
GMİS Genel Başkanı Denizer, amaçlarının taşkömürünü üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu ifade ederek, işçi alınması için fedakarlığa hazır olduklarını vurguladı.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer başkanlığında toplandı. Toplantının basına açık bölümünde açıklamalarda bulunan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Denizer, “Biz Türkiye için, Zonguldak için, TTK için elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu göstereceğiz. İşçi alınması için fedakarlığa hazırız. Amacımız Zonguldak'ta bulunan 1 milyar 300 milyon ton taşkömürü rezervinin üretilerek ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamaktır†dedi.
â€œİŞÇİ ALIMI İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ†Hedeflerinin TTK'ya işçi aldırmak olduğunu belirten Denizer, çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Denizer, “Türkiye'nin gündemi çok hızlı değişiyor. Akşamdan sabaha değişen bir gündem var. Bu kez karşımıza parti kapatma konusu çıktı. Özgürlüklere engel koyarak bir yere ulaşılmayacağını geçmişte gördük. Ülkemize zarar verenler suçlu iseler yasalar çerçevesinde cezalarını çekecektir.
Bu tür gelişmeler elbette bizim çalışmalarımızda da sıkıntı oluşturuyor. Biz hedef olarak önümüze ilk olarak TTK'ya işçi aldırmayı koymuştuk ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başbakan Zonguldak'a gelecek, derdimizi burada söyleyeceğiz gibi söylemlerimiz vardı. Ben Başbakan'ın Zonguldak'a geleceğine inanıyorum. Devlete ve devlet büyüklerimize inanmak durumundayız. Devletin Bakanlarına, Başbakanına güveniyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılar ve yoğun gündem içinde Başbakanımızı Zonguldak'a getirtebilirsek derdimizi burada söyleyeceğiz. Parti kapatma ve yoğun gündem nedeniyle ziyaretini erteleyebilir ama biz tüm hazırlıklarımızı yaptık. Üniversitemiz, maden mühendisleri odası, teknik elemanlarımız, TTK Genel Müdürlüğünün katkısı ve bilgisiyle bir dosya hazırlıyoruz. Bu dosyada Zonguldak için ne yapabiliriz, TTK için ne yapabiliriz, nasıl işçi alınırsa üretim üst seviyelere çıkar, hangi ücretlerle işçi alınırsa verimlilik artırılabilir sorularının cevapları ve sorunların çözümü için önerilerimiz yer alacak. Bunun için çeşitli skalalar hazırlanıyor. Bunları Hükümete ve bağlı bulunduğumuz bakanlığa kabul ettirebilir, işçi aldırabilirsek biz Türkiye için, Zonguldak için, TTK için elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu göstereceğiz. İşçi alınması için fedakarlığa hazırız. Amacımız Zonguldak'ta bulunan 1 milyar 300 milyon ton taşkömürü rezervinin üretilerek ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmasını sağlamaktır. Hedefimiz Bakanlığın verdiği hedeflere ulaşmak ve TTK'dan yılda 5 milyon ton taşkömürü üretmek. Bunun için ne kadar işçi alınması gerekiyorsa o yönde çalışıyoruz. Başbakan ve Bakanlar nezdinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz†dedi.
“İKİ AY İÇİNDE 497 İŞÇİ EMEKLİ OLDU†Kendilerine verilen sözler olduğunu hatırlatan Denizer, â€œİşçi açıkları had safhada rahatsızlık vermeye başladı. Mart-Nisan ayı içinde 497 işçi emekliye ayrıldı. 2006 yılında bin 200 işçi alımından bugüne yaklaşık 3 bin 500 kişi emekli oldu. Bu da ocaklarımızda işçi açıklarını had safhaya çıkardı. Bazı bölgelerde kartiyeler vardiyalara adam verememeye başladı. Aşımıza, işimize, ekmeğimize dil uzatanlarla, el uzatmaya kalkanlarla kavga etmeye hazırız ama biz masa başında bu sorunların çözümünden yanayız. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Bize verilen sözler var, biz bu sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Biz devletimizi yönetenlere güveniyoruz ve verdikleri sözleri yerine getireceklerine inanıyoruz. Sözler yerine getirilmezse elbette GMİS Başkanlar Kurulu olarak gerekli cevabı vereceğiz. Kırgınlığımız var, aylardır Başbakan'ın gelmesini bekliyoruz. Bu sürüncemede kaldıkça TTK'ya karşı bir ilgisizlik mi var şüphesine bile düşmek istemiyoruz†diye konuştu.
“DENİZER SOYADINI TAŞIMAKTAN ONUR DUYUYORUM†Gazetelerde hakkında bazı eleştirilerin yer aldığını ifade eden Ramazan Denizer, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı. Eski soyadının Sarıbaş olduğunu ve Denizer soyadını onurla taşıdığını belirten Denizer, “Ağabeyim Şemsi Denizer rahmetli olduktan sonra onun soyadını taşıma onuruna sahip olmak için ailemin ve büyüklerimin de iznini alarak soyadımı 'Denizer' olarak değiştirdim. 'Denizer' soyadını taşımaktan da gurur duyuyorum. Her ay Başkanlar Kurulu toplantısını yapıyoruz. Gazetecilerin eğer bize yönelik bir eleştirileri varsa ve her ne olursa olsun sormak istedikleri sorular varsa, ben bu toplantının basına açık bölümünde bu soruları ve eleştirileri açık yüreklilikle yanıtlamaya hazırım†dedi.
“KÖŞKLERİ SATACAĞIZ†Fener semtinde bulunan köşkleri sosyal tesis haline getirdiklerini ancak maden işçisinin ilgi göstermediğini, lüks olduğunu ve bu nedenle satışa çıkardıklarını belirten Denizer, “Biz bu köşkleri satacağız. 3 trilyon liraya alıcı çıkmadı. Parayı veren köşkleri alır. Bizim hiç kimseden gizlimiz-saklımız yok. Her şeyi açıkça tartışabilir, konuşabiliriz. Bizi zorla karıştırmaya çalışanlar, sanki Zonguldak'ta kavga varmış havası oluşturanlar, Zonguldak'a da kötülük yaptıklarını bilmeliler. Biz istiyoruz ki Zonguldak'a, TTK'ya zarar gelmesin†dedi.
â€œİŞÇİ ALIMI BAŞBAKAN'IN İKİ DUDAĞININ ARASINDA†TTK'da çalışan işçi sayısının çok azıldığını, işçi sayısının 10 bin 13'e düştüğünü ve üretimin de gün geçtikçe azaldığını belirten Denizer, “Biz yılda 1 milyon 600 bin-1 milyon 700 bin ton kömür üretmekten utanıyoruz. Biz üretimimizin bir an önce 2 milyon 500 bin tonlara çıkmasını istiyoruz. Bunu sağlamak için de işçi açıklarının giderilmesi gerekiyor. TTK Genel Müdürlüğü iki kez işçi açıklarının giderilmesi için işçi talebinde bulundu. Ama amacına ulaşamadı. Amaca ancak siyasetçilerin desteğinin sağlanmasıyla ulaşılabilir. Bu işçilerin alınması da Başbakanın iki dudağının arasında. Bu nedenle Başbakanımızın Zonguldak'a gelmesini bekliyoruz. Ama dediğim gibi Türkiye'nin gündemi çok çabuk değişiyor. Başbakan gelmedi mi biz gider Başbakan'ın kapısında yatarız. Verilen sözler yerine getirilmezse Başkanlar Kulumuz gereken kararları alır†dedi.
“1 MAYIS'I TÜRK-İŞ KARARI DOĞRULTUSUNDA KUTLAYACAĞIZ†Gazetecilerin 1 Mayıs Birlik ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanıp kutlanmaması konusundaki görüşlerini sorması üzerine Denizer, “Biz diyoruz ki 1 Mayıs'ı 81 ilde kutlayacağımıza geniş katılımla Taksim'de kutlayalım ya da Ankara'da. Türk-İş'in henüz bu yönde bir kararı yok. 22 Nisan'da Ankara'da Türk-İş Başkanlar Kurulu toplanıyor. Bu toplantıya ben de katılacağım. Türk-İş'in görüşü bu toplantıda karara bağlanacak. Bağlı bulunduğumuz Türk-İş'in kararlarına uyacağız. Maden işçisi Türk-İş nereye dediyse oraya gidecektir. Türk-İş, nerede ve ne şekilde kutlanmasına karar verirse en önde yine maden işçisi bulunacaktır†dedi.
“ŞEMSİ DENİZER YOL KOŞUSU 29 NİSAN'DA†Denizer, “Her yıl geleneksel hale getirilen Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atletizm İl Temsilciliği, Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı katkılarıyla Şemsi Denizer Madenciler Yol Koşusu düzenliyor. Bu yıl bu koşunun 6'ncısı 29 Nisan Salı günü Saat: 10.00'da Fener Parkuru'nda gerçekleştirilecek. Bu yıl daha geniş katılımlı planlandı. Herkesi bu yarışmayı izlemeye davet ediyorum.
Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı Başkanı Rahmi Yaman'a, Spor İl Müdürlüğü ve Atletizm İl Temsilciliğine de bu yarışmaların 6 yıldır başarıyla gerçekleşmesini sağlamalarından dolayı teşekkür ediyorum†dedi.
(ET-ET-Y) 21.04.2008 18:24 TSİ
Son Dakika › Yerel › Gmis Başkanlar Kurulu Toplandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?