Diploma Koleksiyoneri Rektör 6. Diplomasını Rektörü Olduğu Üniversiteden Aldı - Son Dakika
Yerel

Diploma Koleksiyoneri Rektör 6. Diplomasını Rektörü Olduğu Üniversiteden Aldı

Diploma Koleksiyoneri Rektör 6. Diplomasını Rektörü Olduğu Üniversiteden Aldı

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) beş diplomalı rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, altıncı yüksek eğitimini kendi üniversitesinde tamamlayarak, öğrencileriyle birlikte diploma heyecanı yaşadı.

12.02.2014 16:10

Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) beş diplomalı rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, altıncı yüksek eğitimini kendi üniversitesinde tamamlayarak, öğrencileriyle birlikte diploma heyecanı yaşadı.

Aydın'ın Söke ilçesinde 1963 yılında bakkal bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, eğitim ve öğrenme aşkıyla gençlere örnek oldu. "Ben bakkal çocuğuyum. Bakkal kalabilirdim ama çalışıp çabaladım ve rektör oldum" sözünü bulunduğu her ortamda paylaşan Birincioğlu, 51 yıllık yaşamının 33 yılını bilime ve öğrenmeye adayarak 6 üniversite bitirdi. Rektörü olduğu ADÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyasal Bilimler Kamu Yönetimi Yüksek Lisans bölümünü tamamlayarak öğrencileriyle birlikte mezuniyet sevinci yaşayan Birincioğlu, diplomalarının yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde çeşitli eğitimlerle başarılarla dolu bir hayat öyküsü yazdı.

33 yıllık eğitim yaşamında öğrenmekten asla bıkmayan ve öğrencilerine sürekli kendi hayatından örnekler veren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, "Babamın vefatından sonra bakkal dükkanımızı kapattık. Çırak olarak başladığım sanayide hayata dair çok şey öğrendim. Çalışırken okudum. Üniversite sınavlarında tıp fakültesini kazandım. Hayatımı değiştiren en önemli olay, bursla ABD'de eğitim görmek oldu. Çalışmalarım dünyaca ünlü bilimsel dergilerde yayınlandı. Türkiye'ye döndüm, aradan iki yıl geçtikten sonra beni yeniden ABD'ye davet ettiler. 42 bin araştırmacısı ve yılda 26 milyar dolar harcayan bir bilimsel merkezde 2,5 yıl çalıştım. Orada dünyaca ünlü bilim adamlarıyla tanıştım. Nobel Ödülü almış kişilerle çalışma fırsatı buldum. Bakkal kalabilirdim ama çalışıp çabaladım ve 2010 yılında rektör oldum" dedi.

PROFESYONEL ÖĞRENCİ

Kendisini "Ömrünü öğrenmeye adamış profesyonel bir öğrenci" olarak tanımlayan Birincioğlu, "Ben öğrencilik için yaratılmışım. Bilinmeyenleri öğrenmek, öğretmek beni mutlu ediyor. İnsanın içinde bilme, bilimi sevme arzusu hep olmalı. Bilimin, insanlığı aydınlatanların doğduğu coğrafyanın çocuğu olarak 6 üniversitedeki ayrı ihtisas alanlarından bilgi edinmeyi hedeflemem çok olağanüstü sayılmamalı. Dünyada yeni trend hayat boyu öğrenmedir. Bilgi çok hızlı bir dönüşüm geçiriyor. Tek branşta bir doktora ile 25 yıl idare edebilmek artık mümkün değil. İnsanların sürekli kendilerini yenilemeleri gerekli. Amerika ve Avrupa ülkelerinde insanlar 2 veya 3 değişik işi yapabiliyor. Ülkemizde de kişiler yaptıkları işlerin dışında farklı branşlara geçebilmelidir. Hangi branşta okunursa okunsun meslekleriyle ilgili insanlar idari bölümleri de mutlaka okumalıdır. Mesleki kariyere mastırı da eklemek faydalı oluyor" şeklinde konuştu.

'DURMAK YOK, OKUMAYA VE OKUTMAYA DEVAM'

Birincioğlu; öğrencilerine ve kariyer planlayan kişilere şu tavsiyelerde bulundu: "Mastır programları profesyonel iş hayatında çalışanlar için ideal. Akademisyenler için ise doktora yapmak yeterli. İnsanlar kendilerini buna göre planlamalıdır. Çünkü okumanın yaş sınırı yok. Sürekli okumak lazım. Farklı branşlarda okuyanlar, öğrendiklerinden yeni bir sentez oluşturmalı. Tıp, Farmakoloji ve Tıbbi Bitkiler programını okuyup bitiren Türkiye'de çok az sayıda kişi vardır. Bunları sentezleyip yeni bir akademik çalışma içersine girdim. Üniversitemiz bünyesinde kurulacak Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde bu sentezin ürünü olacak. Bu eğitimi tamamlayarak benim hayatım zenginleşti. Hayatımın zenginleşmesine neden olan, yeni bir bakış açısı kazanmamıza katkı sağlayan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu öğrenme hayat boyu devam edecek. Durmak yok okumaya ve okutmaya devam"

Rektör Mustafa Birincioğlu ve diğer mezun öğrenciler diplamalarını ADÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Fatma Neval Genç'in elinden aldılar.

PROF. DR. MUSTAFA BİRİNCİOĞLU KİMDİR?

1963'te Söke'de doğdu. Söke Lisesi'ni 1980 yılında bitirdi. 1987 Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1996'da İnönü Üniversitesi'nden Tıbbi Farmakoloji Uzmanlığı'nı aldı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Ön Lisans, İşletme Fakültesi ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ön Lisans programlarını başarıyla tamamladı. Son olarak Rektörü olduğu

ADÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyasal Bilimler Kamu Yönetimi Yüksek Lisans bölümünü tamamlayarak öğrencileriyle birlikte mezuniyet sevinci yaşayan Birincioğlu, 6'ıncı diplomasını alarak "Diploma Koleksiyoneri" unvanını pekiştirdi. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle eğitime bir süre ara vermeyi planlayan Birincioğlu, önümüzdeki yıl turizm ile akalı yeni bir tezsiz yüksek lisans programına başlamayı hedefliyor.

1997'de İnönü Üniversitesi'nde Yrd. Doç. olarak meslek hayatına atılan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, 1998'de Amerika Birleşik Devletleri'ne University of South Alabama'ya gitti. Altı ay süre ile kardiyak iskemi ve ön koşullama konularında Prof. Dr. James M. Downey ile çalıştı. 2000 yılında doçent oldu. 2001-2003 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri, Ulusal Teknoloji ve Standartlar Enstitüsünde Prof. Dr. Miral Dizdaroğlu ile DNA hasarı ve onarımı konularında çalıştı. 2003 yılı sonunda Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'na atandı. 2004-2005 yılları arasında Türk Farmakoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulundu. 2006 yılında profesör oldu. 2007'de Gazi Üniversitesi'nden Akupunktur eğitimi aldı. 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü olan Birincioğlu, evli ve iki çocuk babası. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diploma Koleksiyoneri Rektör 6. Diplomasını Rektörü Olduğu Üniversiteden Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement