Kırşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırşehir'den Kısa Kısa

Kırşehir Kültür Araştırma ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Bekir Onan ve yönetim kurulu üyeleri Vali Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

28.10.2014 13:33

Kırşehir Kültür Araştırma ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Bekir Onan ve yönetim kurulu üyeleri Vali Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

Onan, ziyarette, görevine bir süre önce atanan Şentürk'e başarılar diledi.

Şentürk de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hemşehrilerin bir araya gelerek kurduğu dernek ve vakıfların önemli görevler ifa ettiğine inandığını söyledi.

Cumhuriyet Bayramı tören provası

Kırşehir'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yapılacak törenin provası yapıldı.

Askeri birlikler, Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu bandosu ve öğrenciler, Kırşehir Valiliği önünde toplandı.

Trafiğe kapatılan Ankara Caddesi'nde gerçekleştirilen geçit töreni provasını vatandaşlar ilgiyle izledi.

Yrd. Doç. Dr. Salman anıldı

Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ), 7 Ekim 2014'de vefat eden Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Salman için anma programı düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda organize edilen anma programına, Salman'ın ailesinin yanı sıra Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener, Genel Sekreter Dr. Ercan Soydan, Genel Koordinatör Doç. Dr. Özkan Görgülü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saylam, burada yaptığı konuşmada, Salman'ın vefatı dolayısıyla üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Anma programına gösterilen ilgi, Barış hocamızın sevenleri ve yakınları için bir teselli olmuştur. Hocamızın çalışma azminin arkadaşlarına ve öğrencilerine örnek teşkil edeceğini umuyorum" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bolat'ın Salman ailesi, Yrd. Doç. Dr. Işık Adıbelli'nin meslektaşları, Zeliha Pişkin'in ise öğrenciler adına konuşma yaptığı program, slayt gösterisiyle sona erdi.

Şehitler için mevlit okutuldu

Kırşehir Ülkü Ocakları tarafından, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit edilen üç asker için mevlit okutuldu.

Cacabey Camisi'ndeki mevlit programına, vatandaşların yanı sıra MHP İl Başkanı Cemil Cahit Pişkin, Ülkü Ocakları İl Başkanı Kadir Güzel, Kamu-Sen İl Temsilcisi Bilal Türk, TÜRKAV İl Başkanı Seyfettin Öyünç, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Yusuf Aydın, Kırşehirliler Vakfı Genel Sekreteri Mehmet Altıparmak katıldı.

Programda, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement