Edirne ile Bulgaristan'ın Smolyan Kenti Kardeş Şehir Oluyor - Son Dakika
Yerel

Edirne ile Bulgaristan'ın Smolyan Kenti Kardeş Şehir Oluyor

Edirne ile Bulgaristan\'ın Smolyan Kenti Kardeş Şehir Oluyor

Edirne Belediyesi ile Bulgaristan'ın Smolyan Belediyesi arasında Kardeş Şehir Anlaşması yapılması için görüşmeler başlatıldı.

05.06.2012 15:23

Edirne Belediyesi ile Bulgaristan'ın Smolyan Belediyesi arasında Kardeş Şehir Anlaşması yapılması için görüşmeler başlatıldı.

Smolyan Belediye Başkanı Nikolay Melemov'un bir süre önce Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye gönderdiği bir yazıda, iki şehrin kardeş şehir olmasından memnuniyet duyacağını belirtmesinden sonra, iki belediye arasında bu yönde bir çalışma başlatıldı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin daveti üzerine Smolyan Belediyesi'nden bir heyet Edirne'ye geldi ve kardeş şehir protokolü üzerinde çalışma yaptı. Görüşmelerde Edirne Belediyesi heyetine Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu, Smolyan Belediyesi heyetine de Meclis Başkanı Filip Topov başkanlık etti. Belediye Avrupa Birliği ve Uluslar arası İlişkiler Birimi'nin bulunduğu Hafızağa Konağı'nda gerçekleştirilen görüşmelerde, 12 maddelik kardeş şehir protokol metni üzerinde karşılıklı anlaşma sağlandı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu, her iki şehrin belediye başkanının talimatları üzerine Edirne ve Smolyan kentlerinin kardeş şehir olması için bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Türkiye ile Bulgaristan'ın ikili ilişkilerinin ortak projelerle daha da ileriye taşınacağını kaydeden Muratoğlu, "Diğer kardeş şehirlerimizle bazı projeler yaptık ve bunların sonuçlarını bekliyoruz. Smolyan ile de kardeş şehir protokolümüzü imzaladıktan sonra ortak projeler yapmak istiyoruz. Kültürel işbirliğimiz zaten devam edecek. Karşılıklı olarak iki kenti etkinliklerle halklarımıza tanıtacağız" dedi.

Smolyan Belediyesi Meclis Başkanı Filip Topov da, iki şehrin kardeş kent olması yönünde kendi yasaları çerçevesinde karar aldıklarını, Edirne Belediyesi'nin yasal prosedürünü tamamlamasının ardından iki kentin

belediye başkanlarının protokolü törenle imzalayacaklarını belirterek, "Büyük heyecan içindeyiz. Edirne gerçekten çok önemli bir şehir. Böyle bir kentle kardeş şehir olmaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

12 maddelik kardeş şehir protokolü, Edirne ve Smolyan Belediyelerinin turistik, kültürel, sosyal, çevre koruma, ticari ve ekonomik alanlarda işbirliği yapmasını öngörüyor. İki heyetin ortak kararı ile belirlenen taslak protokol, Edirne Belediye Başkanlığı'nca Dışişleri Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlıktan gelecek görüşün ardından konu Belediye Meclisi'nde görüşülüp kabul edildikten sonra Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Smolyan Belediye Başkanı Nikolay Melemov tarafından ortak belirlenecek bir yerde törenle imzalanacak.

05.06.2012 15: 03: 50

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne ile Bulgaristan'ın Smolyan Kenti Kardeş Şehir Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement