Diyarbakır'da Toplumsal Cinsiyet Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Toplumsal Cinsiyet Tartışıldı

Diyarbakır\'da Toplumsal Cinsiyet Tartışıldı

Türkiye İş Kurumu, Diyarbakır'da 'Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi' konulu konferans gerçekleştirdi.

27.11.2012 12:19  Güncelleme: 09:57

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti devleti finansmanlığı ile hayata geçirdiği kadın istihdamının desteklenmesi operasyonu kapsamında Diyarbakır'da bir otelde 'Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi' konulu konferans gerçekleştirildi.

Kadınların istihdama katılımlarının önündeki sosyal ve kültürel engellerle mücadele etmek, daha çok kadının daha iyi işler kapsamında, uzun süreli olarak iş gücüne katılabilmeleri için toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan ve 43 ilde yürütülmekte olan konferansa Bağlar İlçe Kaymakamı Dursun Balaban, İŞKUR Şube Müdürü Erhan Yüksekol, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu üyeleri ile kadın, eğitim ve istihdam konularında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Türkiye'de ve bölgede kadın istihdamının mevcut durumu, toplumsal cinsiyet eşitliği ve ekonomi, kadın istihdamı ve çalışma yaşamındaki temel sorun alanları, toplumsal cinsiyete dayalı bütçeleme konuları ve dünyadan iyi örneklerin ele alındığı konferansın açılış konuşmasını yapan İŞKUR Şube Müdürü Erhan Yüksekol, Türkiye'nin işsizlik oranının Avrupa Birliği oranının altında olduğunu söyledi.

Operasyonun İşgücü Piyasası Analizi Kilit Uzmanı Hayati Körpe, toplumsal cinsiyet konularında Türkiye ve ABD'de çalışmalar yürüten Yrd. Doç. Dr. Adem Y. Elveren ve İstanbul Üniversitesi'nden Dr. Özgün Akduran konuşmacı olarak konferansa katıldı. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında, toplam 27 milyon 150 bin 589 Euro bütçe ile hayata geçirilen kadın istihdamının desteklenmesi operasyonunun program otoritesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı'nda olduğu belirtildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Toplumsal Cinsiyet Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement