'Leyla Hanım' Filmi 11 Şubat'ta İzmitlilerle Buluşacak - Son Dakika
Yerel

'Leyla Hanım' Filmi 11 Şubat'ta İzmitlilerle Buluşacak

\'Leyla Hanım\' Filmi 11 Şubat\'ta İzmitlilerle Buluşacak

Halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı olarak tarihte iz bırakan, Cumhuriyet’in sembol isimlerinden Leyla Atakan’ın yaşamını konu alan ‘Leyla Hanım’ belgesel filminin galası, 11 Şubat Cumartesi günü Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılacak.

05.02.2023 15:05  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı olarak tarihte iz bırakan, Cumhuriyet'in sembol isimlerinden Leyla Atakan'ın yaşamını konu alan 'Leyla Hanım' belgesel filminin galası, 11 Şubat Cumartesi günü Kocaeli Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Gelecek nesillere Leyla Atakan ve yol arkadaşlarını anlatmak adına beyaz perdeye aktarılan belgesel filmin galası için geri sayım başladı. Filmin galası, Leyla Atakan'ın ölüm yıl dönümü olan 11 Şubat'ta saat 18.00'de Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Yönetmenliğini İlke İşisağ'ın yaptığı tarihi filmde Leyla Atakan'ı ünlü oyuncu Özge Borak canlandırırken; Beyti Engin, Serhan Aslan, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer, Aylin Aras, Gül Özgüner Altın ve Manga'nın solisti Ferman Akgül gibi sanatçılar da filmin kadrosunda yer alıyor. Senaryo danışmanlığını Gani Müjde'nin üstlendiği filmin müzikleri ise Demir Demirkan tarafından hazırlandı.

ULUSAL VE ULUSLARARASI 12 FESTİVALDE GÖSTERİLDİ

Ulusal ve uluslararası 12 festivalde gösterilen film, Antalya Altın Portakal ve Red Tulip Film festivallerinde özel gösterime girdi. Berlin Film Festivali, Münih Film Festivali, Amsterdam Uluslararası Film Festivali, İstanbul Film Festivali, Anadolu Film Festivali, Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Altın Köprü İstanbul Kısa Film Festivali, Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Haliç GoldenHorn Uluslararası Film Festivali ve Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde yarışmacı olan film, çok sayıda ödülün de sahibi oldu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel 'Leyla Hanım' Filmi 11 Şubat'ta İzmitlilerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement