Şehit Uzman Onbaşı Ünal Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Yerel

Şehit Uzman Onbaşı Ünal Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Herhangi birileri bu semalardan al bayrağın ineceğini düşünüyorsa, bu ülkenin bölünebileceğini hayalinden geçiriyorsa, bu milletin fertlerinin bir birine düşmüş kılınacağını ve kardeş kavgalarının yayılacağını düşünüyorsa onlarda bilsinler ki biz her bedel öderiz ama bunlara izin vermeyiz" dedi.

21.07.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Herhangi birileri bu semalardan al bayrağın ineceğini düşünüyorsa, bu ülkenin bölünebileceğini hayalinden geçiriyorsa, bu milletin fertlerinin bir birine düşmüş kılınacağını ve kardeş kavgalarının yayılacağını düşünüyorsa onlarda bilsinler ki biz her bedel öderiz ama bunlara izin vermeyiz" dedi.

Davutoğlu, dün Adıyaman'da şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal için İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende, bu topraklardaki mevcudiyetin, tek tek milletin fertlerinin gerektiğinde canını ve her şeyini feda etmesiyle mümkün olabildiğini söyledi.

Vatan için canlarını feda eden tüm şehitlere rahmet dileyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün huzurunda bulunduğumuz bu şehit kardeşimiz bize birçok şeyi hatırlatıyor. Her şeyden önce bu fedakarlıkların en yücesini, makamların en yücesi olan şehitliği hatırlatıyor. Yüz sene önce bu topraklarda Çanakkale Savaşı'nda ya da Sarıkamış'ta canlarını verenlerle bugün huzurda bulunduğumuz Müsellim kardeşimizin makamı aynı makamdır. Mehmet Akif Ersoy, yüceler yücesi bu makamı, 'Bedrin Aslanları' ile mukayese eder. Aynen Müsellim kardeşimiz de Bedrin Aslanları ile haşrolacaktır."

Davutoğlu, "Bizim geleceğimizin ne olacağı, akıbetimiz hayrola diye hep duayla anarız ama şehitlerimizin akıbeti bellidir. Onların akıbeti cennettir, onların akıbeti Hz. Muhammed aleyhisselamın yanı başıdır" ifadelerini kullandı.

"Bütünlüğümüz ebediyen korunacaktır"

Davutoğlu, şehidin ailesinin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirtti. Tüm şehitler gibi Müsellim Ünal'a da gıpta ettiklerini vurgulayan Davutoğlu, "Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun. Ama bilsin ki onun şehadeti için üzerinde ahdettiği, milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin bütünlüğü ondan sonraki nesillerce ebediyen korunacaktır. Hangi görevde olursak olalım onun aziz hatırasını hiçbir zaman unutmayacağız. Bu aziz hatıranın gereğini hangi mevki ve makamda olursak olalım yapmaktan tereddüt etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"Bizler 78 milyonun kardeşliği için çalışıyoruz"

Çanakkale'de ve Sarıkamış dağlarında şehit olanların işgalcilere, müstevlilere karşı vatan toprağını koruduğunu anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu şehit kardeşimiz ise doğrudan gelmeyen yabancı müstevlilerin dolaylı maşalarına karşı bu toprağı korudu. Bu dolaylı maşalar da bilsinler ki bölücü terör örgütü arkasındaki güçler de bilsinler ki 78 milyon son ferdine kadar bu şehidimizin üstüne örttüğümüz şu al bayrağı bu semalarda ebediyen dalgalandırmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Bizler 78 milyonun kardeşliği için çalışıyoruz ama dün bir tarafta Suruç'taki terör saldırısı, diğer taraftan Adıyaman'dan gelen şehadet haberi yüreğimizi dağladı. Bu stratejik topraklarda yaşamanın bedelini bize bir kez daha gösterdi. Herhangi birileri bu semalardan al bayrağın ineceğini düşünüyorsa, bu ülkenin bölünebileceğini hayalinden geçiriyorsa, bu milletin fertlerinin bir birine düşman kılınacağını, kardeş kavgalarının yayılacağını düşünüyorsa onlarda bilsinler ki biz her bedel öderiz ama bunlara izin vermeyiz."

Davutoğlu, milleti ve vatanı için her türlü fedakarlığı yapmanın önemli bir şeref olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin her bir ferdinin bu acıyı derinden hissettiğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Bu kardeşimiz miras bıraktı, bizler size bu vatanın savunması için millet olarak önemli bir emaneti devrettik. Bu emaneti korumak gerektiğinde hiçbir fedakarlıktan kaçmayacağınızı biliyoruz. Silah arkadaşlarınızın görevine sahip çıkmak en ulvi görevinizdir. TSK'nın gücü milletimizin gücüdür, bu vatanın teminatıdır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından şehit Ünal'ın cenazesi helikopterle Kayseri'ye gönderildi.

Törene,  Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve diğer ilgililer de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Uzman Onbaşı Ünal Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement