Onur Konuğu Batı Trakya Türkleri - Son Dakika
Yerel

Onur Konuğu Batı Trakya Türkleri

Onur Konuğu Batı Trakya Türkleri

16 yıldır Aralık ayının ilk haftasında düzenlenmesi gelenek haline gelen KIBATEK Uluslararası Edebiyat Şöleni 6-10 Aralık tarihlerinde İzmirlilerle buluşacak.33'üncü kez düzenlenen şölenin Onur Konuğu ise Batı Trakya Türkleri olacak.
Basın...

03.12.2013 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16 yıldır Aralık ayının ilk haftasında düzenlenmesi gelenek haline gelen KIBATEK Uluslararası Edebiyat Şöleni 6-10 Aralık tarihlerinde İzmirlilerle buluşacak. 33'üncü kez düzenlenen şölenin Onur Konuğu ise Batı Trakya Türkleri olacak.

Basın toplantısıyla duyurusu yapılan 33'üncü KIBATEK Uluslararası Edebiyat Şöleni, bu yıl 20 ülkeyi bir araya getirdi. KIBATEK Genel Başkanı Mevlüt Kaplan, KIBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Güngör, Ege Kültür Vakfı Başkanı Azra İznmeler, Yaşar Üniversitesi Protokol Müdürü Hale Duymaz, Batı Trakya Türkleri İzmir Şube Başkanı Aydın Özcan ve şair Gazi Keskin'in katıldığı toplantıda Türkçe dostları Şölene davet edildi. KIBATEK Genel Başkanı Mevlüt Kaplan, bilim, çeviri ve anlaşma dilinin Türkçe olacağını dile getirerek, " Türkiye, dünya sıralamasında beşinci dil. Her yıl 300 bin dolayında insan Türkçe öğreniyor. Yeni araştırmalara göre Türkçe bilim, çeviri ve anlaşma dili olma yolunda hızla ilerliyor" dedi. Bu yıl iki yeniliğin yaşandığını dile getiren KIBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam, "Başta Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl Tuva Cumhuriyeti de ilk defa bize katıldı. Böylece 33'üncü şölende bağlantı kurduğumuz ülke sayısı da 33 oldu. Yine ilk defa bu yıl Yunanistan'dan bir akademisyen konuğumuz olacak" şeklinde konuştu. Azerbaycan, Arnavutluk, Almanya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, Kosova, KKTC, Moldova, Romanya, Suriye, Özbekistan, Uygur Özerk Bölgesi, Tuva Cumhuriyeti, Türkiye, Türkmenistan ve Yunanistan'dan gelen şair, yazar, akademisyen ve çevirmenlerin yer alacağı Edebiyat Şölenine başta Konak Belediyesi olmak üzere Yaşar Üniversitesi, Bosna-Hersek Fahri Konsolosluğu, Ege Kültür Vakfı, Batı Türkleri Dayanışma Derneği, Salihli Belediyesi ile yurtiçi ve dışından kurumlar destek veriyor.

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 33'üncü Uluslararası Edebiyat Şöleni, 7 Aralık Cumartesi günü saat 13.30'da başlayacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Onur Konuğu Batı Trakya Türkleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement