Koca: Karaköprü Beton Yığınlarından Oluştu - Son Dakika
Yerel

Koca: Karaköprü Beton Yığınlarından Oluştu

Koca: Karaköprü Beton Yığınlarından Oluştu

BDP Karaköprü Belediye Başkan Adayı Gülay Koca Öztürkoğlu, Karaköprü'nün plansız imar izinleriyle betonarme bir kente dönüştüğünü söyledi.

14.01.2014 11:10

2014 yerel seçimlerine sayılı günler kala Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Karaköprü Belediye Başkan Adayı Av. Gülay Koca Öztürkoğlu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aday tanıtım programına BDP Karaköprü Belediye Başkan Adayı Av. Gülay Koca Öztürkoğlu'nun yanı sıra BDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Celalettin Erkmen, BDP Parti Meclis Üyesi Fesih Özel, BDP Karaköprü İlçe Eşbaşkanı Şemse Polat ve çok sayıda partili katıldı. Programın başında konuşan BDP İl Eşbaşkanı Erkmen, "Gülay Koca arkadaşımız bizce, Urfa kamuoyu tarafından çok yakından tanınan, bilinen, hem mesleğinde hem yaşamında bilindik, partimizi en iyi biçimde temsil edecek. Yaşamı boyunca insan merkezli, insan hakları, demokrasiden yana olan kavga içerisinde, mücadele içerisinde hep olmuş. Çok uzun süre de bizim Urfa İHD Şube başkanlığı yapmış. Bu adayımızın özelliklerini sayarken diğer aday adayı arkadaşlarımız da en az adaylarımız kadar aynı düzeydedir. Temsiliyette, bağlılıkta, kararlılıkta onlar adına, onlarla ilgili de zerre kadar şüphemiz yok" diye ifade etti.

ERKMEN: İSTEMLER ŞİDDET YOLUYLA KAPATILDI
"Biz diğer burjuva partileri, sistem partileri gibi seçime endeksli partiler değiliz" diyen Erkmen yaptığı açıklamada, "Türkiye siyasetine bakıldığında cumhuriyetten bu güne kadar CHP bir dönem Türkiye'yi, bir dönem Demokrat Parti idare etmiş, bir dönem yeniden CHP gelmiş. Adalet Partisi gelmiş, Anavatan gelmiş. Koalisyonlar dönemi olmuş. Sonra da AK Parti dönemi gelmiş. Şimdi hepsinin ortak yönü şu. Türkiye'nin sorunlarını tespit etmede hiçbir farklılık yok. Hatta denilebilir ki, bugün BDP'nin tespit ettiği sorunlar neyse o partilerin tespitleriyle ilgili bir farklılığımız yok. Ama bunların çözümü noktasına gelince bugüne kadar AK Parti iktidarının ötesini bir bütün olarak ayırabiliriz, Özal dönemini de ayırabiliriz. Hep inkara, şiddete, yok saymaya, baskıya, zulme dayalı bir politikayla mevcut Türkiye'deki emek talebini, Kürt meselesinin demokratik siyaset çözümünü, inançlarla ilgili sorunların çözümünü, açlıkla ilgili, yoklukla ilgili, işsizlikle ilgili, emekle ilgili, yürüyüşleriyle ilgili, öğrencilerin parasız eğitim istemleriyle ilgili yani bu halkın yüzde 95'ini kapsayan istemlerle ilgili şimdiye kadar mevcut iktidar partileri hep şiddet yoluyla önünü kapatmaya çalıştılar" dedi.

'YÜZÜ KIZARANLAR İSTİFA ETTİ'
Son günlerdeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına da değinen Erkmen sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti, demokratik yollarla sorunları çözeceğini söyledi ve bu yolla halktan 10 yıllık bir kredi aldı. AK Parti de önceki statükocu partiler gibi oldu. O da artık halkın genel istemlerine cevap verebilecek durumda değil. O da anlaşıldı ki, bütün meseleleri objektif, eşit koşullarda, demokratikleşerek çözüm yerine, köklerinden kopararak, içini boşaltarak, özünden uzaklaştırarak, bir biçimde halkın iradesini farklı biçimlerde teslim alarak bu mevcut sorunları çözebileceğine inandı. Böyle bir yol izledi. Her karşısına çıkanı çapulcu, terörist değerlendirdi, komplo değerlendirdi. Evde yakalanan 4,5 milyon dolarlık paralarla birlikte birkaç bakan istifa etti. Bakanlardan birisi de 'istifa etmesi gereken biri varsa o da başbakandır biz başbakanın talimatıyla bu hırsızlığı yaptık' diyor. Bunun saklanacak, gizlenecek tarafı kalmadı. Yüzü kızaranların bir kısmı istifa etti. Önümüzdeki dönem de yüzü kızaranların bir kısmı muhtemelen istifa edecek."

KOCA: SADECE BİNALARIN YAPILDIĞI BİR KENT OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ
Karaköprü'nün demografik yapısı hakkında bilgi veren BDP Karaköprü Belediye Başkanı Av. Gülay Koca Öztürkoğlu, parti olarak demokratik, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü bir çerçevede öz yönetimi esas aldıklarını söyledi. Koca, "Halkın kendini yönetmesi gerektiğine inanıyoruz. Halkın temsiliyette değil, fiili olarak yönetime dahil olduğu bir anlayışla, halk için halkla beraber, kendimi değiştirmek, geliştirmek ve güzelleştirmek istiyoruz. Bizler kentimizle ilgili alınacak olan tüm kararları halkın vermesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

'BETONARME BİR KENT'
"Karaköprü'de imar verilmemesi gereken yerlere imar izni verilerek, yeşil alan ve sosyal yaşam alanları göz ardı edilerek betonarme bir kentin oluştuğunu görmekteyiz" diyen Öztürkoğlu, "Kadim bir kültür üzerinde betondan, ruhsuz, sağlıksız ve kendi ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan otel bir kent yaratılmıştır. Daha da kötüsü bu durum halka gelişmişlik olarak pazarlanmaktadır. Ekolojik yaşamın gereği olarak betondan mümkün mertebe uzaklaşılması, kişi başına düşen yeşil alanların daha da artması gerekirken kentsel alanlar plansız imara açılarak iç içe geçmiş beton yığınları Karaköprü'yü oluşturmuştur." şeklinde konuştu.

'NARLIK ALANLAR YOK EDİLDİ'
Karaköprü'nün türkülere konu olan narlık alanlarının plansız yapılanmayla yok edildiğini kaydeden Öztürkoğlu, insan yaşamına uygun olmayacak şekilde betonlaşmaya başladığını söyledi. Öztürkoğlu, "Dünya insanlığı bir ağacı korumak için milyarlarca doları harcarken burada yönetimde söz sahibi olanlar doğal yapıyı imara açmış ve bunu da medeniyet diye nitelendirmişlerdir" diye konuştu.

'BİRLİKTE YÖNETMEYE ADAYIZ'
Karaköprü'ye ilgili sorunları ve çözüm önerilerini sıralayan Gülay Koca Öztürkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen, mezralarla birlikte sayısı 150'yi bulan köylerimizin de kent merkezindeki hizmet kalitesinde sosyal ve kültürel yaşam alanlarına kavuşturulması bizler için ivedilikle yerine getirilmesi gereken bir sorumluluktur. Karaköprü'yü sadece binaların yapıldığı bir kent olmaktan çıkararak, kadınlarımızın, çocuklarımızın, engellilerimizin, yaşlılarımızın ve tüm yurttaşlarımızın hak ettikleri şekilde yaşayabilecekleri ve hizmet alabilecekleri, şeffaf, kişisel çıkarları değil; halkın ihtiyaçlarını ve katılımcılığı esas alan, demokratik, cinsiyet özgürlükçü bir belediye anlayışıyla Karaköprü'yü halkla birlikte yönetmeye adayız."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Koca: Karaköprü Beton Yığınlarından Oluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement