Kutsal Emanetler Bandırma Kaymakamlığı'na Teslim Edildi - Son Dakika
Yerel

Kutsal Emanetler Bandırma Kaymakamlığı'na Teslim Edildi

Kutsal Emanetler Bandırma Kaymakamlığı\'na Teslim Edildi

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'den yola çıkan kutsal emanetler Bandırma Kaymakamlığı'na teslim edildi.

14.03.2013 18:08

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale'den yola çıkan kutsal emanetler Bandırma Kaymakamlığı'na teslim edildi.

Kutsal emanetler sırasıyla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir'in ardından Ankara'ya ulaştırılacak. Kutsal emanetler Bandırma ile sınır olan Denizkent'te karşılandı. Törene Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Bandırma Kaymakamı vekili İsmail Kaygısız, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, her iki ilçenin okul müdür ve öğrencileri ile sporcu atletler katıldı. Biga Kaymakamı Fatih Genel, "Bundan tam 98 yıl önce bu tarihlerde Çanakkale'de büyük bir destan yazıldı. Dünyanın en büyük, en kanlı savaşlarından biri yaşandı. Bu savaş sayesinde Çanakkale geçilmez denildi, destanlar yazıldı. Bugün yapılan töreni angarya olarak algılamayalım. Başbakanımız gelecek. Bize verilen emaneti biz de Erdek Kaymakam Vekiline teslim edeceğiz" dedi.

Bandırma Kaymakam Vekili ve Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, "Çanakkale Deniz Savaşlarının 98. yılı dönümü münasebetiyle bir araya geldik. Halkımız ve çocuklarımızın Çanakkale sözünü duyduklarından akıllarına ilk önce 'Çanakkale içinde vurdular beni türküsü' gelir. Bir anket yapılsa Çanakkale dediğinizde ne anlıyorsunuz diye sorsalar, muhtemelen herkesin vereceği cevap şehitlerimiz olur. Çanakkale atletlerinin getirdiği toprak, su ve bayrağı teslim alıp, Çankaya'ya doğru göndereceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilmek üzere Bandırma Kaymakamlığı'na teslim edildi. Kutsal emanetler atletler tarafından Ankara'ya ulaştırılacak. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutsal Emanetler Bandırma Kaymakamlığı'na Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement