Sinoplu Manav: "Erik ve Karpuzu Gramla Satıyoruz. Japonya Gibi Olacağız. Paket İçinde Tane Tane Satacağız" - Son Dakika
Yerel

Sinoplu Manav: "Erik ve Karpuzu Gramla Satıyoruz. Japonya Gibi Olacağız. Paket İçinde Tane Tane Satacağız"

Sinop’un en işlek caddesi olan Sakarya Caddesi’nde manavlık yapan Naim Yılmaz, vatandaşların alım gücü olmadığı için erik ve karpuzu gramla sattıklarını söyledi. Yılmaz, "Alım gücü günden güne düşüyor. Japonya gibi olacağız. Paket içinde tane tane satacağız. Biz günlük en az 2, 2 buçuk karpuz gidiyor zaten. Biz onu hiç aramıyoruz. Çocuk istiyor alamıyor. Cebinde parası çıkışmayan insanlar oluyor. Kredi kartıyla gelenler oluyor. Parası yetişmiyor" dedi.

03.04.2023 13:19  Güncelleme: 13:27

MUSTAFA USTA

Sinop'un en işlek caddesi olan Sakarya Caddesi'nde manavlık yapan Naim Yılmaz, vatandaşların alım gücü olmadığı için erik ve karpuzu gramla sattıklarını söyledi. Yılmaz, "Alım gücü günden güne düşüyor. Japonya gibi olacağız. Paket içinde tane tane satacağız. Biz günlük en az 2, 2 buçuk karpuz gidiyor zaten. Biz onu hiç aramıyoruz. Çocuk istiyor alamıyor. Cebinde parası çıkışmayan insanlar oluyor. Kredi kartıyla gelenler oluyor. Parası yetişmiyor" dedi.

Sinop'ta manavlık yapan Naim Yılmaz, yüksek fiyatlar ve vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Yılmaz, şunları söyledi:

"KARPUZLARI DA DİLİMLEDİK ÇÜNKÜ TANESİ 250 LİRA TUTUYOR"

"Erikler Mersin Silifke'den geliyor, 100 gram paketler halinde 800 liradan 500 liraya, 100 gramlık paketi 50 lira şu anda. Müşteriler tepki gösteriyor. Herkesin bunu almaya gücü yetmiyor. Alım gücü olmayınca da biz 3'er, 4'er adet getirttirebiliyoruz. Eskiden koliler halinde alıyorduk. Şu anda 3 tane 5 tane alıyoruz. O da insanlara yok dememek için. Karpuzları da dilimledik çünkü tanesi 200-250 lira tutuyor. Fiyatı yüksek olduğu için dilimliyoruz. İhtiyaca göre tanesini 30-35 liradan satıyoruz ancak öyle. Büyüklerini veremiyoruz, sadece küçüklerini veriyoruz. Karpuz için de tepki gösteriyorlar. 'Bütün olarak aldığımız karpuzu yakında dilimle, yakında da gramla alacağız' diyorlar. Alım gücü günden güne düşüyor. Japonya gibi olacağız. Paket içinde tane tane satacağız. Biz günlük en az 2-2,5 karpuz gidiyor zaten. Biz onu hiç aramıyoruz. Çocuk istiyor alamıyor. Cebinde parası çıkışmıyor ya da kredi kartıyla gelenler oluyor. Parası yetişmiyor. Elimizden geldiği kadarıyla hiç kimseyi kırmadan gönderiyoruz. Biz zaten şu anda hep eksiden gidiyoruz. Maliyetlerimiz arttı. Ben aracın sigortasını 500 liraya yaptırırken 2 bin 160 lira bu sene 6 bin lira ödedim. 600 liraya aldığım tekeri bin 500 liraya aldım. Maliyetler arttı ama bize yansıyan hiçbir şey yok. Hep eksiden gidiyoruz. Yakıt maliyetlerimiz, gider maliyetlerimiz, kasa maliyetlerimiz hepsi arttı. Ama kazancımız inadına düştü. Başka yapacak işimiz de yok. Mecbur bu işi yapmak zorundayız. Ama zarar, ama kar. Şu anda kazandığımız bir şey yok."

Sinoplu Manav: "Erik ve Karpuzu Gramla Satıyoruz. Japonya Gibi Olacağız. Paket İçinde Tane Tane Satacağız"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Sinoplu Manav: 'Erik ve Karpuzu Gramla Satıyoruz. Japonya Gibi Olacağız. Paket İçinde Tane Tane Satacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement