Erzincan'daki maden ocağında üretim durduruldu, çevre izin ve lisansları iptal edildi - Son Dakika
Yerel

Erzincan'daki maden ocağında üretim durduruldu, çevre izin ve lisansları iptal edildi

Erzincan'ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kaldığı maden sahasında çalışmalar araçlara ait parçalar bulunan alanda yoğunlaştırıldı. Bakanlıklar tarafından yapılan incelemeler sonucu maden sahasında üretime yönelik faaliyetler durduruldu, çevre izin ve lisans belgesi iptal edildi.

17.02.2024 10:53  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da toprak kayması olayının meydana geldiği ve 9 işçinin toprak altında kaldığı maden ocağında üretim durduruldu, izin ve lisanlar iptal edildi.

Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sağanak ve sisin etkili olduğu bölgedeki çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 663 personel katıldı. Arama kurtarma faaliyetleri, 793 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, dron, georadar, jeoradar, metale duyarlı 5 yeraltı radarıyla, 24 saat esasına göre yürütüldü.

YERİN 30 METRE ALTINI GÖRÜNTÜLEYEBİLEN DRONLAR KULLANILIYOR

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü uzmanları yerin yaklaşık 30 metre altını görüntüleyebilen metale duyarlı dronlar kullanarak, işçilerin içinde bulunduğu düşünülen konteyner ve araçlara ulaşmaya çalıştı. Ekiplerin izlediği güvenlik kamerası görüntüleri sonucu çalışma yapılan bazı noktalar ile maden sahasında toprak kaymasının ilk yaşandığı yığın liç alanının arka kısmındaki "manganez ocağı" bölümü de çalışmalarda metal yoğunluğu belirlenen noktaların arasında bulunuyor.

Erzincan'daki maden ocağında üretim durduruldu, izin ve lisansları iptal edildi

ARAÇLARA AİT PARÇALAR BULUNAN ALANDA ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTIRILDI

Olay anında bu bölgedeki yol üzerinde hareket halinde olan iki aracın, toprak kaymasının etkisiyle yığın liç alanının arka bölümünde yer alan "manganez ocağı"na düştüğünün değerlendirilmesi sonucu bölgede arama çalışmaları yoğunlaştırıldı. Metal yoğunluğu tespiti yapılan ve şeritle işaretlenen noktalarda, iş makineleri yardımıyla başlatılan arama çalışmaları devam etti.

Erzincan'daki maden ocağında üretim durduruldu, izin ve lisansları iptal edildi

ÜRETİME YÖNELİK FAALİYETLER DURDURULDU

İki bakanlık maden sahasına yönelik alınan kararları duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce, maden ocağının ruhsat sahasındaki üretime yönelik faaliyetler doğrudan durduruldu. Karara gerekçe olarak, heyelan olayının ardından dağdaki mevcut durumun işletme güvenliği açısından tehlike oluşturması gösterildi.

Erzincan'daki maden ocağında üretim durduruldu, izin ve lisansları iptal edildi

"YIĞIN LİNÇ SAHASINDAKİ MALZEMELER DEREYE DOĞRU AKIYOR"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise; yaşanan heyelan olayının ardından yığın linç sahasında bulunan malzemenin Sabırlı deresi ve ocak sahasına doğru akmasından ötürü lisans şartlarının ortadan kalkmasına neden olduğunun tespit edildiğinden maden ocağının çevre izin ve lisans belgesinin iptal edildiği kaydedildi.

Erzincan'daki maden ocağında üretim durduruldu, izin ve lisansları iptal edildi
Erzincan\'daki maden ocağında üretim durduruldu, çevre izin ve lisansları iptal edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan'daki maden ocağında üretim durduruldu, çevre izin ve lisansları iptal edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Levent Kucuk: Peki ya ülkenin dört bir yanındaki siyanür ile altın arayan madenler. Bunlar için de bu yöntem ile altın aranması yasaklanacakmı. Güzel ülkemin doğasını, toprağını daha fazla katletme lerinin önüne geçilecek mi. Güzel ülkemizin yer altı zenginliklerinin daha fazla sömürülmesi nin önüne geçilecek mi. Söylenen Erzincan'dan 39 ton altın çıkmış bunu 38 tonunu firma almış 1 tonu devlete kalmış. Bu nasıl ticaret toprak bizim insan bizim maden bizim payımıza düşen 39 da 1. 93 0 Yanıtla
  • Gerginyo : Bunlar göz boyama burdan gidecek başka yerde başka isimle açacak binali uyaranlara ne diyordu iftira atıyorlar asıl bunları içeri atmalı 80 0 Yanıtla
  • barbaros hayrettin paşa: Abd nin bizim topraklarımızda ne işi var hiç türk firması kalmadımı olay kapanınca iki ay sonra tekrar açarsınız ölen öldügüyle kalır Sıkıysa birtane abd li tutuklayın 600 vekil yabancıya vermeme yasası çıkarsanıza bir gecede emir gelince neler çıkarıyosunuz 63 1 Yanıtla
  • mert çelik: altın ve elmas madenımı bu,rakafellerınmı ısletme..durum nedır 26 0 Yanıtla
  • Ali Arslan: Güzel haber, şimdi kaybedilen canları geri getirin 11 0 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Oradaki tüm doğayı zehirledikten sonramı yazıklar olsun size 5 0 Yanıtla

Advertisement