Milletvekili Aydemir: "Allah'ın Nusreti Bizimledir" - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Aydemir: "Allah'ın Nusreti Bizimledir"

Milletvekili Aydemir: "Allah\'ın Nusreti Bizimledir"

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, “2023 yolunda yeni Türkiye yürüyüşünü hiçbir güç engelleyemeyecek, tarih yazan bu yüce millet yine tarihî seferini sürdürecektir.

24.11.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, "2023 yolunda yeni Türkiye yürüyüşünü hiçbir güç engelleyemeyecek, tarih yazan bu yüce millet yine tarihi seferini sürdürecektir. Şühedamızın ervahı, anaların duası üstümüzdedir ve emin olun Allah'ın yardımı bizimledir" dedi.

Aydemir plan ve bütçe komisyonunda konuştu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığı 2017 Bütçesi üzerinde bir değerlendirme yapan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Her biri bir vatan fedaisi durumundaki İçişleri Bakanlığımızın değerli mensuplarının şahsında, FETÖ'den bölücü örgüte, ülkenin birlik ve bütünlüğüne göz dikmiş tüm hainlere karşı kararlı ve cansiperane bir mücadele yürüten, milli ve manevi mukaddeslerimiz uğrunda al bayrağın alına bürünerek cennete sefer kılan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

"Allah bizi şüheda yolundan ayırmasın"

'Rabbim bizlere de şehitlerin yolunda yürüme ve onların nail olduğu mertebeye erişmeyi nasip eylesin.' niyazında bulunan Milletvekili Aydemir, " Onlar var ki varız, onlara minnettarız. Türkiye, şer odaklarının kaleme aldığı, ihanet çeteleri ve bölücü hainlerin oynadığı bir oyunla karşı karşıya. Bir yanda vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birliği, halkın huzurunu bozmaya çalışan ihanet işbirlikçileri, diğer yanda, devletin dirliğini yok ederek, milli iradeyi ipotek altına almaya kalkışan, bir iblisbaşına kul olmuş, şerri hükümran kılmaya çalışan şeref yoksunu zalimler. Cephe cephe şer, cephe cephe ihanet ve onların karşısında 'Millet yoludur, Hak yoludur tuttuğumuz yol/ Ey Hak, yaşa ey sevgili millet, yaşa, var ol!' imanıyla mücadele veren kahramanlar. "Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen Alsancak,/ Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak' imanını ifade eden Ömer Halisdemirler, Muhammet Fatih Safitürkler, Mehmetler, Mehmetçikler, ruhları şad, mekanları cennettir inşallah" ifadelerini kullandı.

"Bu millet destan yazan millettir"

Türk Milletinin destanlar yazan bir millet olduğunu, 15 Temmuz'da Milli İradenin bunu bir kez daha vurguladığını belirten Milletvekili Aydemir, "Bu millet, bu yüce millet tarihi boyunca, asaleti, dirayeti ve manasıyla çok sayıda destan yazdı. Saka, Alp Er Tunga, Şu destanlarını ezberlettik cihana, Türeyiş"imizi belledi insanlık, Manas"a gıpta etti kainat, Anadolu'nun kilidini açan gazilerin öncüsü Alparslan'ı kıskandı dünya Fatih'in bir iman sırrı olan büyük fethi karşısında şaşkınlığa büründü yeryüzü.. Burası Huş'tur, yolu yokuştur, giden gelmiyor, acep ne iştir" diye ünleyen analara yolumuz ilahikelimetullah için devleti ebed müddettir dedi şüheda. Trablusgarp olduk, Sakarya olduk, Kutül Amare'de cihanı durdurduk, sonra Çanakkale. Kimi yamyam, kimi hindu, kimi bilmem ne bela" kesilenlere karşı 'Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi ' övgüsüne mazhar bir duruş. Kafkasya ve Aziziye'de yazdığımız tarih ve bugün tarihin müellifi bu yüce millet doğusu batısı, güneyi kuzeyi, Türkmen'i, Kürt'ü, Çerkez'i, Zaza'sı, Abaza'sıyla yürekleri, imanları bir olan bu yüce millet milenyumun yüz karası bir istila senaryosu karşısında yeni bir destan yazıyor elhamdülillah. PKK'ya karşı, FETÖ'ye karşı, emperyalizme karşı" dedi.

"Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz"

Konuşmasında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un 'Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz'tespitini paylaşan Milletvekili Aydemir, "Bu yüce millet için hayırlı rüya görmeyenlere, nefislerini ihanete adamışlara karşı 'yürekler bir, saflar bir, iman bir.' Tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet amentüsüyle. İstiklal marşı şairimiz, üstadımız Akif'in vurgusuyla: 'Değil mi ortada bir sine çarpıyor yılmaz/Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz' kararlılığıyla yeniden bir diriliş, yeniden bir var oluş destanı yazıyor bu millet 15 Temmuzdaki milli kükreyişiyle. Milli iradesi, milli vicdanı ve milli metanetiyle yazıyor bunu. Bu kutlu mücadeleye öncü olan İçişleri Bakanlığımızın her biri vatan için kefenini cebinde taşıyan personeline, jandarmasına, polisine ve askerine minnettarız, duamız onlarladır, seferleri mübarek olsun" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi tespitleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Güvenlik Konsepti konferansındaki tespitlerini gündeme taşıyan Milletvekili Aydemir, "Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti konferansında bir vurgu yaptı, burada yinelemek istiyorum: Biz iki bin iki yüz yılı aşkın bir devlet geleneğine sahibiz, biz kabile, çadır devleti değiliz, biz medeniyetler inşa etmiş bir devlet geleneğinin ta kendisiyiz, biz onurluyuz, bir gururluyuz ama bu geleneğin içinden geldiğini zanneden bazı gafiller 15 Temmuzu yapmışlardır. Bedelini ağır ödediler, ödemeye de devam edecekler. Hala bu gafletin içerisinde olanlar varsa bence bir an önce kendilerine gelmeli ve gittikleri bu yanlış yoldan dönmelidirler. Evet, doğrudur" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Aydemir, "Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihi bir tespiti var. İhanet çetelerinin, şer odaklarının niyetlerini tarif bağlamındadır, kayda geçiyorum. PKK, FETÖ, DAİŞ ve diğer terör örgütlerinin asıl amacının bizi büyük fotoğraftan kopartıp kendi içimize hapsetmek olduğunu çok iyi biliyoruz. Sanmayın ki PKK'nın esas amacı ülkemizin belirli bir bölgesinde ayrı devlet kurmaktır, sanmayın ki FETÖ'nün temel gayesi bürokraside, iş dünyasında, eğitimde daha fazla etkin olmaktır, sanmayın ki DAİŞ'in tek hedefi Suriye ve Irak'ta iddia ettiği gibi bir İslam devleti kurmaktır, asla; bu örgütlerin hiçbiri de dışarıya karşı ifade ettikleri iddialar için mücadele etmiyorlar, bu örgütlere sağlanan muazzam destek onların söylemlerini hayata geçirmeleri için de verilmiyor, dert başka, bu örgütler diğer güçlerin planlarını rahatça uygulayabilmelerini sağlamak üzere Türkiye'yi iç meselelerine odaklamak için üzerimize salınmış birer araçtan ibarettir çünkü biz tarihi perspektifimizin gerektirdiği politikaları hayata geçirdiğimizde diğerlerinin kendi planlarını uygulama şansları yoktur, evet, hakikat budur" dedi.

Aydemir'den milli irade tarifi

TBMM Plan ve Bütçe konuşmasının son bölümünde, Milli İradenin ruhunu yansıtan Milletvekili Aydemir, "Hayatlarını feda eden şühedamızın ruhaniyeti önünde kaydedelim ki 2023 yolunda yeni Türkiye yürüyüşünü hiçbir güç engelleyemeyecek, tarih yazan bu yüce millet yine tarihi seferini sürdürecektir. Şühedamızın ervahı, anaların duası üstümüzdedir ve emin olun ve tarihimize bakın, inanın Allah'ın yardımı bizimledir" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Aydemir: 'Allah'ın Nusreti Bizimledir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement