Selçuk ile Fatima Arasında Meryem Ana Kardeşliği - Son Dakika
Yerel

Selçuk ile Fatima Arasında Meryem Ana Kardeşliği

Nilüfer Sılay Öztürk - Vatikan ve Hristiyan dünyası için önemli yere sahip olan, Meryem Ana'nın görüldüğüne inanılan Portekiz'in Fatima beldesi ile Meryem Ana Evi'nin bulunduğu İzmir'in Selçuk ilçesi kardeş şehir oluyor.

26.09.2011 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Sılay Öztürk - Vatikan ve Hristiyan dünyası için önemli yere sahip olan, Meryem Ana'nın görüldüğüne inanılan Portekiz'in Fatima beldesi ile Meryem Ana Evi'nin bulunduğu İzmir'in Selçuk ilçesi kardeş şehir oluyor.

Selçuk Belediye Meclisi'nin aldığı karar uyarınca 28 Ağustosta Belediye Başkanı Vefa Ülgür'ün imzasıyla Fatima beldesine gönderilen mektuba Fatima Belde Meclisi Başkanı Natalio de Oliviera Reis'ten olumlu yanıt geldiği belirtildi.

Yılda 10 milyon turistin ziyaret ettiği beldenin Meclis Başkanı Reis, mektubunda "Bizler, Selçuk ve Fatima insanları arasında olası iş birliği, daha yakın ilişki kurulmasından memnuniyet duyarız" ifadelerine yer verirken iki kentin Hristiyanlık için önemli konumlarının yanı sıra ekonomik ve kültürel ilişkilerinin güçlendirilmesini arzuladıklarını bildirdi.

Meryem Ana'nın izlerinin bulunduğu Selçuk ve Fatima'nın kardeş şehir olmasını dev bir tanıtım hamlesi olarak gördüklerini ve çok heyecanlı olduklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, bu kardeşlik ilişkisiyle Doğu ve Batı Akdeniz'i buluşturacaklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"En kısa zamanda Fatima beldesi yöneticileriyle buluşup kardeşlik anlaşmasını imzalamak istiyoruz. Bu kardeşlik sayesinde Doğu Akdeniz ile Batı Akdeniz'i buluşturacağız. Ülke tanıtımımıza çok büyük katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. Ortak yapılacak projeler sayesinde Fatima'yı ziyaret eden Hristiyanlar Selçuk'u ve Meryem Ana'yı da tanıyacaklar. İlk etapta yılda 700 bin turistin ziyaret ettiği Meryem Ana Evi'ne 2 milyon kişinin gelmesini bekliyoruz. Bu rakam, iş birliğinin geliştirilmesiyle zaman içerisinde daha çok artacaktır."

Hristiyanlığın Ortadoğu'da doğduğunu, Anadolu'da vücut bulup buradan tüm dünyaya yayıldığını ifade eden Ülgür, İncil'de geçen 7 kilisenin Türkiye'de bulunduğunu, bunlardan birinin de Meryem Ana Evi olduğunu hatırlattı.

Ülgür, 7 kilisenin her birinin hem dinler tarihi ve kültürü açısından hem de eski ibadet mekanları olmaları dolayısıyla inanç turizmi açısından çok önemli olduğuna işaret ederek, "Türkiye sadece bu 7 kiliseyi anlatabilse dünyada inanç turizminin üssü olur. Fatima ile kurduğumuz bu kardeş şehir ilişkisi sayesinde Türkiye'deki diğer inanç turizmi noktalarının da daha görünür olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

-FATİMA'NIN SIRRI-

Portekiz'in Fatima kasabasında, Francisco, Jacinta ve Lucia adındaki üç çoban çocuk, 13 Ekim 1917'den itibaren belli aralıklarla Meryem Ana'yı gördüklerini, Meryem Ana'nın üç kehanette bulunduğunu ileri sürer. Vatikan Başbakanı Kardinal Angelo Sodano, 13 Mayıs 2000'de Fatima'nın üçüncü sırrının açıklanacağını duyurmuştu. Fatima'nın birinci sırrının 1. ve 2. Dünya Savaşı'nı, ikinci sırrının ise komünizmin çöküşünü öngörmesi olduğunu belirtilmişti. Kardinal Joseph Ratzinger, 26 Haziran 2000'de üçüncü sırrın Mehmet Ali Ağca'nın Papa II. Jean Paul'e düzenlediği suikast olduğunu açıkladı ancak bu açıklama din adamlarının pek çoğu tarafından şüpheyle karşılandı ve üçüncü sırrın Katolik kilisesi tarafından hala saklı tutulduğu öne sürüldü. Fatima kasabasında, çocukların Meryem Ana'yı gördüklerine inanılan yerde inşa edilen kilise, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuk ile Fatima Arasında Meryem Ana Kardeşliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement