
Amasya'da 10 ilin kadın çiftçi yarışmacılarının katıldığı bilgi yarışmasında Sivas'tan katılan kadın yarışmacılar, rakiplerini yenerek Türkiye birinciliğine katılmaya hak kazandı.
Amasya, Samsun, Sinop, Ordu, Sivas, Tokat, Çorum, Erzincan, Giresun ve Gümüşhane'nin kadın çiftçilerinin katıldığı yarışmayı Vali Celaleddin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, daire müdürleri, ve yarışmacıların yakınları izledi.
Ev ekonomisi ve çeşitli tarımsal konularda 20 sorunun sorulduğu yarışmada Amasya 180, Samsun 150, Sinop 190, Ordu 140, Sivas 190, Tokat 150, Çorum 120, Erzincan 130, Giresun 110 ve Gümüşhane 160 puan aldı. Sivas ve Sinop'un puanlarının aynı olması nedeniyle iki takımın yarışmacılarına sorulan 10 soru sonrasında Sivas 90 puanla birinci olurken, Sinop 70 puanla ikinci oldu, Amasya ise üçüncü sırayı aldı.
Sivas'tan yarışmaya katılan kadın çiftçiler Zehra Ediş ve Sevda Polat, ödülleri olan 3'er adet cumhuriyet altınını Vali Celaleddin Lekesiz'den, ikinci olan Sinoplu çiftçiler Ayşe Kuşçuoğlu ve Lale Akmuslu 2'şer adet cumhuriyet altınlarını Jandarma Komutanı Albay Abdullah Doğan'dan, Amasyalı çiftçiler Ayşe Yavuz ve Zeynep Soba ise 1'er adet cumhuriyet altınlarını Emniyet Müdürü Mustafa Demirok'tan aldı. Diğer yarışmacılara ise birer adet çeyrek altın hediye edildi.
Yarışmanın birincisi olan Sivaslı kadın çiftçiler, 3 Haziran 2007 tarihinde 8 ilin katılacağı ve Antalya'da yapılacak olan Türkiye birinciliğine katılacaklar.
(DY-SA)
26.04.2007 17:37 TSİ
Son Dakika › Yerel › Kadın Çiftçiler Yarıştı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?