İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi Dekanları Mşü'de Toplandı - Son Dakika
Yerel

İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi Dekanları Mşü'de Toplandı

İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi Dekanları Mşü\'de Toplandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Üniversitelerin İlahiyat ve İslami İlimler fakültesi dekanları Muş Alparslan Üniversitesi'nde buluştu.

04.07.2013 10:04

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Üniversitelerin İlahiyat ve İslami İlimler fakültesi dekanları Muş Alparslan Üniversitesi'nde buluştu.

İlahiyat ve İslami İlimler fakültesi Bölge Dekanları Toplantısı Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) gerçekleştirildi. İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinin ders müfredatlarının ele alındığı toplantıya Adıyaman, Bingöl, Bitlis Eren, Diyarbakır Dicle, Kayseri Erciyes, Gaziantep, Kilis 7 Aralık, Hakkari, Şanlıurfa Harran, Malatya İnönü, Elazığ Fırat, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Mardin Artuklu, Siirt ve Şırnak üniversitelerinin İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinin dekanları katıldı.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu'nun başkanlık ettiği toplantının açılış konuşmasını yapan Muş Alparslan üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nihat İnanç, İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde uygulanan müfredata dikkat çekti. İnanç, "Üniversite olarak bünyemizde bulunan İlahiyat Fakültesi'nin ismini YÖK'e başvurarak İslami İlimler Fakültesi şeklinde değiştirdik. İlahiyat Fakültesi ismi çok geniş bir kavramı ifade ediyor ve olayı bağlamından kopuk bir hale getiriyordu. Bundan sonraki adım ise mevcut müfredatın gözden geçirilerek daha nitelikli bir hale getirilmesi. Bu konuyu önemsiyoruz" dedi.

Toplantının başkanlığını yapan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu ise, toplantının önemsenen bir konu olduğuna dikkat çekerek, "Muş Alparslan Üniversitesi'ne ve değerli Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç'a organizasyondan ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu toplantı hepimizin önemsediği bir konuyu ele alıyor ve bende bu önemden dolayı buradayım. İnşallah yapmış olduğumuz istişareler doğrultusunda en iyisine ve en güzeline ulaşacağımızı, toplantımızın son derece bereketli geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Toplantı katılımcı dekanların değerlendirmeleriyle son buldu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi Dekanları Mşü'de Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement