Sevenleri Müslüm Baba'yı unutmadı: Ölüm yıldönümünde mezarının başında buluştular - Son Dakika
Yerel

Sevenleri Müslüm Baba'yı unutmadı: Ölüm yıldönümünde mezarının başında buluştular

MESAM Başkanı Recep Ergül ve MESAM üyeleri, sanatçılar ve hayranları, ölümünün 9. yıl dönümünde Müslüm Gürses'i mezarı başında andı. Sanatçı Özkan Can, Müslüm Gürses ile Muhterem Nur'un aşkını konu eden şarkısını ilk kez mezarı başında seslendirdi.

03.03.2022 15:00  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 3 Mart 2013 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Müslüm Gürses için ölümünün 9'uncu yıldönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Gürses'i anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı'na saatler öncesinden gelen hayranları dua ederek kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu. Aralarında Gürses'e benzerliği ile dikkat çeken hayranlarının da yer aldığı kalabalık, uzun süre ünlü sanatçının kabri başından ayrılmadı.

"BABA TEKTİR VE EŞİ BENZERİ YOKTUR"

Müslüm Gürses'e benzerliğiyle bilinen Yılmaz Tunç, "Burada Müslüm Baba sevenleriyle her pazar buluştuğumuz gibi buluştuk. Biz de buranın müdavimiyiz artık. Bugün o yüreği güzel Müslüm Baba sevenlerine, dostlarımıza hizmet ediyoruz ve bundan onur duyuyoruz. O bizim kalbimizde ve hiçbir zaman ölmeyecek. Onu yaşamaya ve yaşatmaya elimizden geldiğince çaba sarf edeceğiz, asla unutmayacak ve unutturmayacağız. Müslüm Gürses'e benzemem konusuna girmeyeceğim çünkü Baba tektir ve eşi benzeri yoktur. Çevremdekilerin bana bunu söylemeleri, gösterdikleri nezaketten dolayıdır. Müslüm Baba tektir ve eşi benzeri yoktur, alemin 'Baba' dediği tek adamdır" şeklinde konuştu.

Müslüm Gürses ölümünün 9. yılında mezarı başında anıldı

"MUHTEREM ANNE BİZE GÖNLÜNÜ AÇTI, GÖNLÜ GÜZEL BİR ANNEMİZDİR"

"Müslüm Baba Çay Evi'nin adı için Muhterem Annemizden birebir izin aldım" diyen Tunç, "Çay ocağının adını bu şekilde kullanmamıza izin vermesi, onun gönül güzelliğindendir. Muhterem Anne bize gönlünü açtı, gönlü güzel bir annemizdir. O da her hafta kabre gelip ziyaret ediyordu. Bu ziyaretler sırasında ondan böyle bir çay ocağı açmak için izin istedik. Cenab-ı Allah bana ömür verdiği sürece ismini yaşatacağım. Biz köklü bir aileyiz. Her ilde, köyde ya da kasabada, yurt dışında dahil kardeşlerimiz var. Kopmaz ayrılmaz bir bütünlüğümüz vardır. Biz çok büyük bir aile ve çok büyük bir kitleyiz. Nereye giderseniz gidin, sokakta kalsanız bile size Müslüm Baba dostluğu yardım eder, size bir ekmeği o verir" diye konuştu.

Müslüm Gürses ölümünün 9. yılında mezarı başında anıldı
Sevenleri Müslüm Baba\'yı unutmadı: Ölüm yıldönümünde mezarının başında buluştular
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sevenleri Müslüm Baba'yı unutmadı: Ölüm yıldönümünde mezarının başında buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hasan Kayma: Her şey çok güzeldi vefa borcunu ödeyen Müslüm Gürses hayranları Ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum Fakat sağlığında Müslüm babanın ekmeğini yiyip 9 yılında sanatçı yapımcı radyocu kişiler yalnız bırakmıştır Biz bize yeteriz sıkıntı yok ama sizden ricam yanlış haber yapmayın sanatçı mesam'ın çiçeğinden başka kimse yoktu masamı anlarım i peki radyocu sanatçılar yapımcı neredeydi 0 0 Yanıtla

Advertisement