Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Şubat ayında en fazla konut İstanbul'da en az, Hakkari'de gerçekleşti.
Türkiye genelinde konut satışları 2015 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15 oranında artarak 95 Bin 21 oldu. İstanbul 17 Bin 690 konut satışı ile en yüksek paya olurken, satış sayılarına göre İstanbul'u, 11 Bin 63 konut satışıyla Ankara, 5 Bin 850 konut satışıyla İzmir izledi.
Verilere göre, satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari ve Ardahan, 29 konut ile Bayburt oldu.
TRB1 bölgesinde yer alan illerde ise, Malatya 842 konutla en fazla paya, Tunceli, 43 konutla en az paya sahip oldu. Şubat 2015'te Elazığ'da 659, Bingöl'de ise 49 konut satışı gerçekleştirildi. - BİNGÖL
Son Dakika › Yerel › En Çok İstanbul'da En Az Hakkari'de Satıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.