'Hükümet Diyaneti Bir An Önce Kaldırmalıdır' - Son Dakika
Yerel

'Hükümet Diyaneti Bir An Önce Kaldırmalıdır'

\'Hükümet Diyaneti Bir An Önce Kaldırmalıdır\'

Büyük Alevi Kurultayı , Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Tarafından Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde Düzenlendi.

16.01.2011 16:11

Büyük Alevi Kurultayı , Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez konuşmasında, Hükümetin Diyanet İşleri Genel Başkanlığı'nı ortadan kaldırması gerektiğini belirtti ve 'Bunu sünni vatandaşların özgürlüğü için istiyoruz. Çünkü onlar özgür olursa, biz de özgür oluruz' dedi.

Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen kurultaya, Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Adana savcısı İlhan Cihaner, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in danışmanı Necdet Subaşı, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda Alevi dernekleri üyesi ve vatandaş katıldı.

Geçmez, Alevi çocuklara zorla din dersi verildiğini, Alevi köylerine zorla cami yaptırıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Neden zorunlu din dersi veriyorsunuz' Alevi köylerine neden cami yapıyorsunuz' Bu mu kardeşlik, bizim yönümüz insanlıktır. Aleviler olarak ırk dil, din ve cinsiyet ayrımına karşı çıkıyoruz. Alevilerin cem evlerini kültür merkezi yapanlar Türkiye'yi görmediler. Kapalı kapılar ardından neler konuştunuz açıklayın sayın Bakan. Sayın Bakan Televizyonlarda bizden için çalıştaya katılmayanlar diyor. Biz birinci çalıştaya katıldık rapor sunduk eğer hükümet alevilerin sorunlarını çözmek istiyorlarsa varız. Hangi çalıştaya katılalım' Katliamlara katıldığı için yargılanan birinin katıldığı çalıştaylara mı katılalım' Bizi katillerimizle mi yüzleştirmek istiyorsunuz' Biz bu işlerde samimiyet ararız. Yıllardır bunu konuşanlar samimiyetsizdir. 'Dinden ne istiyorsunuz'' diyorlar bize, asıl siz dinden çekin elinizi. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasında ısrarlıyız, bunu Sünni yurttaşların özgürlüğü için istiyoruz. Çünkü onlar özgür olursa biz de özgür oluruz. Bu ülkede Alevilerin sorunlarına Sünniler, Kürtlerin sorunlarına Türkler, gayrimüslimlerin sorunlarına Müslümanlar sahip çıkmazsa bu ülkede barış olmayacaktır. Biz eşit yurttaşlık istiyoruz, herkes gibi inancımızı yaşamak istiyoruz. Biz inancımızı biliyoruz, devlet elini çeksin"

6 Mart'ta İzmir'de büyük bir miting yapacaklarını belirten Geçmez, 'zorunlu din derslerinin kaldırılması ve eşit yurttaşlık' konularında tüm Türkiye'ye seslerini duyurmak istediklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Kars'taki heykele "ucube" dediğini de hatırlatan Geçmez, 'Sayın Başbakan, Kars'ta bir heykele ucube diyor. Asıl ucube İstanbul'daki Karakaş Tekkesi'dir. O araziye şu an AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın binası dikildi. Asıl ucube odur, ona uzatılmış eldir' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel 'Hükümet Diyaneti Bir An Önce Kaldırmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement