Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da - Son Dakika
Yerel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya\'da

"Biz her zaman Sayın Başbakanımızın da dediği gibi mevki ve makamın, ünvanların peşinde değiliz. Sadece Konya’nın ve Türkiye’nin ve İslam dünyamızın ve gönül coğrafyamızın ve insanlığın hadimi olmak isteriz. Aynen Hadimi Hazretleri'nin yolunda yürüyenler gibi. Bu yolda Allah hepimize güç ve kuvvet versin" "Hamas Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ile görüşmemizde Konya'daki mitingimizden bahsettim. Başbakanımızla birlikte olacağımızı söyledim. Bana, 'Bütün bu mücadelede yanımızda duran Başbakanımıza, Türk halkına, hassaten Konya halkına selamımı iletin' dedi.

09.08.2014 17:12

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Biz her zaman Sayın Başbakanımızın da dediği gibi mevki ve makamın, ünvanların peşinde değiliz. Sadece Konya'nın ve Türkiye'nin ve İslam dünyamızın ve gönül coğrafyamızın ve insanlığın hadimi olmak isteriz. Aynen Hadimi Hazretleri'nin yolunda yürüyenler gibi. Bu yolda Allah hepimize güç ve kuvvet versin" dedi.

Konya'ya gelen Davutoğlu, partisince düzenlenen mitinge katıldı. Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan önce yaptığı konuşmada, bu vuslatın Selçuklu'nun ilk payitahtı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 12. Cumhurbaşkanının buluşması olduğunu belirtti.

Bu vuslatın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yücelten hizmet kervanının, aşk kervanının liderinin vuslatı olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Hoşgeldiniz Sayın Başbakanım. Hoşgeldiniz kendi beldenize. Hoşgeldiniz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin inşallah yarından itibaren Cumhurbaşkanı olarak, Selçuklu'nun payitahtına hoşgeldiniz" dedi.

Davutoğlu, alandakilerin "Başbakan Davutoğlu" sloganları üzerine, "Biz her zaman Sayın Başbakanımızın da dediği gibi mevki ve makamın, ünvanların peşinde değiliz. Sadece Konya'nın ve Türkiye'nin ve İslam dünyamızın ve gönül coğrafyamızın ve insanlığın hadimi olmak isteriz. Aynen Hadimi Hazretleri'nin yolunda yürüyenler gibi. Bu yolda Allah hepimize güç ve kuvvet versin" diye konuştu.

Hamas Siyasi Büro Şefi Halit Meşal'e bir görüşmesinde Konya'daki mitingden bahsettiğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hamas Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ile görüşmemizde Konya'daki mitingimizden bahsettim. Başbakanımızla birlikte olacağımızı söyledim. Bana, 'Bütün bu mücadelede yanımızda duran Başbakanımıza, Türk halkına, hassaten Konya halkına selamımı iletin' dedi. Onun da selamını kabul edin. Bütün Gazzeliler, Suriyeliler, Somalililer, Arakanlılar şahitdir ki, Türkiye susmuyor, Ankara susmuyor. İstanbul susmadı, Konya susmadı. Onlar destek verdiler, susmadı, susmayacaklar Allah'ın izniyle. Bu kardeşlerimiz diyor ki, 'Yarınki seçim sadece Türkiye'nin seçimi değil', Filistinli diyor ki 'Yarınki seçim benim kaderimi de ilgilendiriyor', Bosnalılar diyor ki; 'Benim de kaderimi etkiliyor'. Dünyanın her köşesindeki mazlumlar, "Türkiye'deki sadece Türkiye'nin değil, bizim de kaderimizi ilgilendiriyor' diyorlar ve dua ediyorlar. Emin olun ki dünyanın her bir köşesindeki mazlumlar dua ediyorlar. Vereceğiniz oylarla sadece Konya'nın kaderini değil, sadece Türkiye'nin kaderini değil, sadece Ortadoğu'nun, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya'nın kaderini değil, bütün bir insanlığın kaderini etkileyecektir." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement