Elazığ'da, CHP'li Eski Sivrice Belediye Başkanı, Depremin Ardından Kentsel Dönüşüm İhalesini Kazanan İki Firma Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da, CHP'li Eski Sivrice Belediye Başkanı, Depremin Ardından Kentsel Dönüşüm İhalesini Kazanan İki Firma Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Elâzığ’da; CHP’li eski Sivrice Belediye Başkanı Metin Öztürk, 24 Ocak 2020 depreminin ardından yürütülen TOKİ projelerini üstlenen iki firma hakkında; “nitelikli dolandırıcılık”, “görevi kötüye kullanmak” ve “görevi ihmal” iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

28.12.2022 13:52  Güncelleme: 14:28

Elazığ'da; CHP'li eski Sivrice Belediye Başkanı Metin Öztürk, 24 Ocak 2020 depreminin ardından yürütülen TOKİ projelerini üstlenen iki firma hakkında; "nitelikli dolandırıcılık", "görevi kötüye kullanmak" ve "görevi ihmal" iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 tarihinde Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında ilçede TOKİ tarafından kentsel dönüşüm projesi yürütülmüştü. TOKİ tarafından, ihale sonucunda yeni binalar ve çevre düzenlemeleri yapıldı.

CHP'li eski Sivrice Belediye Başkanı Metin Öztürk, ihalelerin alan firmaların konutlarla ilgili usulsüzlük yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Öztürk, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi verdikten sonra açıklama yaptı. Öztürk'e, CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, il yöneticileri ve Sivrice İlçe Başkanı Erim Öztürk de destek verdi. Öztürk, şunları söyledi:

"BURADA BÜYÜK USULSÜZLÜK VE YOLSUZLUKLAR SÖZ KONUSUDUR"

"Sivrice ilçemizde 24 Ocak 2020 yılında deprem meydana geldi. Deprem sonrasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum dört kez ilçemize geldi. Sayın bakanın Sivricelilere verdiği söz kayıtlarda duruyor. Eğer sayın bakanın dediği gibi kentsel dönüşüm yapılsaydı, Sivrice Gölbaşı Mahallesi birinci etapta oturan vatandaşlarımız mahallenin adını Bakan Kurum Mahallesi olarak önereceklerdi ve mahalle ismi değiştirilecekti ancak TOKİ tarafından ÖZKA İnşaat ve Mevia İnşaat isimli iki firmaya ihaleyi verdi. Firma ihale sözleşmelerine uymadan tamamen yasalara ve mevzuata aykırı bir şekilde Gölbaşı Mahallesi'nde 307 konut, 83 işyeri, 2 tane camii yapıp bitirdi. İmar yasasına göre, bir yerleşim yerinin ara yolları 7 metre anayolların ise 14 metreden az olamaz. Ancak ilçemizde yapılan birinci etap konutların ara sokakları 3 buçuk 4 metre, ana caddeleri ise 6 metre yapılmış. Buralara bir itfaiye ya da ambulans araçları giremez durumda. Kanalizasyon, elektrik ve doğalgaz şebekelerinin nereden geçtiğini, nasıl yapıldığını bilmiyoruz. Yapılan evlerde ısı yalıtımı ve ses yalıtımı yok.

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Ortalama 140 metrekare olan evlerimizi 70-80 metreye düşürdüler. Bugüne kadar ne müteahhit firma, ne TOKİ yetkililerinden ne de başka yetkililerden derdimizi anlatacak bir sorumlu bulamadık. Burada büyük yolsuzluklar, büyük usulsüzler söz konusudur. Türkiye'de hak arama yöntemi yasal kuruluşlardır. Bizim adli makamlarımız var, kanunlarımız var. Elazığ Cumhuriyet Başsavcımıza dilekçemizi verdik. Eksiklikleri ve şikayetçi olduğumuz konuları ifade ettik. Sayın savcımızın gerekli tahkikatı yapacağını, Sivrice'deki mağduriyetlerinin giderileceğini umuyoruz."

Elazığ\'da, CHP\'li Eski Sivrice Belediye Başkanı, Depremin Ardından Kentsel Dönüşüm İhalesini Kazanan İki Firma Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Elazığ'da, CHP'li Eski Sivrice Belediye Başkanı, Depremin Ardından Kentsel Dönüşüm İhalesini Kazanan İki Firma Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement