Nto, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Nto, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Nto, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Nazilli Ticaret Odası, hazırladığı ‘Sorunlar Dosyası’ kapsamında 6 ilçe Belediye Başkanı ile bir araya geldi.

02.02.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Ticaret Odası, hazırladığı 'Sorunlar Dosyası' kapsamında 6 ilçe Belediye Başkanı ile bir araya geldi.

Nazilli Ticaret Odası, Nazilli, Sultanhisar, Kuyucak, Karacasu, Buharkent, Bozdoğan ile Yenipazar ilçelerini kapsayan Sorunlar Listesi'nin çözümü için Belediye Başkanlarıyla yemekli toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ile Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler katıldı. Öte yandan Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı ise şehir dışında olduğu için programa katılamadı.

"HEP BİRLİKTE SORUNLARA ÇÖZÜM BULACAĞIZ"

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan hazırladıkları ve 19 maddeden oluşan 'Sorunlar Dosyası' hakkında açıklamalar bulundu. Arslan" Genel olarak 7 ilçemizi kapsayan sorunlar, Tarım Arazilerinin ve Sanayi Arazilerinin Yeniden ve Usulüne Uygun Olarak Tespit Edilmesi, Mesleki Eğitim veren okulların yeniden düzenlenmesi, Jeotermal kaynakların seracılıkta ve benzer tesislerde kullanımı ile ilgili düzenlenmesi, küçük ve orta ölçekli işletmeler için finans kaynaklarının yetersizliği, Çek Yasası ile ilgili düzenlemeler, yatırım teşvik bölgeleri ile ilgili düzenlemeler, yatırımcının önündeki bürokrasi sorunu, ulaşım sorunu, üniversite sorunu, polis okulu sorunu, eski hastane binalarının değerlendirilmesi, Buharkent ilçemizin OSB sorunu ve sanayi alanı sorunu, Bozdoğan ilçemizde mermer işletmelerimizin ortak sorunu olan "atık" sorunu için işletmelerimiz ortak atık alanları oluşturulması, bu konularda yatırımcılarımıza destek olunmasını ve yatırımcılarımızı teşvik edecek düzenlemeler yapılması, Sultanhisar ilçemizde Seracılıkta ve çilek üretiminde bölgemizin öncü ilçeleri arasında olan ilçemiz, hem ürün bazında teşvikler ile hem de jeotermal kaynak kullanımında düzenleme yapılması ile bölgemizde katma değer oluşturacak düzenlemeler, Karacasu ilçemizde dericilik üretimi sorunu, Aydın'da ise Turizm Sorunu olarak maddelendirebiliriz. Biz, Nazilli Ticaret Odasının sorumluluk alanında bulunan Belediyelerimizin Sayın Belediye Başkanlarıyla bu sorunlarla ilgili çözüme odaklı bir toplantı gerçekleştirmek istedik. İnşallah bölgemize yapılacak yatırımların önünü açabilecek belli bir noktada güç birliği oluşturabilirsek, bizler Nazilli Ticaret Odası olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağız. Burada nasıl bir çözüm üretilecekse alacağımız ortak kararlarla Meclise gitmemiz gerekiyorsa meclise de gideceğimizi söylemek istiyorum" dedi.

BAŞKAN EROL'DAN HAVA ALANI AÇIKLAMASI

Buharkent ile Kuyucak ilçesi arasına yapılması gündeme gelen hava alanı ile ilgili olarak konuşan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, " Denizli'de Çardak havaalanı devam edecekse Buharkent ile Kuyucak arasına bir hava alanı gereksimi olmadığını düşünüyorum. Eğer ki etmeyecekse hem Denizli'nin hem de Aydın'ın ortak hava alanı olarak bu bölgeye hava alanı düşünülebilir. Öte yandan Jeotermal'in İncir'i olumsuz etkilemesi hususunda ise bilgiye sahip değilim. Bunun bilimsel verilere dayanması gerekiyor. Bu sadece bir iddiadır" dedi.

ÖDTÜ'DEN SONRA İKİNCİ BÜYÜK KAMPÜS GELİYOR

Nazilli'ye yapacakları yeni kampus ile Türkiye'de ODTÜ'den sonra ikinci büyük kampus alanına sahip olacaklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Nazilli'deki kampuste üniversitenin kullanmadığı yerleri bize verecekler. Senatodan geçti ve özelleştirme idaresine gitmiş durumda. Bu bize geçtikten sonra belki de ODTÜ'ten sonra Türkiye'nin ikinci büyük bir kampus alanını ilçemize yapacağız. ADÜ'nün şuan 47 bin Süleyman Demirel Üniversitesinde ise 100 bin öğrenci var. Nazilli ise 13 binde kaldı. Bu yapacağımız kampus ile buradaki öğrenci sayısının artmasıyla ilçedeki ekonominin canlanacağını düşüyoruz."

YILDIRIMKAYA, "JEOTERMAL DEĞİL, MENDERES KİRLETİYOR"

Menderes Nehrindeki suyun Jeotermal suyundan daha zararlı olduğunu söyleyen Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, "Doğanın kirletilmesi ile alakalı olarak Aydın Tabipler Odası'nın bir açıklaması var. Bunlar bilinen bir şey. Yem Fabrikalarından gelen atıklarla ve Denizli'den gelen atıklar esas bence Jeotermalden gelen sudan daha zararlı. Burada önemli olan sebze ve meyve üzerindeki zirai kalıntıdır. ya da Menderes nehrindeki kirlilik önemli. Jeotermaldeki su bor madenin daha yoğun olduğu ve zeytin bitkisinin çok sevdiği bir minerale sahiptir. Özellikle söylüyorum kirlilik jeotermal değil fabrikaların bıraktığı atıklardan kaynaklanmaktadır."

ERTÜRK, "JEOTERMAL DEĞERLENDİRİLMELİ"

Kuyucak ilçesindeki jeotermal kaynaklarının değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, "Bizim İzlanda gezimiz oldu. İzlanda'nın Reykjavik kentine gittik. Orada jeotermal sudan enerji üretimi bundan 30 yıl önce başlamış Reykjavik kentinin 30 yıl önce çekilmiş fotoğraflarını bize gösterdiklerinde çok şaşırdık. O zaman havası dünyanın en kirli şehri olarak görülüyormuş. Şuan ise havası en temiz şehirlerden biri. Tüm enerji ihtiyaçlarını jeotermalden sağlıyorlar. Biz belki tamamını sağlamayabiliriz. Bizde bu enerji kaynağından son demine kadar yararlanabiliriz. Önümüzdeki süreç içerisinde bu konuda bilimsel araştırmalara ağırlık verilmesini istiyoruz."

BÜYÜKYAPICI, "TURİST ÇEKEMİYORUZ"

İlçelerinde bulunan Afrodisias antik kentine yerli turist çekememekten şikayet eden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "Afrodisias'ı Avrupa'da herkes biliyor Türkiye'de ise çoğu kişi bilmiyor. Ciddi bir tanıtım sıkıntımız var. Yıllık 150 bin 200 bin arası turist Afrodisias'ı ziyaret ediyor. Burada en büyük sancımız yerli turisti buraya çekememektir. Yurt içinde sizler ve bizler aracılığıyla tanıtamamaktır."

APAYDIN, "TEK BİR ŞEYE YOĞUNLAŞMALIYIZ"

Sorunlar konusunda planlama yapılmasının önemine vurgu yapan Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, "Planlama yapmayıp hedeflerimizi belirlemedikten sonra hepsinden azar azar olsun bizden olsun mantığı bizi hiçbir yere getirmez olduğumuz yerde patinaj yapmaya devam ederiz. Onun için ilçelerimizin veya beldelerimizin veya bölgelerimizin oranın iklimsel, havasal, tarımsal, jeopolitik konumlarına göre birleşip o kentin hedefini ortaya koymalıyız. Tarımcılık ve hayvancılığın en çok geliştiği ilçelerden biri biziz. Ben Bozdoğan'a turizm kenti demeyeceğim. Ben üniversite kenti de olamam. Ne kadar uğraşsak da Bozdoğan'ı üniversite kenti yapmamız mümkün değil. Öğrencinin gidebileceği bir yer yok. Üniversite sosyal yaşam ister. Ben Bozdoğan'ı üniversite kenti yapmaya kalkarsam bir şey üretemem. Onun için bir hedef doğrultusunda ilerlemeliyiz." - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nto, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement