Edirne'den Bisikletle Dünya Turuna - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Bisikletle Dünya Turuna

Trakya Üniversitesi Bankacılık Bölümü'nden bu yıl mezun olan 2 bisiklet tutkunu, dünya turuna çıktı.

21.06.2015 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi Bankacılık Bölümü'nden bu yıl mezun olan 2 bisiklet tutkunu, dünya turuna çıktı.

Daha önce Türkiye ve Orta Avrupa'yı bisikletiyle gezen Melih Akdoğan ve İran'ı bisikletiyle turlayan Zahide Öz için Edirne Vali Yardımcısı Serdar Bakır'ın da aralarında bulunduğu kentteki bisiklet derneklerinin üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda uğurlama töreni düzenledi.

Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisikletin sadece bir karne hediyesi olmadığını, bir ulaşım aracı olduğunu göstermek adına tura çıkacaklarını söyledi.

3 yıl sürecek turda 35 bin kilometre pedal çevireceklerini anlatan Akdoğan, turdaki hareketlerin "dünyaninpedali.com" adresinden takip edilebileceğini kaydetti.

Daha sonra kendilerini uğurlamaya gelenlerle fotoğraf çektiren iki bisiklet tutkunu, dünya turu için pedal çevirmeye başladı.

Zahide ve Melih'i 25 kadar bisikletli de Havsa ilçesine kadar uğurladı.

Gezgin ikili; Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Çin, Moğolistan, Güney Kore, Japonya, Avustralya, Amerika, Afrika, Fas, Tunus, Cezayir, İtalya, İsviçre, Almanya, Polonya, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan güzergahını takip ederek, 2018'de Edirne'ye ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Bisikletle Dünya Turuna - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement