Isparta Belediyesi Yabancı Konuklarını Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Isparta Belediyesi Yabancı Konuklarını Ağırladı

Isparta Belediyesi Yabancı Konuklarını Ağırladı

Isparta Belediyesi AB projesi kapsamında Belediye Gençlik Meclisi ve SDÜ Tarih Topluluğu'nca ortaklaşa hazırlanan ve Çek Cumhuriyeti ile İspanya'nın da aralarında bulunduğu yabancı misafirlerini ağırladı.

24.10.2013 16:39

Isparta Belediyesi AB projesi kapsamında Belediye Gençlik Meclisi ve SDÜ Tarih Topluluğu'nca ortaklaşa hazırlanan ve Çek Cumhuriyeti ile İspanya'nın da aralarında bulunduğu yabancı misafirlerini ağırladı. Misafirler Gençlik Merkezi ve Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi'ni gezdi.

Belediye Gençlik Meclisi ve SDÜ Tarih Topluluğu'nun hazırladığı Gençlik Demokrasi Yolunda konulu proje kapsamında 21 Ekim'de başlayan ve 1 Kasım'da son bulacak gezide Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'de izlediği yol gençlere aktarılacak. Toplam 40 kişiden oluşan ekip bu kapsamda Isparta'da bazı temaslarda bulundu. Belediyenin Gençlik Merkezi'nde ağırlanan gençler daha sonra Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi'ni gezerek yetkililerden müze ve içerisinde bulunan tarihi eserler hakkında bilgiler aldı.

Belediye Gençlik Meclisi ve SDÜ Tarih Topluluğu Başkanı Burak Kazım Mırık, proje ile ilgili bilgiler verdi. Mırık, Isparta'dan sonra İstanbul, Samsun, Amasya, Sivas ve Ankara illerine de gideceklerini ve yerel yöneticilerle bir araya geleceklerini, eğitmenler eşliğinde atölye çalışmalarına katılacaklarını belirtirken, Milli Mücadele döneminde kongre yapılan illerin gezileceğini ve bu iller arasında Erzurum'un da dahil olduğunu söyledi. Mırık, "Tüm bunları birleştirdiğimizde demokrasi tarih yolculuğu ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda bizlere ev sahipliği yapan Isparta Belediyesine, SDÜ'ye ve diğer kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk de, belediyecilik hakkında ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak Türk ve yabancı konuklara bilgiler aktardı.Şanlıtürk, belediyenin tüm dünyada olduğu yetki bölgelerinde su, ulaşım, atıkların toplanması, çevreye zarar vermeden atıkların bertarafının yapıldığını, çocuk ve yaşam alanları oluşturduklarını dile getirdi. Şehirde sağlıklı üretimin tesis edilmesi noktasında da çalıştıklarını, il imar planlarını uyguladıklarını, yeni yerleşim alanları oluşturduklarını, altyapı faaliyetlerini sürdürdüklerini ve diğer kamu ve kuruluşların altyapı hizmetlerine yardımcı olduklarından da bahseden Şanlıtürk, belediyenin gelir kalemleri ile ilgili olarak da bilgiler verdi.

Belediyenin gelir kalemleri arasında İller Bankası'ndan gelen payında önemine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Şanlıtürk, "Dolayısıyla kentler nüfuslarını koruyup, artırıp daha yaşanabilir iller arasına girmelidir. Türkiye'de en yaşanabilir iller arasında Isparta'mız 5.sıradadır. Isparta'mızın ticari alanlarındaki en önemli faktörler arasında 60 binlik nüfusu ile SDÜ ve 40 bin civarındaki askerimiz bulunmaktadır. Bakıldığı zaman 200 bin civarında olan nüfusumuza 100 bin de misafirimiz katılmaktadır. Böylece il nüfusumuz 300 bin dolayındadır. Şehrimizin ticareti bunlara bağlıdır" şeklinde konuştu.

Isparta denince akla gül ve halı isminin ön plana çıktığını ancak halının artık günümüzde makine halılarına yenik düştüğünden bahseden Şanlıtürk, gülde de Dünya gülyağı üretiminin yüzde 60'ın üzerinde bir rakamın Isparta tarafından sağlandığını aktardı. Bu yüzdenin ise Dünya'daki parfümeri ve kozmetik alanındaki kullanım oranının ise yüzde 80'lere ulaştığını ifade eden Şanıtürk, misafirleri Isparta'da ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Isparta Belediyesi Yabancı Konuklarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement