Sessiz Ressamın Renkli Dünyası - Son Dakika
Yerel

Sessiz Ressamın Renkli Dünyası

Sessiz Ressamın Renkli Dünyası

Gazipaşa'da yaşayan işitme ve konuşma engelli ressam Halit Şahiner, resim galerisi ile görenleri hayran bırakıyor.

26.01.2013 09:57  Güncelleme: 10:17

Foto: Abdullah Sönmez - Bera Otel

===

Sessiz ressamın renkli dünyası

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan işitme ve konuşma engelli ressam Halit Şahiner (57), resim galerisi ile görenleri hayran bırakıyor. Küçük yaşta geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle duyma ve buna bağlı olarak konuşma yetisini kaybeden Halit Şahiner, resim yaparak hayata tutundu. Hiçbir eğitim almadan, çocukluğundan buyana resim yapan ve çevresinde 'Sessiz Ressam' olarak tanınan Şahiner, bugünlerde hayatının en mutlu günlerini yaşıyor.

Bugüne kadar evinin salonunda resim yapan Şahiner'e annesi hayatının en önemli armağanını verdi. Eve gelen küçük misafirlerin çalışmalarına zarar vermesinden şikayet eden Sessiz Ressam, annesinin oturduğu apartmanın altındaki dükkanı kendisine hediye etmesiyle hayalini kurduğu resim atölyesini açtı. İşaret diliyle resim tutkusunu anlatan Şahiner, çocukluğunda babasının resim yapmasına kızdığını ve bu nedenle gizli gizli resim yaptığını söyledi.

Resim yeteneğini geliştirdiğini anlatan Şahiner, şimdi dilediği gibi resim yapmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Daha çok manzara resimleri yapmayı sevdiğini belirten Şahiner, resim yaptığında tüm sıkıntılarını unuttuğunu söyledi. Eşi Bircan Şahiner'in en büyük destekçisi olduğu vurgulayan Şahiner, "Hayatımı çiftçilik yaparak kazanıyorum. Çiftçilikten arta kalan zamanlarda ise tuvalin başından kalkmıyorum. Çevremde gözlem yapıyorum ve bunları resme aktarıyorum" dedi.

Resim malzemelerinin oldukça pahalı olduğunu anlatan Şahiner, "İyi resim için kaliteli malzeme kullanmak gerekiyor. İlçede bulamadığım için tuvalleri Antalya'dan alıyorum" dedi. Eşinin en büyük destekçisi olan Bircan Şahiner, "Eşinin resim yapmadığı zamanlarda çok sinirli oluyor. Böyle durumlarda kendisini resim yapmaya teşvik ediyoruz" dedi. Eşinin en büyük hayalinin sergi açmak olduğunu dile getiren Şahiner, bu konuda destek istedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Sessiz Ressam Halit Şahiner resim çalışması ve atölyesinden resimler

===

Havalimanı personeline başarı belgesi

GAZİPAŞA Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Havalimanı'nda görev yapan personeli, çalışmalarından dolayı 'başarı belgesi' ile ödüllendirdi. Gazipaşa Havalimanı Terminal Binası'nda düzenlenen törende Emniyet Müdürü Ercan Çelik, Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı, Mal Müdürü Ömer Faruk Harmancı, Havalimanı Güvenlik Müdürü Abdullah Yılmaz ve havalimanının çeşitli departmanlarında görev yapan personele 'başarı belgesi' verdi.

EKİP RUHU ÖNEMLİ

Törende konuşan Kaymakam Pamuk, Gazipaşa Havalimanı'nın son dönemde yaşanan gelişmelerle yoğun bir tempo yakaladığını belirtti. 2011 yılında 10 bin, 2012 yılında ise 80 bini aşkın yolcunun havalimanını kullandığını anlatan Kaymakam Pamuk, önümüzdeki süreçte de daha yoğun bir dönemin yaşanacağına dikkat çekti. Havalimanında verilen hizmetin, başka kurumlarda verilen hizmete benzemediğine dikkat çeken Kaymakam Pamuk, "Farklı kurumlarda çalışan insanların uyum içerisinde hareket etmesi gereken bir sektör" dedi.

'Bir zincirin sağlamlığının, en zayıf halkasının sağlamlığı kadar' olduğunu belirten Kaymakam Pamuk, "Havalimanında hizmet kalitesi de, en zayıf halkanın hizmet kalitesi kadardır. Özellikle yoğun sezonlarda son iki sezondur gördüğüm kadarıyla gerçekten son derece uyumlu, ahenk içerisinde hizmet veriyoruz. Tabi bu hizmetin verilmesinde birinci derecede önemli olan konu, ekip olarak hareket edebilmektir. Ben havaalanında hizmet veren tüm birimlerin uyum içerisinde görüyorum" diye konuştu.

UYUM VE AHENKLİ ÇALIŞMAYA DEVAM

Gazipaşa Havalimanı'nda 2013 yılında daha yoğun bir dönem yaşanacağına dikkati çeken Kaymakam Pamuk, "Bu trafiğe hazırlı olmak durumundayız. Her kurum, kendi bünyesinde oluşacak iş yükünü nasıl kaldırırımın sorgusunu, hesabını yapması gerekiyor. Bütün arkadaşlarımızın özverisi ile burada önemli bir sorunla karşılaşmadık. Bu da tüm birimlerimizin birlikteliği ve ahenginden kaynaklanıyor" dedi. Kaymakam Pamuk konuşmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çelik, Havalimanı Güvenlik Müdürü Abdullah Yılmaz, polis memurlarına ve diğer birim personellerine başarı belgelerini verdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Kaymakam Pamuk ve ödül töreninden resimler

===

Toros Dağları yeniden ağaçlanıyor

ANTALYA Orman Bölge Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Toros Dağları'na kalpelsiz (taneli) sedir tohumu atıldı. Torosların eteklerinde tahrip olan orman alanlarını yeniden verimli hale getirmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, Ulucak Köyü Karaman Beli mevkiinde 800 hektarlık alana kalpelsiz sedir tohumu atıldı.

Ağaçlandırma Şube Müdürü Mustafa Ayaz, rehabilitasyon projesinin uygulama sahasında ilk defa orman köylüsünün desteği ile kalpellerinden ayrılmış sedir tohumu atıldığını söyledi. Asırlardır orman alanlarının tarım alanı açmak ve yerleşme amacıyla tahrip edildiğini, bu nedenle Toros Dağları'nın çıplak kaldığını anlatan Ayaz, "Torosları o eski ihtişamına, tahribat öncesi durumuna kavuşturmak temel görevimizdir" dedi.

Dünyada orman varlığının sürekli azalırken, Türkiye'de artığını vurgulayan Ayaz, küresel ısınma sonucunda yaşanan çevre değişikliklerine karşı alınacak en önemli tedbirlerden birinin de verimsiz ormanların rehabilite edilmesi olduğunu dile getirdi. Her yıl belirli alanların ağaçlandırıldığını anlatan Ayaz, "Özellikle orman yangınlarında yok olan bölgeleri yeniden ağaçlandırıyoruz. Burada sadece biz değil tüm vatandaşların katkı koyması şart" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Tohum ekimi

===

Kaçakçılara darbe

BUCAK İlçe Jandarma Komutanlığı ve Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak tütün satışı yaparak haksız kazanç sağlayan 4 kişi gözaltına alındı. Antalya'da Burdur'a kaçak tütün getirileceği ihbarını alan jandarma ekipleri, Bucak girişinde önlem aldı. Önceden plakası belirlenen hafif ticari aracı durduran ekipler yaptıkları aramada, 99 kilogram kaçak kıyılmış tütün, 11 bin 800 makaron, 13 sigara sarma aparatı ve 1 adet hassas tartı ele geçirildi.

Olayla ilgili F.G., Ö.G. ve Ç.K. gözaltın a alındı. Şüphelilerin ifadeleri üzerine Bucak'ta kaçak tütün satışı yaptığı belirlenen İ.D. de gözaltına alındı. Şüphelinin ev işyerinde yapılan aramada 185 kilogram kaçak kıyılmış tütün ile 1800 adet makaron ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak tütün ve diğer malzemeler, Bucak Mal Müdürlüğü'ne teslim edildi. 4 şüpheliye Bucak Kaymakamlığı idari para cezası verdi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Jandarmadan gelen foto

===

Kayaköy'e 300 yatak kapasiteli otel

FETHİYE'de eski bir Rum kenti olan Kayaköy'e 300 yatak kapasiteli otel yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Kayaköy'ün üçte birlik kısmını kapsayacak yeni projeye göre tarihi kalıntıların bulunduğu alan turizme açılırken, köyün diğer bölümlerine ise kısmi inşaat serbestliği getirilecek.

Kayaköy'e yapılacak oteli işletecek firma köyün kalan kısmındaki 5 bin yıllık Rum evlerini onararak koruma altına alacak. Projeyle yok olmaya yüz tutmuş kaya evleri turizme kazandırılacak. Yeni düzenleme yıllardır ev yapamadıkları için çocuklarını evlendiremeyen köylüleri de rahatlatacak. İnşaat serbestliğinden yararlanacak köyüler belirlenen oranlar dahilinde arazilerine ev yapabilecek.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Kayaköy fotoğrafı

===

Miniklerden renkli veda

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Hatice Turan Anaokulu öğrencileri, eğitim öğretim yılının ilk döneminde hazırladıkları eğitsel ve sanatsal çalışmalarla sergi açtı. Sergiyi çok sayıda veli gezerken, çocukları hazırladığı gösteriler ise büyük beğeni topladı. Hazırlanan sahnede şarkı söyleyen, dans eden öğrenciler, velilerle birlikte çeşitli oyunlar oynadı.

Çocuklarını ilk kez sahnede şarkı söylerken ve gösteri yaparken izleyen anne ve babalar duygulu anlar yaşadı. Çocuklarını değişik meslek elbiseleri içinde görüntülerini ve fotoğraflarını çeken veliler zaman zaman sahnede ağlayan miniklere yardımcı oldu. Okul Müdürü Şule Yüksel Ulusoy, "Öğrenciler yarıyıl boyunca çeşitli etkinlikler yapıldı. Burada yaptıkları el becerilerini velileriyle paylaşmak istedik" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Minik öğrencilerin etkinliğinden fotolar.

===

Düzenli kan bağışçıları aranıyor

BURDUR Kızılay Şube Başkanı İbrahim Ekici kış aylarında kan bağışında düşüş yaşandığını kaydetti. Burdur'da 2012 yılında kan bağışında hedeflenen sayıya ulaştıklarını kaydeden İbrahim Ekici, kış aylarında hava şartlarından dolayı kan bağışının azaldığını söyledi. Vatandaşlarda kan vermeleri halinde 'üşürüm', 'hasta olurum' gibi bir algı bulunduğunu anlatan Ekici, "Bu yanlış bir düşünce. Kan değerlerine bakarak değerlendiriyoruz. Kan vermek insanı rahatsız etmez" dedi.

Kızılay Burdur Kan alma biriminin bütün ilçelerde kan bağışı aldığını kaydeden Ekici "Köylerimize kadar giderek kan bağışı topluyoruz. İlimizdeki resmi kurumlardan kan bağışı topluyoruz. Halkımızın kan bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi. Kan bağışını özendirmek için ilk ve orta dereceli okullarda velilere yönelik eğitimlerin yanı sıra Üniversite öğrencilerine yönelik eğitimler de verdiklerini anlatan Ekici, "Amacımız düzenli ve güvenli kan bağışçı sayısını artırmak" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: İbrahim Ekici, Kan bağışından - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Sessiz Ressamın Renkli Dünyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement