Hatay'da pazar ayininde depremzedeler için dua edildi - Son Dakika
Yerel

Hatay'da pazar ayininde depremzedeler için dua edildi

Hatay'da pazar ayininde depremzedeler için dua edildi Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle binlerce yapı yıkıldı ya da ağır hasar aldı.

26.02.2023 16:22  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da pazar ayininde depremzedeler için dua edildi

HATAY - Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle binlerce yapı yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Deprem birçok kiliseye de zarar verdi. Hatay'da İbadet etmek isteyen Hristiyan vatandaşlar ise Deyr Marcurcos Manastırında Pazar ayinine katılarak depremzedeler için dua etti.

Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen şiddetli depremlerin ardından 11 il afet bölgesi ilan edildi. Afet bölgesinde binlerce bina yıkılırken çok sayıda vatandaş ise hayatını kaybetti. Tarihi yapıların da aralarında bulunduğu binalarda hasar tespit çalışmaları ilk günden itibaren devam ederken, Pazar ayinine katılmak isteyen Hıristiyan vatandaşlar Deyr Marcurcos Manastırında buluştu. Burada yaklaşık 100 kişinin katılımıyla ibadetlerini gerçekleştiren vatandaşlar depremde yaraların sarılması için dua ettiler.

Papaz Cebrail Besikuşuoğlu, " 25 yıldır papazlık yapıyorum. Deprem nedeniyle birçok kilise yıkıldı. Allah'a şükrediyoruz ki böyle bir manastırımız var. Kiliseler yıkılınca ibadetlerimizi burada yapmaya karar verdik. Tabi depremde Allah'tan gelen bir şey. Deprem nedeniyle yaralanan vatandaşlara gelecek depremlerden milletimizin korunması için dualar ettik" diye konuştu.

Hatay\'da pazar ayininde depremzedeler için dua edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hatay'da pazar ayininde depremzedeler için dua edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement