İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Adıyaman'da depremzede vatandaşlarla buluştu - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Adıyaman'da depremzede vatandaşlarla buluştu

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Adıyaman\'da depremzede vatandaşlarla buluştu

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Adıyaman'da depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Hürriyet, Adıyaman'daki depremzede vatandaşlarla birlikte kurulan konteyner kenti ziyaret etti.

06.02.2024 17:19  Güncelleme: 04:06

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Adıyaman'da depremzede vatandaşlarla bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümünde Başkan Hürriyet, Adıyaman'daki depremzede vatandaşlarla bir araya geldi. İzmit Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla kurulan Adıyaman K-15 İzmir-İzmit Geçici Konaklama Merkezi'ni ziyaret eden Hürriyet'e, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Konteyner Kent Sorumlu Kaymakamı Muhammet Samet Bahar ve Op. Dr. Mehmet Salıcı eşlik etti.

Başkan Hürriyet ziyaretinde, şunları kaydetti:

"Bugün 6 Şubat. Depremlerin üzerinden 1 yıl geçti. Depremin ardından kısa sürede Adıyaman'a ulaşmıştık. Burada ciddi bir hasar vardı, vatandaşlarımız mağdurdu. Bütün ekiplerimizde birlikte burada ilk etapta bir çadırkent kurmuştuk. İçerisinde psiko-sosyal destek, sağlık alanları gibi birçok sosyal hizmetin de bulunduğu bir alan yapmıştık. Sonrasında hava şartlarının da değişmesiyle beraber konteyner kentlere dönüştürmüştük. Şu anda da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız konteyner kentteyiz. Altyapısıyla birlikte burada düzenli bir alan kurmuştuk. Daha sonrasında düzenlemelere desteklerimiz devam etti. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Canan Güllü'nün önderliğinde Mor Yerleşkeler kurduk. Mor Yerleşkelerde psiko-sosyal destek ve istihdam desteği gibi birçok alanda kadınlara destek olduk. TKDF gönüllük esasıyla çok güzel işler çıkarıyor. Ben Canan Güllü ve tüm gönüllülere çok teşekkür ediyorum. Onlarla yol yürümekten onur duyuyorum. Burada eğitim ve sağlık konteynerlerimiz var. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Salıcı ilk günden beri burada. Mehmet Bey, gebe kadınların sağlıklı bir süreç geçirmeleri adına gönüllülük esasıyla destek veriyor. İzmit'teki doktor arkadaşlarımız da buraya ultrason aleti gönderdiler. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum."

Op. Dr. Mehmet Salıcı da şunları söyledi:

"Fatma Başkanım, ilk günden beri burada bizimlesiniz. Ben halkım adına size, İzmit Belediyesine ve İzmit halkına çok teşekkür ediyorum. Bizim için yaptıklarınız asla unutulmayacak. Acımızı paylaştınız, daha iyi olabilmemiz için bize iyi olanaklar sağladınız. Biz de elimizden geldiğince burada bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'de konteynerde hizmet veren tek kadın polikliniği burası. Bu da sizin sayenizde, sizin vizyonunuzla oldu."

İzmit Belediyesi, depremlerin ardından K-15 İzmir-İzmit Geçici Konaklama Merkezi'nde Mor Yerleşke, Eğitim Konteyneri ve Sağlık Konteynerinin yanı sıra 122 konteyner kurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kurulan yaklaşık 280'e yakın konteyner kentte 500 kişi yaşıyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Adıyaman'da depremzede vatandaşlarla buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement