Okan Gaytancıoğlu: "Deprem Bölgesinde En Önemli Sorunlardan Bir Tanesi İnek Var, İneğin Sütü de Var Ama O Sütü Sağmak İçin Jeneratör Lazım" - Son Dakika
Yerel

Okan Gaytancıoğlu: "Deprem Bölgesinde En Önemli Sorunlardan Bir Tanesi İnek Var, İneğin Sütü de Var Ama O Sütü Sağmak İçin Jeneratör Lazım"

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin büyük yıkıma ve can kaybına yol açtığı Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşayan besicilerin elektrik sorunu yaşadığını söyledi. Gaytancıoğlu, "Deprem bölgesinde en önemli sorunlardan bir tanesi inek var, ineğin sütü de var, hadi yemi de olsun diyelim ama o sütü sağmak için jeneratör lazım. Eskiden kadınlar, erkekler girerdi, sağarlardı ama artık süt hayvanları 30-40 kilogram süt vermeye başlayınca tabi ki jeneratör sıkıntısı baş göstermeye başladı" dedi.

04.03.2023 15:22  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin büyük yıkıma ve can kaybına yol açtığı Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan besicilerin elektrik sorunu yaşadığını söyledi. Gaytancıoğlu, "Deprem bölgesinde en önemli sorunlardan bir tanesi inek var, ineğin sütü de var, hadi yemi de olsun diyelim ama o sütü sağmak için jeneratör lazım. Eskiden kadınlar, erkekler girerdi, sağarlardı ama artık süt hayvanları 30-40 kilogram süt vermeye başlayınca tabi ki jeneratör sıkıntısı baş göstermeye başladı" dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, geçen günlerde Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan besicilerle bir araya geldi. Gaytancıoğlu, üreticilerin elektrik kesintisi yüzünden makinelerle süt sağımı yapamadığını, jeneratör ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

"NEREDEYSE HER YERDE ELEKTRİKLER KESİK OLDUĞU İÇİN JENERATÖR LAZIM"

Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Deprem bölgesinde en önemli sorunlardan bir tanesi inek var, ineğin sütü de var, hadi yemi de olsun diyelim ama o sütü sağmak için jeneratör lazım. Eskiden kadınlar, erkekler girerdi, sağarlardı ama artık süt hayvanları 30-40 kilogram süt vermeye başlayınca tabi ki jeneratör sıkıntısı baş göstermeye başladı. Sağma makinesi var ama jeneratör olmayınca olmuyor. Süt sağma makinesi bu ama deprem bölgesinde neredeyse her yerde elektrikler kesik olduğu için jeneratör lazım. Ablamızın da inekleri sağması sıkıntılı. Eskisi gibi değil artık bir inek 25-30 litre süt veriyor. Buzağı gözünüzün önünde büyüyor."

"HALİMİZE BAKIN EVİMİZ VAR 4 KATLI AMA NE YAZIK Kİ İÇİNE GEÇEMİYORUZ"

Hatay Samandağ da besicilik yapan depremzede ise şunları söyledi:

"2 litre vermiyordu çünkü yemek yediremiyorum. İmkanımız olmadı ve yediremedik. Bebeğini bırakmak zorunda kaldık. Mama getirdim, bin 750 lira. Bizim bin 700 liramız olmasa biz ne yapacağız? O benim göz bebeğim. O olmasa bu stresi kaldıramam. Ona yemek yedirdiğim zaman çok mutlu oluyorum. Annesi gittiğinde çok yıprandı. Şükür buna da şükür. Halimize bakın evimiz var 4 katlı ama ne yazık ki içine geçemiyoruz. Burada bile beklemem mucize."

Okan Gaytancıoğlu: "Deprem Bölgesinde En Önemli Sorunlardan Bir Tanesi İnek Var, İneğin Sütü de Var Ama O Sütü Sağmak İçin Jeneratör Lazım"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Okan Gaytancıoğlu: 'Deprem Bölgesinde En Önemli Sorunlardan Bir Tanesi İnek Var, İneğin Sütü de Var Ama O Sütü Sağmak İçin Jeneratör Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement