Öğrenciler Çanakkale Savaşını Birebir Yaşattı, Gözyaşları Sel Oldu - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Çanakkale Savaşını Birebir Yaşattı, Gözyaşları Sel Oldu

Antalyalı lise öğrencileri, lise bahçesinde Çanakkale Savaşını canlandırdı. Okulu ziyaret edenlere 'askerin bir öğünü' ikram edildi, savaş günleri birebir yaşatıldı.

18.03.2017 09:38  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma etkinliği kapsamında "Cephede bir gün" programı düzenlendi

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü programı, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

''CEPHEDE BİR GÜN PROGRAMI'' DÜZENLENDİ

Kumluca'da Gül-Çetin Kaur Anadolu Lisesi öğrenciler tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri etkinliği kapsamında, "Cephede bir gün" programı düzenlendi.

Kumluca Gül-Çetin Anadolu Lisesi okul bahçesinde gerçekleştirilen törene, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

SAVAŞ GÖRÜNTÜLERİ GERÇEĞİ ARATMADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, törene katılanlar okul bahçesine oluşturulan temsili Çanakkale Savaşı mevzilerini gezdiler. Bu sırada öğrenciler tarafından canlandırılan savaş görüntüleri, gerçeğini aratmadı.

''ASKERİN BİR ÖĞÜNÜ'' İKRAM EDİLDİ

Törene katılanların duygulandıkları gözlenen etkinlik sonunda, katılımcılara yer sofrasında üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan "Askerin bir öğünü" kumanyası ikram edildi. Tören sonrasında açıklamada bulunan Gül Çetin-Kaur Anadolu Lisesi Müdürü Osman Mutlu, Çanakkale Zaferinin yıl dönümü programını Gül-Çetin Kaur Anadolu Lisesi olarak bu kendilerinin hazırladığını söyledi.

''ÇANAKKALE CEPHESİNDEN KESİTLER YANSITTIK''

Farklı bir konsept ve alışıla gelmiş salon törenlerinin dışına çıkarak hazırladıkları programla, Çanakkale Savaşında cephede yaşanan bir günü anlatmak istediklerini ifade eden Mutlu, "Öğrencilerimizle Çanakkale cephesinden kesitleri okulumuz bahçesinde yansıttık.

''RUHLARI ŞAD OLSUN İSTEDİK''

Gelen misafirlerimize o mevzilerin, cephenin gerisinde neler oluyor onları anlatmak istedik. Öğrencilerimizin o ruhu yansıtmaları, o ruhu yaşatmaları bizleri çok mutlu etti. Gerçekten Çanakkale şehitleri için, bütün şehitlerimiz için farklı bir atmosfer oluşturmaya çalıştık. Onların ruhları şad olsun istedik" dedi.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Programı hazırlamak için günlerdir hazırlık yürüttüklerini ve başarılı bir program ortaya çıktığını kaydeden Mutlu, programında düzenlenmesinde emeği bulunanlara, görev alan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Öğrenciler Çanakkale Savaşını Birebir Yaşattı, Gözyaşları Sel Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Çanakkale Savaşını Birebir Yaşattı, Gözyaşları Sel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement