğini sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA)

////////////

Gezici bilim müzesi

MERSİN Bahçeşehir Koleji'ni ziyaret eden Gezici Bilim Müzesi öğrencilerin ve eğitimcilerin ilgi odağı oldu. Müze bünyesinde öğrenciler için bilim ve teknolojinin günlük yaşantımız üzerindeki etkilerini anlatan deney ve bilim aktiviteleri bulunuyor. Müze ile, çocukların eğlenerek öğrenmesi hedefleniyor.

MERSİN, (DHA)

(27.4.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement