Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Isparta'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Isparta'da Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarihi siyasetçilerin değil, tarihçilerin yazacağını belirterek, "Fransa'da bir grup parlamenter tarafından alınan bu kararı elbette ki biz tanımıyoruz.

23.12.2011 15:40

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarihi siyasetçilerin değil, tarihçilerin yazacağını belirterek, " Fransa'da bir grup parlamenter tarafından alınan bu kararı elbette ki biz tanımıyoruz. Fransa yönetimi için kınanacak bir davranış ve tutumdur, bunu şiddetle kınıyoruz" dedi.

Bakan Eker, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çiçekpınar Beldesinde, hayvancılık destekleri programı kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım törenine katıldı.

Törende, Türkiye'deki tarım sektörünün geldiği nokta ile ilgili bilgiler veren Eker, bundan 8-9 yıl önce Türkiye çiftçilerinin 23 milyar dolarlık tarım hasılası elde ettiklerini ve Türkiye'nin de 190 ülke arasında 11'inci ülke konumunda olduğunu belirtti.

Şimdi ise tarım alanında geliştirilen politikalarla çiftçilerin daha fazla yüzlerinin güldüğünü söyleyen Eker, "Uyguladığımız projelerle ve milletimizin çabalarıyla tarım hasılasını 62 milyar dolara çıkardık, Türkiye dünyadaki 190 ülke içinde 7'inci sırada" diye konuştu.

Tarım hasılası bakımından Türkiye'nin Fransa, İspanya, İtalya, Rusya Federasyonu gibi ülkeleri geride bıraktığını kaydeden Eker, Türkiye'nin bu süre içinde yeni topraklar kazanmadığını, sadece yeni teknolojiler, destek politikaları ile daha fazla üretir hale geldiğini ifade etti.

Isparta Valisi Memduh Oğuz da törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kendi değerleri ile ön plana çıktığını belirterek, Fransa'nın aldığı karara karşı da Fransa parfümlerine yönelik Isparta gül ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Oğuz, "Isparta'nın gülü varken Fransız kozmetiği bize uyar mı- Uymaz. Isparta vilayeti olarak bir çağrı yapıyoruz, bizim gül kokulu milletimiz, gül kokulu tarihimize iftirada bulunan Fransa'ya karşı (Fransız kozmetiğine hayır, Isparta gülüne evet) diyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından hayvanların dağıtımı gerçekleştirildi.

-"Şiddetle kınıyoruz"-

Bakan Eker, tören sonrası gazetecilerin Fransa'nın aldığı kararla ilgili sorularını yanıtladı. Tarihin 30-40 siyasetçi, milletvekili tarafından parlamentoda yazılmayacağını, tarihin tarihçilerin işi olduğunu belirten Eker,

"Fransa'da bir grup parlamenter tarafından alınan bu kararı elbette ki biz tanımıyoruz. Fransa yönetimi için kınanacak bir davranış ve tutumdur, bunu şiddetle kınıyoruz" dedi.

Bu kararın Fransa ile olan ilişkilere zarar vereceğini belirten Eker, yanlıştan dönülmesi gerektiğini bildirdi. Bunun bir hata olduğunu ve Fransa tarafından bu hatanın düzeltilmesi gerektiğini savunan Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Fransa'ya karşı alınacak tedbirlerin açıklandığını belirtti. Henüz bu aşamanın başlangıç olduğunu ve sürecin devam edileceğini ifade eden Eker, "Türkiye'nin bu konudaki tutumu, tavrı bellidir. Şiddetle kınıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan tedbirlerin ekonomik ve işbirliği konularının askıya alınmasını içerdiğini kaydeden Eker, bunların içinde tarım konularının de yer aldığını belirtti. Eker, Fransa'ya karşı her türlü önlemi alacaklarını bildirdi.

-Fransız parfümüne karşı Isparta gülü-

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un açıklamalarına da tam destek verdiklerini belirten Eker, şunları söyledi:

"Burası güller diyarı, gülcülüğün merkezi. Fransızlar biliyorsunuz koku giderici yapmakla tarihte öyle ünlüler. Koku giderici kimyasal maddeler yapmışlar, bunlar için de gül başta olmak üzere bir çok bitki kullanılmış. Dolayısıyla deodorant, parfüm, içinde gül kullanılır. Valimiz de bir çağrı yaptı,

'Fransız parfümleri yerine gülü kullanalım, gül ürünlerini kullanalım' dedi. Bu da desteklenecek bir şeydir."

Şarkikaraağaç Meslek Yüksek Okulu Veterinerlik Bölümü öğrencileri de, mezun olduklarında iş bulabilmek için Bakan Eker'den destek istedi. Bakan Eker, öğrencilere destek vereceğini söyledi.

- ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Isparta'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement