Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması

Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması

"Orta Afrika'da Hristiyanlar Müslüman avında, Filistin'de siyonistler, Arakan'da budistler.

11.07.2014 10:28

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Orta Afrika'da Hristiyanlar Müslüman avında, Filistin'de siyonistler, Arakan'da budistler. Peki, ümmet nerede? Ümmet birbiriyle uğraşmaktadır" dedi.

Yapıcıoğlu, partisince düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, ramazan ayının sevincini doyasıya yaşayamadıklarını, dünyadaki İslam coğrafyasının içler acısı bir durumda olduğunu belirtti.

Son birkaç gündür Gazze'nin havadan, karadan ve denizden tekrar bombalandığını anlatan Yapıcıoğlu, ölü sayısının 100'e yaklaştığını, yüzlerce yaralının bulunduğunu bildirdi.

Gazze şehrinden bu vahşet ve katliamlara cevap olsun diye birkaç füze fırlatıldı diye Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve ABD'nin koro halinde Hamas'ı ve Filistinlileri kınadığını dile getiren Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Orta Afrika'da Hristiyanlar Müslüman avında, Filistin'de siyonistler, Arakan'da budistler. Peki, ümmet nerede? Ümmet birbiriyle uğraşmaktadır. Silahlarını birbirlerine doğrultmuş birbirlerini tekfir ediyorlar, öldürüyorlar, farklı bir mezhebe mensup Müslüman kardeşlerin camilerini havaya uçuruyorlar."

Ortadoğu'da Fransızların ve İngilizlerin çizdiği devlet sınırlarının kutsal olmadığını belirten Yapıcıoğlu, "Eğer Irak bir bütün olarak bir yangın yığınına dönüşecekse veya bir bütün olarak batacaksa oradaki Kürdistan bölgesinin de diğer bölgelerle beraber batmak ve yanmak mecburiyeti yoktur. Kürtler elbette başlarının çaresine bakacaklar. Buna karşılık birileri çıkıp 'İslam coğrafyasında ikinci bir İsrail vakası, ümmetin bağrına bir hançer gibi saplanacak' şekilde çıkışlar yapıyorlar. Bir Müslüman olarak biz bunlardan acı duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

İftar yemeğine sivil toplum kuruluş temsilcileri, Hüda-Par üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement