Erciş Adliyesi'nden Savcı, Hakim ve İdari Personele Veda Yemeği - Son Dakika
Yerel

Erciş Adliyesi'nden Savcı, Hakim ve İdari Personele Veda Yemeği

Erciş Adliyesi\'nden Savcı, Hakim ve İdari Personele Veda Yemeği

Van'ın Erciş Adliyesi’nden son HSYK 2014 Yaz Kararnamesi doğrultusunda tayinleri çıkan savcı, hakim ve idari personel için veda yemeği tertip edildiErciş Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Altun tarafından organize edilen ve Erciş Şeker Fabrikası sosyal tesislerinde düzenlenen veda yemeğine eşleri ile birlikte davet edilen Erciş Kaymakam Vekili ve aynı zamanda Çaldıran Kaymakamı olan İbrahim Dündar, Erciş Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Ataberk, Van Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Van Adalet Komisyonu Başkanı Behçet Aşılar, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Altun, Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çetin Yılmaz, Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Taha Ekinci, Erciş, Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar, kamu kurum amirleri ile adliye personeli katıldı.

26.06.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş Adliyesi'nden son HSYK 2014 Yaz Kararnamesi doğrultusunda tayinleri çıkan savcı, hakim ve idari personel için veda yemeği tertip edildi

Erciş Adalet Komisyon Başkanı Mustafa Altun tarafından organize edilen ve Erciş Şeker Fabrikası sosyal tesislerinde düzenlenen veda yemeğine eşleri ile birlikte davet edilen Erciş Kaymakam Vekili ve aynı zamanda Çaldıran Kaymakamı olan İbrahim Dündar, Erciş Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Ataberk, Van Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Van Adalet Komisyonu Başkanı Behçet Aşılar, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Altun, Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çetin Yılmaz, Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Taha Ekinci, Erciş, Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar, kamu kurum amirleri ile adliye personeli katıldı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Altun, Erciş, Muradiye ve Çaldıran adliyelerinde görevli bulunan 13 Cumhuriyet savcısı ve hakimin yanı sıra, 4 idari personel tayinlerinin başka yer çıkması nedeniyle Erciş Adliyesi olarak veda yemeği tertip ettiklerini söyledi. Altun, veda gecesinde buluşmanın çok zor bir duygu olduğunu da anlatarak, "Gerçekten hüzünlenmemek elde değil. Sayın Başsavcım ile birlikte hakim ve savcı arkadaşlarımızla hep uyum içersinde çalıştık. Veda kelimesi mahiyetiyle ayrılığı, bir anlamda da hüznü ifade ediyor. Ancak, her ayrılık yeni bir başlangıca vesiledir. Aynı zamanda bir kavuşma aracı olduğunu düşünüyorum. Tek tesellimiz, arkadaşlarımızın genel itibarıyla arzu ettikleri yerlere tayin olmasıdır. Tayini çıkan arkadaşlarımıza Sayın Başsavcımız başta olmak üzere Cumhuriyet savcılarımız, hakim arkadaşlarımıza ve adliye personellerimize aileleri ile birlikte başarı ve mutluluklar dileklerimi şahsım ve adliye personeli olarak sunuyorum. Yolları açık olsun" dedi.

Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı ise yaptığı veda konuşmasında hayli duygulandı. Başsavcı Arabacı, depremde yitirdiği makam şoförü Murat İşler ve tüm deprem şehitlerine de bir kez daha Allah'tan rahmet diledi. Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Mutafa Altun'a bu geceyi tertip ettiği için şahsı ve tayini çıkan arkadaşları adına teşekkürlerini ileten Arabacı, "Komisyon başkanımıza bu güzel geceyi düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Bizleri bu gecede yalnız bırakamayan Sayın Kaymakamımıza, Garnizon Komutanımıza, Sayın Başsavcılarımıza, Adalet Komisyonu Başkanlarımıza, Van, Erciş, Patnos, Çaldıran ve Muradiye'den davetimize icabet eden tüm misafirlerimize, hakimlerimize, savcılarımıza eş ve çocuklarına, noter, avukat ve basın mensubu arkadaşlarımıza şahsım ve tayini çıkan arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Erciş'e geldiğimiz birkaç ay sonra hepimizi derinden keder ve üzüntüye boğan Van depremini yaşadık. Gerçekten sizleri üzmek istemiyorum ama, bu depremde yüzlerce can gibi, adliyemizde çalışan Murat İşler isimli makam şoförümü de kaybettik. Depremde vefat edenleri bir kez daha rahmetle anıyorum. Kusura bakmazsanız Murat'ı buradan bir kez daha anmak istiyorum. Murat'ımın çocukları var, onları da gecemize davet ettim. Gerek deprem sürecinde, gerekse sonrasında gece gündüz demeden, çadırda, konteynırda, naylon altında öz veriyle çalışan ve halen çalışmakta olan, tayin nedeniyle aramızdan ayrılan Cumhuriyet savcılarımıza, hakimlerimize, adliye ve ceza infaz kurumu çalışanlarımıza, müdürlerimize, teknik elemanlarımıza ve ismini sayamadığımız birçok mesai arkadaşımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizler insan olarak en çok sevdiklerimizi incitiriz ve en çok sevdiklerimizden inciniriz. Bizler aynı çatı altında çalışmış olmak ve adalet dağıtmak için stresli bir iş yapmakta ve bunlara eklenen olumsuzluklarla beraber biri birimizi incitmiş olabiliriz. Bu nedenle herkesten ayrı ayrı helallik diliyorum. Benden yana hakkınız varsa da helal olsun. Ayrıca, bu zor şartlarda yanımda olan eşime teşekkürü bir borç olarak biliyorum. Deprem sonrasında bir oğlumuz dünyaya geldi. Bu da bize Allah'ın bir lütfü. Bu üç yıllık süre içerisinde yaşadığımız ve anlatacağımız öyle çok şey var ki. Ancak, bunları burada anlatmak istemiyorum. Beraber çalıştığım tüm arkadaşlarıma anlayışları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tayini çıkan arkadaşlarıma da yeni görev yerlerinde aileleri ile birlikte başarı ve mutluluk dileklerimi iletiyorum. Davetimize icabet edip bizleri şereflendirmiş olan Van, Erciş, Patnos, Muradiye ve Çaldıran adliyelerinden gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu süreçte Erciş ve Ercişlileri gerçekten çok sevdim. Gerek kurum amirleri, gerek Ercişli esnaflarımız, gerekse Erciş halkı bugün bizleri burada yalnız bırakmadılar. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, tayinleri çıkan Başsavcı, savcı, hakim ve idari personellere Erciş Adliyesi adına protokol üyeleri tarafından şükran plaketi ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Bu arada, HSYK 2014 Yaz Kararnamesi ile Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Cumhuriyet savcıları İdil Melek Soysal Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'na, Şükrü Akyıl Karacasu Cumhuriyet Savcılığı'na, Erciş Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Atilla Subaşı Ceyhan Hakimliği'ne, hakimler Fatih Soysal Fethiye Hakimliği'ne, Berkay Altuğ Gönen Hakimliği'ne, Mehmet Uyar Tarsus Hakimliği'ne, Ferruh Akyüz Edremit Hakimliği'ne, Sinan Kart Kastamonu Hakimliği'ne, Çaldıran Hakimi Muhammed Bahattin Yurtcu Ferizli Hakimliği'ne, Çaldıran Hakimi Fatih Alınca Tavşanlı Hakimliği'ne, Çaldıran Cumhuriyet Savcısı Fatih Demirci Ezine Cumhuriyet Savcılığı'na, Muradiye Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Aydın Bolvadin Cumhuriyet Savcılığı'na, Erciş Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Aydın Denetimi Serbestlik Şube Müdürlüğü'ne, Erciş Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Ekrem Gündüz Siirt Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne, Erciş Adliyesi Zabit Katibi Zeliha Kılıç Sincan Adliyesi'ne, Erciş İcra Müdür Yardımcısı Fatma Bingöl ise İdari Yargı Hakim Adaylığı'na atandığı bildirildi. Veda gecesi Ercişli mahalli saz ve ses sanatçılarının söylediği türkü, şarkılar ve slayt eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar devam etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciş Adliyesi'nden Savcı, Hakim ve İdari Personele Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement