Esenler'de Kur'an-ı Kerim'e saldırıda bulunan Palu ve Wagensvelda protesto edildi - Son Dakika
Yerel

Esenler'de Kur'an-ı Kerim'e saldırıda bulunan Palu ve Wagensvelda protesto edildi

Esenler'de Kur'an-ı Kerim'e saldırıda bulunan Palu ve Wagensvelda protesto edildi İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırılar, Esenler Dörtyol Meydanı'nda 114 hafızın Kur'an-ı Kerim okuması ve dünyada ihtiyacı olan tüm Müslümanlara Kur'an-ı Kerim gönderilmesi ile protesto edildi.

27.01.2023 16:55  Güncelleme: 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler'de Kur'an-ı Kerim'e saldırıda bulunan Palu ve Wagensvelda protesto edildi

İSTANBUL - İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırılar, Esenler Dörtyol Meydanı'nda 114 hafızın Kur'an-ı Kerim okuması ve dünyada ihtiyacı olan tüm Müslümanlara Kur'an-ı Kerim gönderilmesi ile protesto edildi.

Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması ardından Hollanda'da İslam karşıtı Pegia grubunun lideri Edwin Wagensveld'in, Laheyn'de aynı olaya imza atması tüm İslam aleminde tepkiye sebep oldu. Yapılan saldıranların dünyada ve Türkiye'den sert tepkiler gelmeye devam ederken, Esenlerde'de protesto edildi.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda cuma namazı sonrası, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir araya gelerek alçak saldırıları protesto etti. Kur'an-ı Kerim'de bulunan 114 ayeti temsilen 114 hafız çocuğun Kur'an okundu. Protestoda bir de kampanya başlatıldı. Kampanya kapsamında İsveç ve Hollanda başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında Kur'an-ı Kerim'e ulaşamayan Müslümanlara Kur'an-ı Kerim gönderilmesi hedefleniyor. Dörtyol Meydanı'ndan kargo ile gönderilmeye başlanacak "Dünyada her Müslüman'a bir Kur'an-ı Kerim" kampanyası yıl boyunca devam edecek.

"Biz sizin ceddinizi Çanakkale'de, Maraş'ta, Antep'te gönderdik"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kuran'a inanan bizler, yeryüzünde alnını secdeye koyan bizler, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in ümmeti olan bizler Allah'ın Kuran'ı korumasına inancımız tamdır. Kuran'ın bizlere hangi mesajı verdiğini biliyoruz. Biz sizin ceddinizi Çanakkale'de, Maraş'ta, Antep'te gönderdik. Nereye istiyorsanız cehenneme kadar yolunuz var oraya da göndeririz. Biz yeryüzünde adaleti sağlamış, yeryüzünde Kuran'ın bekçiliğini sağlamış Osmanlı'nın torunlarıyız. Ölmedik, buradayız" dedi.

Aliye İzzetbegoviç'in sözüne vurgu yapan Göksu, "Kitabımıza el sürerek bizi korkutacağınızı sanıyorsanız Kanuni'den korkan ecdadınıza sorun, bizim kim olduğumuzu. Bu millet dünkü inancının bekçiliğini yaptıysa yine yapmaya devam edecek. Aliye İzzetbegoviç diyor ki; 'Hangi dağın tepesine hac dikerseniz dikin, hepsi bizim hilalin altında kalıyor' diyor. Ne yaparsanız yapın biz ki şehadeti her türlü rütbenin önünde görmüş bir milletin çocuklarıyız" ifadelerini kullandı.

Esenler\'de Kur\'an-ı Kerim\'e saldırıda bulunan Palu ve Wagensvelda protesto edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenler'de Kur'an-ı Kerim'e saldırıda bulunan Palu ve Wagensvelda protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement