Edebiyat Tutkunu İş Adamından "Şiir Otel" - Son Dakika
Yerel

Edebiyat Tutkunu İş Adamından "Şiir Otel"

Edebiyat Tutkunu İş Adamından "Şiir Otel"

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde emekli edebiyat öğretmeni ve iş adamı Esat Bozbıyık'ın yaklaşık 5 yıl önce açtığı otelin Türk şairlerin isimlerini taşıyan odalarında, misafirler "şiirlerle" ağırlanıyor.

20.10.2015 11:41  Güncelleme: 13:55

Denizli- Antalya karayolu Acıpayam Bulvarı'ndaki butik otel, yurt içi ve dışından edebiyatçılar ile şiirseverlerden ilgi görüyor.

OTELDE "ŞİİR" KONSEPTİ

"Şiir" konseptiyle dizayn edilen otel, misafirlerini, kaidesinde ünlü eserlerden alıntıların yer aldığı, bir elinde divit, diğerinde hokka bulunan iki kolun tasvir edildiği heykelle karşılıyor.

Otelin odaları ve diğer mekanlarında, 85 şairin şiirleri bulunuyor. Türk şairlerin isimlerinin verildiği 52 odanın girişlerinde ise bu kişilerin öz geçmişi ile fotoğrafı yer alıyor. Yatak örtülerinde ise şaire ait sevilen şiirleri görebilmek mümkün.

HER YERDE BİR MISRA ŞİİR

Otelde, lobiden asansöre, aynalardan koltuk kılıflarına kadar her yerde bir mısra şiirle karşılaşılabiliyor. Kulaklıklarla ünlü şairlerin seslerinden şiirlerini dinleyebilme olanağı da sunulan otelde, konukların kendi eserini yazıp asabileceği bir "şiir ağacı" bulunuyor.



"ŞAİR MÜZESİNE DÖNÜŞÜYOR"

Otelin sahibi Esat Bozbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Mehmet Bozbıyık ile kişiliği ve ruhu bulunan bir otel açmaya karar verdiklerini, edebiyata tutkusu nedeniyle de bunu "şiir" konseptiyle hayata geçirdiklerini söyledi.

Otelin her odasını bir şaire adadıklarını anlatan Bozbıyık, şunları kaydetti; "Amacımız çevre gürültüsü, iş stresinden uzak, farklı bir dünya yaratmaktı. 85 şairin 550'den fazla şiiri, şairlerin portreleri, büstleri ve rölyeflerinin bulunduğu tasarımlar yaptık. Odalarımızın kimisine 'Sunay Akın Odası', kimisine 'Mehmet Akif Ersoy Odası' dedik. Duvarları, ressam Mehmet Selçuk'un yaptığı, şairler ve şiirlerini konu edinen tablolarla donattık. Şimdilerde ise otelimizde misafir olan şairlerimizin hediye ettiği kişisel eşyalarından oluşan 'şair müzesi' yapmayı planlıyoruz."

Bazı şairlerin her yıl otele gelerek isminin verildiği odada kaldığını belirten Bozbıyık, oteli turistik bir girişimden çok "edebiyatın yaşatılmaya çalışıldığı bir ortam" olarak gördüklerini dile getirdi.

"ŞİİR ORTAMINDAN ETKİLENİP AĞLAYANLAR DAHİ VAR"

Misafirlerin de otelden mutlu ayrıldığını bildiren Bozbıyık, "Yarattığımız bu şiir ortamından etkilenip ağlayanlar dahi var. Sevdikleri şairlere adanan odada kalmak isteyen çok sayıda misafirimiz oluyor. Araştırmalarımıza göre 'şiir' adıyla açılan otel çok ama içinde şiiri yaşatan butik otel olarak dünyada tek olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.



Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edebiyat Tutkunu İş Adamından 'Şiir Otel' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement