Karabük yerel haberleri: Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse: "Ülkemiz Sadece Denizden, Güneşten, Kumsaldan İbaret Değil" - Son Dakika
Yerel

Karabük yerel haberleri: Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse: "Ülkemiz Sadece Denizden, Güneşten, Kumsaldan İbaret Değil"

Karabük haber... Rusya’nın Soçi kentinden hareket eden Astoria Grande gemisi 5. kez Amasra Limanı’na yanaştı. Gemi içerisinde yer alan bir grup turist ise tarihi han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle ünlü açık hava müzesi Safranbolu'yu rehberlerden bilgi alarak gezdi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Kültür turizmi de ülkemizde son zamanlarda ilgi gören turizm çeşitlerinden bir tanesi. Ülkemiz sadece denizden, güneşten, kumsaldan ibaret değil” dedi.

12.10.2022 19:23  Güncelleme: 19:29

TUNAKAN YILDIRIM

Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden Astoria Grande gemisi 5. kez Amasra Limanı'na yanaştı. Gemi içerisinde yer alan bir grup turist ise tarihi han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle ünlü açık hava müzesi Safranbolu'yu rehberlerden bilgi alarak gezdi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Kültür turizmi de ülkemizde son zamanlarda ilgi gören turizm çeşitlerinden bir tanesi. Ülkemiz sadece denizden, güneşten, kumsaldan ibaret değil" dedi.

613 yolcu ve 448 mürettebatla 5. kez Amasra Limanına yanaşan Astoria Grande gemisinden yer alan yaklaşık 70 turist rehberleri eşliğinde UNESCO Dünya miras listesinde yer alan ve Dünya'nın en iyi korunan 20 şehrinden biri olan Safranbolu'yu ziyaret etti. İlk olarak Safranbolu Kristal Cam Teras ve İncekaya Su Kemeri'ni ziyaret eden Rus turist kafilesi daha sonra tarihi çarşıya geçerek Safranbolu lokumunu tadına baktı ve yanlarına aldıkları hediyeliklerle Safranbolu'dan ayrıldı

"TÜRKİYE'YE PLAJ KONUSUNDAN DEĞİL DE BAŞKA TARAFTAN DA BAKMAK ÇOK HOŞUMA GİTTİ"

Kafile içerisinde yer alan Rus Turistlerden Alexandre: "Kız arkadaşımla geldik. Kristal Teras ve İncekaya Su Kemeri çok güzel ve ilginç. Buradan safran da almak istiyoruz. Buraya ilk defa geliyorum daha önce Antalya, Kemer taraflarına gitmiştim. Türkiye'ye plaj konusundan değil de başka taraftan da bakmak çok hoşuma gitti" dedi.

"BİZ SAFRANBOLU'YU NE KADAR İYİ TANITIRSAK BU SAYININ HER HAFTA ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Safranbolu için kruvaziyer turizminin başlamış ve devam ediyor olmasının son derece sevindirici olduğunu aktaran ve Rus turistleri tarihi çarşıda karşılayan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Biz hep şunu söylüyorduk. Uzak Doğulu turistlerin dışında Safranbolu'ya farklı ülkelerden de turistlerin gelmesini sağlamak gerekiyor diye… ve benim her zaman söylediğim daha nitelikli alım gücü yüksek turistlerin, kültür turizminden anlayan turistlerin Safranbolu'ya gelmesinden yanaydı bütün açıklamalarım. Son zamanlardaki gelişmeler de bu yönde. Bu beni çok mutlu ediyor. Amasra'ya gelen kurvaziyerdeki Rus turistlerin bir kısmı da olsa yavaş yavaş her hafta Safranbolu'ya gelen turistlerin sayısının da çoğaldığını görüyoruz. Bugün 70 kişilik bir ekip geldi. 800-1000 kişilik ekibin içinde bu çok az bir sayı olarak görülebilir ama bu ön hazırlık diye düşünüyorum ben. Biz Safranbolu'yu ne kadar iyi tanıtırsak bu sayının her hafta artacağını düşünüyorum. Belediye olarak hazırlık yapıyoruz. Bir başka kruvaziyer gemisinin geldiği gün bastırdığımız broşürleri ve hediyeleri Rus turistlere vereceğiz. Safranbolu ile ilgili tanıtım filmlerinin gemide gösterilmesini sağlayacağız ki daha fazla turistin burası dikkatini çeksin. Turizm işletmeciler derneği de turizm işletmelerimizde üzerine düşen görevi yapıyor" dedi.

"ÜLKEMİZ SADECE DENİZDEN, GÜNEŞTEN, KUMSALDAN İBARET DEĞİL"

Başkan Köse sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kültür turizmi de ülkemizde son zamanlarda ilgi gören turizm çeşitlerinden bir tanesi. Ülkemiz sadece denizden, güneşten, kumsaldan ibaret değil. Yaz turizmi de çok kıymetli, turizm gelirleri anlamında ülkemiz kazançlı çıkıyor belki ama kültürüyle de ülkemiz çok kıymetli bir coğrafya. Bu yüzden bunun da doğru pazarlanıp turistlere doğru anlatılması gerektiğini düşünüyorum ki kültür turizminden parasını kazanan geçimini sağlayan Safranbolu için bu çok önemli."

Karabük yerel haberleri: Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse: "Ülkemiz Sadece Denizden, Güneşten, Kumsaldan İbaret Değil"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Karabük yerel haberleri: Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse: 'Ülkemiz Sadece Denizden, Güneşten, Kumsaldan İbaret Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement