Simav'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Simav'dan Kısa Kısa

Şeref Han ve Simav İlçe Başkanı Kasım Öner, Çulhalar köyünde, kurdun saldırısı sonucu ölen Şerife Erkip ile yaralanan Kezban Kartalmış'ın ailelerini ziyaret etti.

20.04.2011 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin Kütahya Milletvekili adayı Şeref Han ve Simav İlçe Başkanı Kasım Öner, Çulhalar köyünde, kurdun saldırısı sonucu ölen Şerife Erkip ile yaralanan Kezban Kartalmış'ın ailelerini ziyaret etti.

Şerife Erkip'in damadı Mehmet Beler ve Kezban Kartalmış'ın oğlu Abdurrahman Kartalmış ile görüşen Han, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek, Erkip için baş sağlığı, Kartalmış için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Aile bireyleri ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bu anlamlı ziyaret acılarımızı biraz olsun hafifletti. Sizden başka bizi hatırlayan siyasiler olmadı. Telefonla bile olsa başınız sağ olsun, Allah acil şifalar versin, geçmiş olsun diyen siyasilerimiz çıkmadı. Demek ki bizi ancak CHP'liler hatırlıyormuş" dediler.

Han ve Öner daha sonra çevredeki diğer bazı köylere de uğrayarak, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Simav ilçesinde, belediye, jeotermal enerjiyle ısıtılan konut sayısını 8 binden 13 bine çıkarmak amacıyla Yeşilova köyünde yeni termal kaynak bulunması için sondaj çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel bir şirkete yaptırdıklarını çalışmadan kısa sürede sonuç almayı hedeflediklerini bildirdi.

Etüt çalışması sonucu 1000 metre derinlikte 180 derecelik sıcak suya rastlandığını ve saniyede 50 litre debisi bulunan jeotermal enerjiyle Esenevler, Karakür, 101 Evler ve Kekliktepe mahallesinde 5 bine yakın konutu ısıtmayı planladıklarını ifade eden Karahan, "Bölgede bu güne kadar açılan kuyulardan en fazla 162 derece sıcak su elde ettik. 180 derecelik yeni kuyu, Eynal bölgesinde en yüksek ısıya sahip jeotermal kaynak olacak" dedi.

Karahan, yeni kaynaktan elektrik enerjisi üretmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

-LİSE HEYETİ ALMANYA'DA PROJE ÇALIŞMASINA KATILDI

Simav Kız Meslek ve Ticaret Meslek Lisesinden 16 öğrenci ve 5 öğretmen,

"Leonardo da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı" kapsamında Almanya'nın Augsburg kentinde bir hafta süren proje çalışmasına katıldı.

Okul Müdürü Halil Aktay, yaptığı açıklamada, kendisinin de dahil olduğu heyetin, İtalya'nın Venedik kentiyle Avusturya'nın başkenti Viyana ve Fransa'nın başkenti Paris'te proje çalışmalarına katılarak konuk edildikleri işletmelerde mesleki bilgilerini artırdıktan sonra 1 Mayısta Simav'a dönecekleri bildirdi.

Proje kapsamında öğrencilerin okullarında mesleki eğitim derslerinde edindikleri bilgiler ışığında Almanya'daki işletmeleri gezerek yeni bilgilere ulaştığını ifade eden Halil Aktay, öğrencilerin ayrıca Avrupalıların yaşam tarzı, kültürü ve sosyal yapısını da görme fırsatı elde ettiğini kaydetti.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Simav'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement